Analyytikkojen 5 kasvuosakepoimintaa tuloskaudelle

Miten löytää parhaat kasvuosakkeet? Kasvuosakkeiden kärkinimet hyötyvät yhdestä tai useammasta suuresta megatrendistä. eToron analyytikot poimivat 5 kasvuosakkeiden kärkinimeä tälle tuloskaudelle.

Julkaistu: 28.04.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen osakkeet sijoitusideat

Miten löytää parhaat kasvuosakkeet?

Yksi toimiva tapa etsiä kasvuosakkeiden kärkiyhtiöitä on hakea osakkeita nopeasti kasvavilta toimialoilta, jotka hyötyvät suurista pitkän aikavälin megatrendeistä. Keskittymällä kasvaviin toimialoihin, kuten verkkokauppaan, tekoälyyn, pilvipalveluihin ja videopeleihin, voi löytää osakemarkkinan helmiä, joilla on merkittävä kasvupotentiaali.

5 parasta kasvuosaketta tällä hetkellä

eToron analyytikot nostivat viisi kasvuosakkeiden kärkinimeä vuoden 2021 kakkoskvartaalille. Nämä osakkeet ovat:

 • Microsoft
 • Teladoc Health
 • Fiverr
 • Pinterest
 • Chewy

Kaikki nämä viisi yritystä kasvavat tällä hetkellä voimakkaasti ja ovat vahvasti mukana hyötymässä yhdestä tai useammassa suuresta digitaalisesta megatrendistä.

Microsoft (MSFT)

Microsoft on yksi maailman johtavista teknologiayrityksistä. Se on mukana monilla nopean kasvun toimialoilla mukaan lukien tekoäly ja pilvipalvelut (Azure), etätyö (Office, Teams, SharePoint), videopelit (Xbox) ja sosiaalinen media (LinkedIn).

Microsoft on keskeisenä tekijänä vauhdittamassa ja muovaamassa etätyön vallankumousta. Esimerkiksi Teams antaa työntekijöille mahdollisuuden työskennellä yhdessä fyysisestä sijainnista riippumatta. Samaan aikaan SharePoint helpottaa tiimien työskentelyä virtaviivaistamalla tiedostojen ja resurssien käyttöä. Lisäksi teknologiajätti lanseerasi vastikään Vivan – työntekijöiden kokemusalustan, joka on suunniteltu parantamaan etätyöskentelyä.

 • 27.4. julkistetut Q3-tulokset kertovat, että Microsoftin pilvipalvelut ovat voimakkaassa kasvussa. Kuluvan tilikauden kolmannella vuosineljänneksellä pilvipalvelujen liikevaihto kasvoi 33 % edellisvuodesta 17,7 miljardiin dollariin.
 • Yrityksen pelisegmentti on myös erinomaisessa kasvussa. Xbox sisällön ja palvelujen liikevaihto kasvoi 34 % Q3:lla. Marraskuussa yhtiö lanseerasi Xbox Series X:n ja Series S:n, joita toimitusjohtaja Satya Nadella kuvasi Microsoftin historian menestyneimmiksi konsolilanseerauksiksi.
 • 31. maaliskuuta 2021 päättyneen vuosineljänneksen tulokset olivat kokonaisuudessaan vahvat. Liikevaihto kasvoi 19 % 41,7 miljardiin dollariin, ja osakekohtainen tulos (GAAP EPS) nousi 45 % 2,03 dollariin.

Pinterest (PINS)

Pinterest on sosiaalisen median yhtiö, joka tarjoaa käyttäjilleen visuaalisen hakutyökalun. Työkalu auttaa ihmisiä löytämään inspiraatiota elämäänsä, mukaan lukien koti- ja tyyli-ideoita, matkaideoita ja reseptejä. Pinterest kasvoi voimakkaasti koronakriisin aikana. Vuonna 2020 ja Q1/2021 se sai yli 100 miljoonaa uutta kuukausittaista aktiivista käyttäjää, mikä nosti Pinterestin globaalin käyttäjämäärän 478 miljoonaan maaliskuun lopussa.

Sosiaalisen median yhtiöllä on potentiaalia nousta isoksi peluriksi verkkokaupassa. Viime vuonna se muodosti kumppanuuden Shopify-palvelun kanssa, jonka avulla Shopify-kauppiaat voivat ladata koko tuoteluettelonsa Pinterest-alustalle ja luoda tuotenappeja asiakkaiden ohjaamiseksi verkkokauppoihinsa. Yksi Pinterestin painopisteistä vuonna 2021 on muokata alustaa tukemaan paremmin verkkokauppaa.

 • Helmikuussa The Financial Times kertoi, että Microsoft yritti vastikään ostaa Pinterestin.
 • Pinterestin 27.4. julkistettu ensimmäisen kvartaalin liikevaihto oli 485 miljoonaa dollaria, kasvua 78 % edellisvuodesta. Keskimääräinen liikevaihto käyttäjää kohti kasvoi vuosineljänneksen aikana 34 % 1,04 dollariin. Vuonna 2020 liikevaihto kasvoi 48 % edellisvuodesta 1,69 miljardiin dollariin.

Teladoc Health (TDOC)

Teladoc Health on virtuaalinen terveydenhuollon yritys, jonka missiona on mullistaa terveydenhuollon palvelukokemus. Teladocin alustan kautta potilaat voivat tavata lääkärin tai muita terveydenhuollon ammattilaisia etätapaamisten avulla. Virtuaalinen terveydenhuolto on win-win-tilanne molemmille osapuolille: se on helpompaa potilaille, ja sen avulla terveydenhuollon ammattilaiset ehtivät tapaamaan useampia potilaita.

Virtuaalisten terveydenhuoltomarkkinoiden odotetaan kasvavan merkittävästi seuraavien viiden vuoden aikana. Mordor Intelligencen mukaan markkinoiden odotetaan olevan arvoltaan noin 168 miljardia dollaria vuoteen 2026 mennessä (vrt. 38 mrd. USD vuonna 2020). Tämä tarkoittaa lähes 30 % vuotuista kasvua, ja hyviä edellytyksiä Teladocin pitkän aikavälin kasvulle.

 • Teladocin viimeisimmät neljännesvuositulokset olivat erittäin vaikuttavia. Q4:n liikevaihto kasvoi 145 % edellisvuodesta 383,3 miljoonaan dollariin ja potilaskäyntien kokonaismäärä kasvoi 139 % 3,0 miljoonaan. Vuonna 2020 liikevaihto kasvoi 98 % edellisvuodesta ja oli 1094,0 miljoonaa dollaria. Potilaskäyntien kokonaismäärä kasvoi 156 % ja oli 10,6 miljoonaa.
 • Vuodelle 2021 Teladoc odottaa liikevaihdon olevan noin 2,0 miljardia dollaria ja potilaskäyntien kokonaismäärä 12–13 miljoonaa. Yhtiö ohjeisti helmikuussa “vahvan momentista” koko liiketoiminnassaan vuonna 2021 markkinan suosiessa yhtiön uniikkeja toimintatapoja.
 • Viimeaikainen osakekurssien korjausliike voi tarjota hyvän ostopaikan.
 • Seuraava tulosjulkistus: 28.4.2021 (markkinoiden sulkemisen jälkeen)

Fiverr (FVRR)

Fiverr on online-markkinapaikka freelancereille, jossa freelancerit voivat tarjota palveluja yrityksille ja yksityishenkilöille ympäri maailmaa.

Fiverr hyötyy ns. keikkatalouden kasvusta, joka kasvaa tällä hetkellä kolminkertaisella nopeudella perinteisiin työmarkkinoihin nähden. Nykyään joka 1/3 ammattilainen aktiivisesti valitsee tehdä työtä freelancerina ja 6/10 milleniaalista pitää keikkataloutta järkevänä vaihtoehtona perinteiselle kokopäivätyölle. Vuoteen 2027 mennessä asiantuntijat ennustavat, että 87 miljoonaa ihmistä työskentelee freelancereina Yhdysvalloissa, mikä on yli 50 % koko työvoimasta.

Syynä keikkatalouden nopealle kasvulle on, että keikkatyö tarjoaa etuja sekä työntekijöille että yrityksille. Yksilöille se tarjoaa mahdollisuuden tulla yrittäjäksi tai konsultiksi ja työskennellä oman aikataulunsa mukaan. Yrityksille se tarjoaa mahdollisuuden lisätä nopeasti uusia taitoja ja kykyjä yritykseen, laajentaa ja supistaa nopeasti sekä vähentää työvoimakustannuksia.

 • Fiverr raportoi vahvasta Q4-tuloksesta helmikuussa. Vuosineljänneksen liikevaihto kasvoi 89 % 55,9 miljoonaan dollariin. Vuoden aikana liikevaihto kasvoi 77 % 189,5 miljoonaan dollariin.
 • Yhtiö on ohjeistanut odottavansa liiketoiminnan vahvan kasvun jatkuvan vuonna 2021. Liikevaihdon odotetaan kasvavan 46–50 %. Vuonna 2020 nähdyn korkean sitoutumisasteen odotetaan pysyvän yllä pitkälle pandemian jälkeen.
 • Seuraava tulosjulkistus: Q1-tulos, 6. toukokuuta 2021

Chewy (CHWY)

Chewy on lemmikkieläinten hoitoon keskittynyt verkkokauppa. Verkkokauppa myy lemmikkieläinten ruokaa ja herkkuja, lemmikkitarvikkeita ja -lääkkeitä. Yhtiön missiona on olla luotettavin ja kätevin verkkokauppa kaikille lemmikkieläinten isännille, emännille ja muille perheenjäsenille.

Chewy hyötyy kahdesta mittavasta kasvuteemasta – lemmikkieläinten hoitomarkkinan kasvusta (joka kasvaa noin kaksinkertaisella vauhdilla globaaliin BKT:hen verrattuna) ja verkkokaupan kasvusta. Asenne lemmikkejä kohtaan on muuttunut dramaattisesti viime vuosikymmeninä, ja nykyään lemmikkejä pidetään ympäri maailman perheenjäseninä. Tämä lemmikkien ”humanisoiminen” on muuttanut pelikenttää lemmikkieläintoimialalla. Viime vuonna pelkästään Yhdysvalloissa lemmikkieläinten omistajat kuluttivat lemmikkeihinsä noin 100 miljardia dollaria.

 • Chewyn huhtikuussa julkistamat Q4-tulokset olivat erittäin vahvat. Liikevaihto kasvoi 51 % edellisvuodesta 2,04 miljardiin dollariin, ja oikaistu käyttökate nousi 60,8 miljoonaan dollariin (vrt. -5,9 milj. USD vertailukaudella).
 • Analyytikot odottavat vahvan kasvun jatkuvan myös tulevaisuudessa koronarajoitusten lievittäessä. Analyytikkojen konsensus odottaa liikevaihdon kasvavan kuluvalla tilikaudella 25 %.
 • Seuraava tulosjulkistus: Q1-tulos, 8. kesäkuuta 2021.

Pidä parhaat kasvuosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.SijoittajaApp


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy