Loihde listautuminen banneri

Netflixin osake nousi 12 % vahvan käyttäjämäärän kasvun ansiosta

Netflix on kiinni megatrendissä ja tilaajamäärien kasvu ylitti odotukset Q4:lla. Osake nousi jälkipörssissä 12 %. Lue tulosanalyysimme ja mihin osake on matkalla.

Julkaistu: 20.01.2021 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Kasvun hyytyminen riskinä Q4-tuloskaudella

Käynnissä olevan Q4-tuloskauden yksi riskeistä on kasvun hyytyminen koronavuodesta. Tämä on riskinä voimakkaan kasvun teknologiaosakkeilla, joiden liiketoiminnat hyötyivät pandemiasta. Tunnetuimpia esimerkkejä tästä ovat Zoom Video Communications, Peloton ja Netflix. Monilla osakkeilla arvostustasot ovat korkealla ja kasvun hyytyminen vuonna 2021 voi romahduttaa kurssin.

Netflixin suoritus odotuksia parempi

Netflixin kasvu ei hyytynyt ja ohjaus vuodelle 2021 oli pelättyä parempi.

 • Liikevaihto 6,64 miljardia dollaria, ennuste 6,62 miljardia (kasvu 21,5 %)
 • 8,5 miljoonaa utta tilaajaa, ohjaus 6,0 miljoonaa uutta tilaajaa. Vuonna 2020 Netflix sai 37 miljoonaa uutta tilaajaa.
 • EPS 1,19$, ennuste 1,38$.

Vuoden 2021 ensimmäiselle kvartaalille Netflix ohjasi 6 miljoonaa uutta tilaajaa. Operatiivisen liikevoitto-%:n Netflix ennakoi olevan 20 % vuonna 2021, mikä on 1 %-yksikköä enemmän kuin aiempi ohjaus.

Netflix näytti, että koventunut kilpailu muun muassa Disney+ myötä ei ole horjuttanut sen johtoasemaa. Kuluttajat ovat valmiita maksamaan useammasta suoratoistopalvelusta ja Netflix on suoratoistopalveluiden ykkönen.

Netflix osoitti kaksi shorttaajien tärkeintä perustelua kurssilaskulle vääräksi. Ensimmäinen riski on ollut yhtiön negatiivinen kassavirta. Raportissa Netflix kertoi, että vuonna 2021 yhtiö on kassavirtaneutraali ja jatkossa alkaa palauttaa varoja omistajille. Rahoitusriski on siten poistunut. Tämä oli yksi tärkeimmistä riskeistä, jonka poistuminen laukaisi Teslan rakettimaisen kurssinousun 1,5 vuotta sitten.

Toinen perustelu on ollut hinnoitteluvoiman puuttuminen koventuvan kilpailun vuoksi. Tämäkin riski poistui, sillä Netflix nosti hintoja ja pystyi silti vahvaan tilaajamäärän kasvuun.

Netflixin markkina-arvo on nyt 250 miljardia dollaria. Osakkeen P/E-arvostuskertoimet ovat korkeat, mutta P/S on uusilla ennusteilla noin 8, mikä ei kuulosta disruptiiviselle voimakkaasti kasvavalle teknologiayhtiölle mahdottomalle. Pidämme mahdollisena, että Netflixin osake saa boostia vahvasta Q4-raportista ja jatkaa nousussa.

Pidä parhaat teknologiaosakkeet salkussa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

*

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 75% yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.Loihde listautuminen banneri


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoitusyhtiön perustaminen -WEBINAARI ke 29.9. klo 17 REKISTERÖIDY
New call-to-action
New call-to-action
New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy