eToro on matkalla Nasdaqin listautumisantiin 5 miljardin dollarin valuaatiolla

eToro

eToron huhutaan listautuvan Nasdaqiin vuoden 2021 toisella vuosineljänneksellä 5 miljardin dollarin valuaatiolla. Myös toinen supersuosittu sijoitusalusta Robinhood on listautumassa. eToron liikevaihto on kaksinkertaistunut 500 miljoonaan dollariin ja alustalle on tullut viisi miljoonaa uutta asiakasta vuonna 2020.

Julkaistu: 29.12.2020 Kirjoittaja:

etoro osakkeet sijoittaminen sosiaalinen sijoittaminen

eToron listautumisen järjestäjänä Goldman Sachs

Israelilainen fintech-yhtiö, sosiaalisen kaupankäynnin ja osakkeiden & muiden omaisuusluokkien välitysyhtiö eToro, on matkalla Nasdaqiin. Markkinoilla yhtiön listautumisarvon on arvioitu olevan 5 miljardia dollaria. Vertailun vuoksi Pohjoismaiden suurin välittäjä Nordnetin listautumisarvo oli hieman alle 2,5 miljardia euroa.

eToro käy parhaillaan neuvotteluja investointipankin Goldman Sachsin kanssa listautumisannin järjestämisestä. Listautumisannin on tarkoitus toteutua vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen aikana. eToro liittyisi useiden israelilaisten ​​teknologiayritysten joukkoon, jotka ovat listautuneet Yhdysvaltoihin, mukaan lukien ironSource, Monday.com, OrCam, Payoneer, REE , Taboola ja Outbrain. Samoin kuin jotkut edellä mainituista yrityksistä, myös eToro tutkii mahdollisuutta pörssiin menoon SPAC:in (erityistarkoituksiin erikoistunut yritys) avulla, mikä nopeuttaisi pääsyä Wall Streetille.

eToro on kehittänyt sijoitusalustan yksityissijoittajien sijoitusten hallintaan. eToron arvo on noussut voimakkaasti pandemian puhkeamisen jälkeen. Viimeisimmällä sijoituskierroksella arvo nousi 2,5 miljardiin dollariin yhdysvaltalaisen institutionaalisen sijoittajan ostaessa 50 miljoonan dollarin arvosta eToron osakkeita nykyisiltä sijoittajilta ja omistajilta. Vuoden 2018 julkisella sijoituskierroksella eToron arvo oli 800 miljoonaa dollaria.

Kaupankäynnin volyymi on kolminkertaistunut vuoden alusta

eToron perustivat kaksi veljestä Ronen ja Yoni Assia vuonna 2007. Yoni Assia toimii tällä hetkellä yhtiön toimitusjohtajana. eToro on tunnustettu EU:n, Iso-Britannian, Australian ja Kyproksen sääntelyviranomaisten toimesta, ja suosio on kasvanut Euroopan ja Aasian maissa. eToro on rekisteröity myös Suomessa. Tästä voit lukea sijoittajien kokemuksia eTorosta.

Vuoden 2020 koronakriisi muutti nuoret sijoittajat yhdeksi osakemarkkinoiden merkittävimmistä toimijoista. Suuren yleisön kaupankäyntimäärät kasvoivat 10-15 prosentista yli 20 prosenttiin. Tämä on auttanut monien välittäjien tavoin myös eToroa. Yhtiö on saanut viisi miljoonaa uutta käyttäjää ja eTorolla onkin nyt 17 miljoonaa rekisteröitynyttä asiakasta. Lisäksi osakekaupankäynnin määrä alustan kautta on kolminkertaistunut. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto kaksinkertaistui 500 miljoonaan dollariin ja toiminta on kannattavaa.

eToro seuraa Robinhoodin jalanjälkiä

eToro on rekrytoinut satoja työntekijöitä kuluneen vuoden aikana ja työllistää nykyään noin 1100 ihmistä, joista 700 on Israelissa. Yhtiö aikoo rekrytoida satoja uusia työntekijöitä vuonna 2021. Perustamisestaan ​​lähtien eToro on kerännyt pääomia 200 miljoonaa dollaria. Joitakin sen sijoittajista ovat tunnettu pääomasijoittaja Chemi Peres, kiinalainen vakuutusjätti Ping An Insurance ja China Minsheng Financial.

eToron arvioitu 5 miljardin dollarin arvo saattaa tuntua korkealta, mutta se on alle puolet Robinhoodin 11 miljardin dollarin arvosta. Robinhoodilla on 15 miljoonaa käyttäjää ja vuonna 2020 kaupankäynti sen alustalla kesäkuukausina kaksinkertaistui keskimäärin 4,3 miljoonaan päivässä. Myös Robinhood on matkalla Wall Streetille ja sen tavoitteena on 20 miljardin dollarin listautumisvaluaatio. Viimeaikaisten arvioiden mukaan sen liikevaihto oli lähellä miljardia dollaria vuonna 2020. eToron tavoin se on erityisen suosittu nuorempien käyttäjien keskuudessa.

Näiden uusien sijoitusalustojen liiketoimintamallit eivät perustu perinteisiin välityspalkkiohin, vaan uusiin tulovirtoihin. Esimerkiksi Robinhood perii vähimmäismaksun käyttäjiltä ja veloittaa palkkiota markkinatakaajilta. Robinhoodilla on myös premium-tasoinen tilaus, jossa käyttäjät voivat saada 5 dollarin kuukausimaksulla pääsyn laina-alustaan ​​sekä salkunhoitosovelluksiin. eToro, joka on tunnettu sosiaalisen sijoittamisen alustana ei veloita käyttäjiltä muiden sijoitussalkkujen seuraamista. Voit lukea eToron kustannuksista täältä.

eToro ei itse ole kommentoinut listautumishuhuja. Lähde Calcalistech.

eTorossa voi seurata myös Sijoittaja.fi:n kansainvälisiä salkkuja

eTorossa voi seurata ja kopioida muiden käyttäjien salkkuja. Myös Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme kansainvälistä salkkua. Lue salkuista tarkemmin.

REKISTERÖIDY eTOROON!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin ja kryptovaluuttoihin sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla. Nollapalkkiot eivät koske lyhyitä tai vivutettuja positioita. Nollapalkkio tarkoittaa, että positiota avattaessa tai suljettaessa ei veloiteta välityspalkkiota. Muita maksuja voidaan soveltaa. Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 67 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille. Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Kryptovaluuttojen arvo saattaa vaihdella paljon, ja näin ollen ne eivät sovi kaikille sijoittajille. Kaupankäyntiä kryptovaluutoilla ei valvota EU-säädöskehyksen puitteissa. Pääomasi on vaarassa.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy