New call-to-action

KV-salkkujen tuotot – Teknologiaosakkeet tuottaneet yli 30 %

Sijoittaja.fi on tehnyt kolme kansainvälistä sijoitussalkkua, jotka ovat kopioitavissa eTorossa. Salkut on suunniteltu erityisesti suomalaiselle sijoittajalle, joka haluaa kansainvälistä hajautusta. Katso salkkujen tuotot!

Julkaistu: 01.12.2020 Kirjoittaja:

etoro kansainvälinen sijoittaminen maailman parhaat sijoitussalkut osakkeet sijoitusideat

Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut ovat olleet reilun vuoden kopioitavissa eTorossa. Valittavana on kolme erilaista salkkua, jotka muodostavat yhdessä laajasti hajautetun kokonaisuuden. Sijoittajien kokemuksista on julkaistu aikaisemmin artikkeli.

Salkkujen sisältöjä ja tuottoja pääsee tarkastelemaan eTorossa alla olevien linkkien kautta ilman kirjautumista.

Webinaari ke 9.12. klo 18: salkkukatsaus - ilmoittaudu mukaan!

Disruptiiviset teknologiaosakkeet

Salkku sijoittaa maailman parhaisiin teknologiaosakkeisiin maailmalta. Strategiana on sijoittaa yhtiöihin, jotka ovat osoittaneet vahvaa kasvua ja tuloksentekoa historiassa megatrendisektoreilta. Salkku on päivitetty Q3-tuloskauden jälkeen ja se sisältää 30 osaketta.

Salkun tuotto

Disruptiiviset teknologiaosakkeet on tuottanut salkuista parhaiten vuonna 2020. Tuotto on 30,3 % 25.11.2020 asti. Paras tuottokuukausi oli huhtikuu, jolloin salkku tuotti 13,1 %. Heikoin oli maaliskuu, jolloin salkku laski 10,4 %. 

Matalariskiset globaalit laatuosakkeet

Salkku sijoittaa globaaleihin laatuosakkeisiin, joiden volatiliteetti on matala. Koronakriisin iskiessä osakemarkkinoille moni matalariskinen ja turvallinen osake kärsi voimakkaasti. Osakkeet ovat kuitenkin vuoden toisella puoliskola palautuneet mukavasti. Salkussa on 25 tunnettua osaketta.

Salkun tuotto

Globaalit laatuosakkeet laskivat myös selvästi helmi-maaliskuussa. Maaliskuussa lasku oli 9,5 %. Tämän jälkeen kehitys on ollut vakaata ja koko vuoden tuotto 25.11.2020 asti on 8,2 %. Salkun paras tuottokuukausi on marraskuu, 8,8 % tähän mennessä.

Laajasti hajautettu ETF-salkku

ETF-salkkumme on pitkäntähtäimen vakaa sijoitussalkku, joka on hajautettu eri omaisuusluokkiin. Salkun allokaatio 25.11.2020 osakkeissa on 58 % ja koroissa 42 %. Osakkeissa on sijoitettu kehittyneille ja kehittyville markkinoille. Salkun tuotto-odotus on matalampi kuin maailman osakemarkkinoilla, mutta vastapainona on matalampi volatiliteetti ja alempi maksimitappio kuin osakemarkkinoilla (matalampi riski).

Salkun tuotto

Myös ETF-salkku laski helmi-maaliskuussa, mutta osakesalkkuja vähemmän. Maaliskuussa lasku oli 7,7 %. Tämän jälkeen kehitys on ollut hyvin vakaata ja koko vuoden tuotto on peräti 9,1 %.

Lisää salkkun tuotosta ja sisällöistä

Järjestämme webinaarin Kansainvälisten salkkujen sisällöstä ja tuotoista keskiviikkona 9.12. klo 18. Webinaarissa pureudutaan tarkemmin salkkujen sisältöön ja tuottoihin. Voit lähettää meille ennakkoon kysymyksiä alla olevan lomakkeen kautta.

KYLLÄ! ILMOITTAUDUN WEBINAARIIN!

Katso edellisen webinaarin tallenne!

Teimme koosteen edellisestä webinaarissa, jossa käsiteltään markkinaa nyt ja hajauttamista kansainvälisiin osakkeisiin. Koosteesta löydät tallenteen webinaarista sekä kattavan linkkilistan kansainvälisestä sijoittamiesta kiinnostuneille.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy