Ponsselta paras tulos

Tämän ja eilisen päivän parhaasta tuloksesta vastasi Ponsse. Myös muita positiivisia tuloksia on julkistettu.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tämän ja eilisen päivän parhaasta tuloksesta vastasi Ponsse. Myös muita positiivisia tuloksia on julkistettu.

Ponssen liikevaihto oli 115,4 M€ (ennuste 103,5 M€) ja liikevoitto 14,8 M€ (ennuste 10,8 M€). Tilauskanta oli 37 % korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten. Saadut tilaukset olivat hyvällä Q1-tasolla. Metsäkonemarkkinoiden tilanne oli kuluneella neljänneksellä hyvä maailmanlaajuisesti ja kulunut neljännes oli Ponsselta erittäin vahva. Konekauppa Venäjällä virkistyi. Ohjaus pidettiin hieman yllättäen ennallaan. Euromääräisen liikevoiton odotetaan olevan vuonna 2015 hieman suurempi kuin 2014. Tämä tarkoittaa, että loppuvuosi on heikompi kuin vuosi sitten tai että ohjausta nostetaan Q3:n jälkeen.

Spondan liikevaihto oli 59,4 M€ (analyytikkojen konsensusennuste 57,1 M€) ja operatiivinen liikevoitto 42,1 M€ (ennuste 38,2 M€). Nettotuotot kasvoivat edelliseen neljännekseen verrattuna kiinteistöjen myynneistä huolimatta. Spondan vuokrausaste nousi. Vuoden 2015 toisen neljänneksen lopussa Sponda myi kaksi kiinteistöä Moskovasta. Sponda arvioi yhtiön oikaistun operatiivisen tuloksen (EPRA Earnings) olevan vuonna 2015 95-105 milj. euroa.

Cramon liikevaihto oli 161,3 M€ (analyytikoiden ennuste 165,8 M€) ja liikevoitto 16,2 M€ (ennuste 15,6 M€). Liiketoiminnan rahavirta oli 55,5 M€. Markkinatilanne on kuluvana vuonna parantunut erityisesti Ruotsissa ja monin paikoin Itä-Euroopassa. Siirtokelpoisten tilojen liikevaihto jatkaa hyvää kasvuaan. Cramon kannattavuus parani kaikissa liiketoimintasegmenteissä ja tuotealueilla. Cramo-konsernin liikevaihto kasvaa paikallisissa valuutoissa ja EBITA-marginaali paranee vuonna 2015 vuoteen 2014 verrattuna.

Nesteen liikevaihto oli 2 605 M€ (2 670 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 78 M€ (ennuste 89 M€). Porvoon jalostamon suurseisokilla oli noin 130 miljoonan euron negatiivinen vaikutus vertailukelpoiseen liikevoittoon. Seisokki oli kaikkien aikojen suurin ja se auttaa varmistamaan jalostamon hyvän suorituskyvyn ja turvallisuuden seuraavaksi viideksi vuodeksi. Nesteen viitemarginaali oli keskimäärin 8,7 dollaria barrelilta eli yli kaksinkertainen edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Uusiutuvien liikevoitto parani vertailukaudesta. Öljyn kysynnän kasvuennusteita on nostettu. Neste arvioi konsernin koko vuoden 2015 vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän vahvana ja olevan korkeampi kuin vuonna 2014.

Sijoittaja.fin jäsenet voivat seurata kotimaista tuloskautta:

Sinua voisi kiinnostaa
Analyysi: Valmetin saadut tilaukset hupenivat – osake laskussa
Analyysi: Kone paransi tulostaan ja täsmensi näkymiään
Analyysi: SSAB:n tulos laski ennakoitua maltillisemmin
Rahastotyökalu
Sijoittajan valinnat