Suoratoistopalvelujen kilpailu kovenee – Netflix edelleen markkinajohtaja

Suoratoistopalvelut ovat iso megatrendi, joka syrjäyttää lineaarisen television. Netflix on markkinajohtaja, vaikka kurssi laskikin Q1-raportin jälkeen. Hämmästyttävää kyllä Netflixin arvostuskertoimet alkavat olla jo houkuttelevat.

Julkaistu: 23.04.2021 Kirjoittaja:

kansainvälinen sijoittaminen megatrendit Netflix osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Q1:llä tilaajamäärä jäi odotuksista

Netflixin Q1 liikevaihto kasvoi 24 %. Liikevoitto oli kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla 1,96 mrd USD. EPS 3,75$. Uusien tilaajien määrä oli 3,98 miljoonaa ja tilaajien määrä Q1 lopussa 207,6 miljoonaa. Kasvuvauhti hidastui Netflixin mukaan siitä syystä, että alkuvuonna 2020 tilaajamäärät kasvoivat etupainotteisesti pandemiasulkujen vaikutuksesta ja koska uusia tuotantoja saatiin hitaammin ulos vuoden 2021 ensimmäisellä kvartaalilla.

Johto kuitenkin odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa. Megatrendi on Netlixin puolella, koska lineaarinen tv siirtyy suoratoistoon. Osakkeen arvostusketoimet ovat laskeneet voimakkaasti nousseen osakekohtaisen tuloksen ja laskeneen kurssin myötä. Kuluvan vuoden tuloksella laskettu P/E on enää 40 tienoilla (tulosennuste ~12$).

Netflixin osake on tuottanut viiden vuoden tarkastelujaksolla erinomaisesti, mutta viimeisen vuoden aikana kurssikehitys on polkenut paikallaan. Tähän syynä on viimeisen 6 kuukauden aikana ollut sijoittajien siirtyminen nopeasti kasvavista osakkeista syklisiin sekä koventuva kilpailu suoratoistopalveluissa.

Kilpailu kovenee

Yhdysvaltojen kolmen parhaan suoratoistopalvelun osuus on 65% markkinoista. Netflix on edelleen markkinajohtaja kymmenen prosenttiyksikön marginaalilla Amazonin Prime Videoon, ja Disney + on tiiviissä kilpailussa Hulun kanssa kolmannesta sijasta.

Disney+ kasvaa nopeasti

Maaliskuussa Disney+ ohitti Hulun ja tuli kolmanneksi suurimmaksi suoratoistopalveluksi Yhdysvalloissa. Peacock ja Disney+ olivat ainoat suoratoistopalvelut, jotka saivat markkinaosuutta tai pysyivät samana Q1:n aikana, kun taas kaikki muut vähenivät. Netflixin markkinaosuus laski alle 30 %:n.

Kuvien lähde: JustWatch.com.

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy