Northcrypto

Webinaari ti 8.6. klo 17: Miten listautumiset ovat tuottaneet?

Miten listautumiset ovat tuottaneet?

Suosittu webinaarisarja jatkuu! Tällä kertaa pureudumme listautujiin. Miten IPO:t ovat tuottaneet? Millainen listautuja on erityisen mielenkiintoinen sijoittajalle?

Julkaistu: 28.05.2021 Kirjoittaja:

listautuminen osakkeet sijoittaminen sijoitusideat webinaari

Listautumisannissa listaamaton yhtiö hakee osakkeiden listaamista pörssiin julkisen kaupankäynnin kohteeksi. IPO tulee sanoista Initial Public Offering.

Usein listautumisella haetaan yhtiölle markkina-arvo, osakkeille likviditeettia, tunnettua ja kasvurahoitusta. Onnistuneesta listautumisesta on hyötyä yhtiölle, sidosryhmille sekä ennen kaikkea vanhoille että uusille osakkeenomistajille.

Webinaari ti 8.6. Miten listautumiset ovat tuottaneet?

Listautumiset ovat tarjonneet erinomaisia tuottoja 

USA:ssa on käynnissä varsinainen listautumisbuumi. Sama trendi on rantautumassa Suomeen. Tämän vuoden listautujia Nasdaq Helsingin päälistalle ovat olleet Kreate Group, Orthex ja Sitowise Group. First Northista nousi päälistalle Gofore. First North kasvumarkkinalle listautui Alexandria Pankkiiriliike ja Nightingale Health. Tuoreimmat ovat Merus Powerin ja Netumin listautumisannit.

Listautumisiin on kannattanut osallistua ja ne ovat tarjonneet hyvät tuotot. Parhaimmat ovat tarjonneet satojen prosenttien tuotot muutaman vuoden tähtäimellä.

Sijoittaja.fi tutkii miten listautumiset ovat tuottaneet.

Tutkimme First North -listan ja Helsingin pörssin päälistan listautumisannit vuodesta 2012 lähtien. Tutkimme ensimmäisen pörssipäivän, ensimmäisen kuukauden ja ensimmäisen vuoden tuotot. Sijoitussumma oli 5 000 euroa, mutta huomioimme leikkurin, jos listautumisanti oli ylimerkitty.

  • Millaista tuottoa listautumiset ovat tarjonneet sijoittajalle?
  • Kannattaa listautumiseen osallistua? 
  • Millainen listautua on sijoittajan kannalta erityisen kiinnostava kohde?
  • Kansainvälisten yhtiöiden IPO:t

Suosittu IPO-tutkimus on päivitetty tämän vuoden listautujilla ja julkistetaan tiistaina 8.6. pidettävässä webinaarissa.

ILMOITTAUDU WEBINAARIIN

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy