Riittääkö Nordean tulos markkinoille?

Nordean tuloskäänne on tapahtunut, mutta pysyvä kurssikäänne odottaa vielä itseään. Lue tulosanalyysimme ja näkemyksemme Nordean kurssikehityksestä

Julkaistu: 23.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Erikoinen tuloskausi on käynnissä

Tuloskausi on käynnissä ja kurssireaktiot ovat olleet erikoisia. Normaali tilanteessa odotukset ylittävä tulos palkitaan kurssinousulla. Näin ei kuitenkaan ole käynyt tällä tuloskaudella.

Kaikista seurannassamme olevista yhtiöistä löydät ennusteet, toteutuneet luvut sekä tuloskommenttimme Osaketyökalusta.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

Nordean tulos oli vahva – mutta riittääkö se?

KONEen tulos oli hyvä, mutta kurssi laski. Samoin Cargotecin, Stora Enson, Elisan, Orionin ja Huhtamäen kurssit laskivat tulosjulkistusten jälkeen, vaikka suoritukset olivat odotuksia parempia. Siksi on vaikea ennakoida, miten markkina ottaa Nordean tuloksen vastaan. Nordean suoritus oli odotuksia parempi.

Nordean liiketoiminnan tuotot olivat 2 172 M€ (ennuste 2 111 M€) ja operatiivinen liikevoitto oli 1085 Me (ennuste 958 M€). Tulosta paransi luottotappiovarausten purku, joka oli nettomääräisesti 2 M€. Johdon mukaan kolmannella neljänneksellä tapahtui selvää edistystä kaikilla tärkeimmillä osa-alueilla. Asiakastyytyväisyys on nyt parempi kuin ennen pandemiaa. Asiakkaat saivat käyttöönsä uusia tuotteita ja palveluja. Liiketoiminnan volyymien kasvu jatkui monella osa-alueella, etenkin asuntolainoissa ja säästämisen tuotteissa. Liikevoitto parani 24 prosenttia vuoden 2019 kolmannesta neljänneksestä. Tuotot kasvoivat 4 prosenttia ja kulut vähenivät 6 prosenttia. Nordeaa odottaa nettomääräisten luottotappioiden jäävän alle 1 miljardiin euroon koko vuodelta 2020, mikä vastaa alle 41 pisteen luottotappiotasoa. Suoritus positiivinen.

Pörssin avatessa ensireaktio ei kerro koko totuutta. Markkinoiden luotto Nordeaan mitataan vasta päivän päätteeksi, kun myös jenkkipörssit ovat auki. Jos kurssi jää päivän päätteeksi plussalle, on usko Nordeaan palautumassa ja kurssi voi jatkaa nousutrendissä lyhyen aikaa.

Pitemmän tähtäimen kurssitrendi Nordealla on laskeva johtuen siitä, että markkina inhoaa pankkiosakkeita. Syitä on useita, mutta tärkeimmät ovat alhainen korkotaso, rakenteellisesti laskevat palkkiotuotot, sekä koronakriisissä kasvavat luottotappiot. Nordea on Euroopan parhaimpia pankkeja, mutta nähtäväksi jää, riitääkö se markkinoille. Jos kurssi nousee yli 7 euron positiivisen tulosyllätyksen innoittamana, kannattaa sijoittajan harkita ainakin osan Nordean osakkeiden myymistä.

Nordean kurssikehitys. Lähde TradingView.

Seuraa tuloskautta

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy