Northcrypto

Suoratoistopalvelujen kilpailu kovenee – Netflix edelleen markkinajohtaja

Suoratoistopalvelut ovat iso megatrendi, joka syrjäyttää lineaarisen television. Netflix on markkinajohtaja, vaikka kurssi laskikin Q1-raportin jälkeen. Hämmästyttävää kyllä Netflixin arvostuskertoimet alkavat olla jo houkuttelevat.

Julkaistu: 23.04.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen megatrendit Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Q1:llä tilaajamäärä jäi odotuksista

Netflixin Q1 liikevaihto kasvoi 24 %. Liikevoitto oli kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla 1,96 mrd USD. EPS 3,75$. Uusien tilaajien määrä oli 3,98 miljoonaa ja tilaajien määrä Q1 lopussa 207,6 miljoonaa. Kasvuvauhti hidastui Netflixin mukaan siitä syystä, että alkuvuonna 2020 tilaajamäärät kasvoivat etupainotteisesti pandemiasulkujen vaikutuksesta ja koska uusia tuotantoja saatiin hitaammin ulos vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla.

Johto kuitenkin odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa. Megatrendi on Netlixin puolella, koska lineaarinen tv siirtyy suoratoistoon. Osakkeen arvostusketoimet ovat laskeneet voimakkaasti nousseen osakekohtaisen tuloksen ja laskeneen kurssin myötä. Kuluvan vuoden tuloksella laskettu P/E on enää 40 tienoilla (tulosennuste ~12$).

Netflixin osake on tuottanut viiden vuoden tarkastelujaksolla erinomaisesti, mutta viimeisen vuoden aikana kurssikehitys on polkenut paikallaan. Tähän syynä on viimeisen 6 kuukauden aikana ollut sijoittajien siirtyminen nopeasti kasvavista osakkeista syklisiin sekä koventuva kilpailu suoratoistopalveluissa.

Kilpailu kovenee

Yhdysvaltojen kolmen parhaan suoratoistopalvelun osuus on 65% markkinoista. Netflix on edelleen markkinajohtaja kymmenen prosenttiyksikön marginaalilla Amazonin Prime Videoon, ja Disney + on tiiviissä kilpailussa Hulun kanssa kolmannesta sijasta.

Disney+ kasvaa nopeasti

Maaliskuussa Disney+ ohitti Hulun ja tuli kolmanneksi suurimmaksi suoratoistopalveluksi Yhdysvalloissa. Peacock ja Disney+ olivat ainoat suoratoistopalvelut, jotka saivat markkinaosuutta tai pysyivät samana Q1:n aikana, kun taas kaikki muut vähenivät. Netflixin markkinaosuus laski alle 30 %:n.

Kuvien lähde: JustWatch.com.

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy