Northcrypto

Vuoden 2021 kuumimmat IPO:t

Listautumismarkkina käy kuumana ja parhaimmat yhtiöt listataan Yhdysvaltoihin. Poimimme kuusi vuoden 2021 kuuminta IPO:a.

Julkaistu: 21.06.2021 Kirjoittaja:

IPO kansainvälinen sijoittaminen listautuminen megatrendit osakkeet sijoitusideat

IPO-markkina käy kuumana

Listautumis- eli IPO-markkina käy kuumana Suomessa ja maailmalla. Tutkimuksemme mukaan listautumisiin kannatta osallistua. Parhaat listautujat ovat tarjonneet listautumisen jälkeisinä vuosina satojen prosenttien tuotot.

Mielenkiintoisimmat IPO:t toteutetaan NYSE:n ja Nasdaqin pörsseissä Yhdysvalloissa. Käymme seuraavaksi läpi kuusi mielenkiintoisinta IPO:a vuonna 2021.

Vuoden 2021 kuumimmat IPO:t Yhdysvalloista

Coupang

 • Listautumishinta 35,00$
 • Listautumispäivä 9.3.2021
 • Liikevaihdon kasvu 91 % vuonna 2020

Coupang* on suurin Etelä-Koreassa toimiva verkkokauppias. Coupang sijoittui toiseksi vuoden 2020 CNBC Disruptor 50 Innovative Startup List -listalla. Coupang-verkkosivustolla ja mobiilisovelluksella käyttäjät voivat tilata vaatteita, taloustavaroita, matkapalveluja ja ruokaa ravintoloista. Yhtiön ruoanjakeluohjelma oli Google Playn suositiun Etelä-Koreassa vuonna 2020.

Coupangilla on oma toimituspalvelu, joka vähentää pakkausmateriaalien kulutusta ja varmistaa nopean toimituksen ja lisää siten yhtiön kilpailuetua. Coupangin mukaan 99,60% kaikista tavaroista toimitetaan alle 4 tunnissa.

Kuvan lähde: eToro

SEMrush

 • Listautumishinta 14,00$
 • Listautumispäivä 24.3.2021
 • Liikevaihdon kasvu 36 % vuonna 2020

SEMrush tarjoaa digitaalisen markkinoinnin hallinnan alustaa. SEMrushin avulla yritykset voivat julkaista ja mainostaa sisältöään eri alustoilla kohdistamalla asianomaiselle yleisölle sekä sijoittaa kohdistettuja mainoksia ja kerätä katselutilastoja.

SEMrushilla on 67 000 maksavaa tilaajaa ja 404 000 ilmaistilaajaa. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto nousi 36% saavuttaen 125 miljoonaa dollaria.

Kuvan lähde: eToro

Monday.com

 • Listautumishinta 155,00$
 • Listautumispäivä 8.6.2021
 • Liikevaihdon kasvu 106 % vuonna 2020

Monday.com on israelilainen yhtiö, joka tarjoaa alustan mahdollistaa työnkulkujen hallintaan. Monday.com säästää aikaa ja optimoi projektit ja tehtävät. Siinä on myös oma käyttöjärjestelmä, Works OS, joka on suunniteltu erityisesti yrityskäyttäjille ja jonka avulla voidaan luoda työtila mille tahansa tiimille tai käyttää mitä tahansa yli 200 valmiista malleista. Tällä hetkellä Monday.com-alustaa käyttää yli 127 000 asiakkaita 190 maasta. Alusta on erittäin joustava, koska se soveltuu kaikille työntekijöille ja työmäärälle.

Vuodelle 2021 Monday.com odottaa 236 miljoonan dollarin liikevaihtoa, jossa olisi kasvua 86 % vuoteen 2020 nähden. Johto luotsaa yhtiötä pitkän tähtäimen visiolla. Yhtiön sijoittajia ovat mm. Zoom ja Salesforce.

Kuvan lähde: eToro

Bumble

 • Listautumishinta 43,00$
 • Listautumispäivä 9.2.2021
 • Liikevaihdon kasvu 19 % vuonna 2020

Bumble on treffi- ja verkko-sovellusten tarjoaja. Bumble-sovelluksella on 42 miljoonaa käyttäjää 150 maassa. Bumbleen erikoisin piirre on, että ensimmäisen viestin lähettää aina nainen, kun taas miehellä on 24 tuntia aikaa vastata. Jos kaksi samaa sukupuolta olevaa ihmistä tykkäävät toisistaan, kumpikin voi lähettää ensimmäisen viestin, ja toisella on myös 24 tuntia aikaa vastata.

Bumble-sovellus on kaupallistettu freemium-mallilla, jossa useimmat ominaisuudet ovat ilmaisia, kun taas joihinkin premium-ominaisuuksiin pääsy edellyttää maksua. Yhtiöllä on 2,8 miljoonaa maksavaa käyttäjää Q1/2021 raportin mukaan. Yhtiö odottaa koko vuoden 2021 liikevaihdon olevan 730 miljoonaa dollaria, jossa kasvua 35 %.

Kuvan lähde: eToro

Kuumimmat ovat vielä tulossa

Vuoden 2021 odotetuimmat IPO:t ovat vielä tulossa. Ne ovat Robinhood ja Stripe. Robinhood on yksi suosituimmista uusista sijoitusalustoista ja se on tuonut sijoittamisen massoille. Robinhoodissa sijoittaja ei maksa välitys- tai kaupankäyntipalkkioita. Etenkin nuoret amerikkalaiset – ovat hyvin kiinnostuneita Robinhoodista ja sovelluksella on yli 13 miljoonaa käyttäjää. Robinhoodin markkina-arvoksi on ennakoitu 20 miljardia dollaria. Stripe on ehkä odotetuin listautuja. Stripe auttaa suuria ja pieniä yrityksiä hyväksymään digitaaliset maksut. Stripeä käyttävät useat raskassarjalaiset, kuten Amazon, Lyft, Instacart ja Pinterest. Stripen markkina-arvon ennakoidaan olevan yli 100 miljardia dollaria.

Sijoita IPO-osakkeisiin helposti nollakuluilla

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa. Suosituimmat IPO-osakkeet ovat kaupankäynnin kohteena heti, kun kaupankäynti pörssissä alkaa. Yllä esitellyt suositut IPO-osakkeet löytyvät kaikki eToron alustalta.

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Tutustu salkun sisältöön klikkaamalla!

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy