Siruyhtiöiden vahva veto jatkuu. AMD:n ja Texas Instrumentsin tulokset.

Tietokoneiden, älylaitteiden ja autoelektroniikan kysyntä on nyt niin vahvaa, että markkinoilla pelätään komponenttipulaa. Puolijohdeyhtiöt AMD ja Texas Instruments tekivät jällen vahvat tulokset.

Julkaistu: 27.01.2021 Kirjoittaja:

AMD osakkeet teknologiayhtiöt Texas Instruments tulokset

Vahva kurssinousu

Viimeisen vuoden aikana AMD:n osake on noussut 93 % ja Texas Instrumentsin 36 %. Molemmat yhtiöt ovat hyötyneet pandemiakysynästä. AMD on lisäksi hyötynyt prosessoreiden markkinajohtajan Intelin vaikeuksista.

AMD ylitti ennusteet – vahva kasvu jatkuu 2021

AMD ylitti analyytikoiden ennusteet vuoden 2020 viimeisellä kvartaalilla ja antoi vahvan ohjauksen. Osake ei kuitenkaan noussut jälkipörssissä johtuen ensisijaisesti voimakkaasta viimeisen 3 kuukauden kurssinoususta ja osakkeen korkeasta valuaatiosta. Yhtiön kasvu voi myös hidastua vuonna 2021 vuodesta 2020. Kaikki kolme vaaran merkkiä siis täyttyivät. AMD on kuitenkin huippuyhtiö, joten mahdolliset laskut kannattaa käyttää ostopaikkoina.

 • Liikevaihto 3,24 miljardia (kasvu 53 %)
 • Oikaistu EPS 0,52$ (ennuste 0,47$)

Johto odottaa vahvan kysynnän PC:ille, palvelinkeskuksille ja videopelikonsoleille tarkoitetuille siruille jatkuvan. Sirunvalmistaja kertoi odottavansa noin 3,2 miljardin dollarin liikevaihtoa Q1:llä, jossa peräti 79 % kasvu. Koko vuoden myynnin kasvuksi ennustetaan 37%, mikä tarkoittaisi kasvun selvää hidastumista Q1:n jälkeen. Analyytikot ennustivat 20 prosentin kasvua vuodelle 2021.

Texas Instrumentsin tulos

Myös Texas Instruments löi ennusteet ja nosti ohjausta, mutta kurssi laski jälkipörssissä. Liikevaihto kasvoi 22 % 4,1 miljardiin dollariin analyytikoiden odottaessa 3,6 miljardin liikevaihtoa. Kasvu syntyi autoteollisuuden, henkilökohtaisen elektroniikan ja teollisuuden kysynnän vetämänä.

Vuoden 2020 vapaa kassavirta oli peräti 5,5 miljardia dollaria.

 • Liikevaihto 4,08 miljardia (kasvu 22%)
 • Oikaistu EPS 1,64$ (ennuste 1,34$)

Texas Instruments ohjasi ensimmäiselle vuosineljännekselle 3,79 – 4,11 miljardin liikevaihtoa ja 1,44 – 1,66$ osakekohtaista tulosta. Analyytikoiden ennuste oli 3,6 miljardin liikevaihto.

Kurssilasku johtui siitä, että markkinoilla pelätään nyt laajasti, että siruyhtiöt eivät pysty vastaamaan poikkeukselliseen kysyntään. Tästä syystä asiakkaat tilaavat komponentteja ennakkoon, minkä johdosta kysynnän pelätään heikkenevän vuoden 2021 puolivälin tienoilla. Texas Instrumentsin etu kilpailijoihin nähden on oma tuotanto, joka kattaa noin 80% tuotannosta. Pitkällä aikavälillä autoihin ja koneisiin lisättävän elektroniikan määrän jatkaa kasvua, vaikka lyhyellä aikavälillä olisikin kysynnänvaihtelua.

AMD vai Texas Instrumentsin osake? Ei välityspalkkiota.

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaaSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy