Neste ja Huhtamäki päivän parhaat tulosjulkistajat

Markkina antoi tuomionsa. Neste ja Huhtamäki olivat päivän parhaat tulosjulkistajat. Lue tulosanalyysimme näistä suosikkiosakkeista.

Julkaistu: 22.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Tuloskauden kurssiliikkeet ovat nyt mielenkiintoisia

Tuloskaudella on nähty nyt mielenkiintoisia kurssiliikkeitä. Hyvä tulos ei välttämättä riitä kurssinousuun, sillä rima on korkeammalla. Markkina on antanut tuomionsa ja päivän parhaat tulosjulkistajat olivat Neste ja Huhtamäki.

Lue tuloskommentit klikkaamalla yhtiön nimeä:

Nesteen osakekurssille taivas rajana

Nesteen kurssinousua ei näytä pysäyttävän mikään. Osake rikkoi jo 50 euron rajan, joka on kaikkien aikojen ennätys. Kurssinousu on täysin uusiutuviin polttoaineisiin keskittyvän strategian ansiota, sillä fossiiliset öljy-yhtiöt ovat markkinoiden inhokkeja. Neste löytyy meidän Suomi Laatuosake-salkusta.

Nesteen liikevaihto oli 2 881 M€ (2 978 M€) ja vertailukelpoinen liiketulos 373 M€ (ennuste 334 M€). Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta oli varsin kestävä ja paransi sekä myyntikatettaan että myyntimääriään edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Öljytuotteet-liiketoiminta kärsi edelleen erittäin heikoista jalostusmarkkinoista COVID-19-pandemiaan liittyvän kysynnän romahtamisen ja ylitarjonnan seurauksena. Segmentin vertailukelpoinen liiketulos oli hieman negatiivinen. Marketing & Services teki erittäin hyvän tuloksen kesäkaudella. Öljytuotteiden maailmanlaajuinen kysyntä elpyy vähitellen mutta on edelleen tavallista alhaisempaa COVID-19-pandemian seurauksena, ja ylitarjonta markkinoilla jatkuu. Neste on tehnyt useita uusia sopimuksia ja solmineet kumppanuuksia Renewable Aviation – ja Renewable Polymers and Chemicals -liiketoiminnoissa COVID-19-tilanteesta huolimatta.

Neljännellä neljänneksellä uusiutuvan dieselin myyntimäärien odotetaan pysyvän hieman matalampina tai samalla tasolla kuin edellisellä neljänneksellä. Katalyytin vaihdolla arvioidaan olevan noin 50 miljoonan euron negatiivinen vaikutus Uusiutuvien vertailukelpoiseen liikevoittoon pääasiassa neljännellä neljänneksellä.

Huhtamäki elämänsä kunnossa

Huhtamäki on elämänsä vedossa ja se näkyy myös kurssissa, joka on all time high:ssa. Ennakoimme, että kurssi myös jatkaa nousutrendissä. Huhtamäen Q2 oli selvästi odotuksia parempi ja niin oli myös Q3, vaikka rima oli korkeammalla.

Huhtamäen liikevaihto oli 847 M€ (analyytikoiden ennuste 818 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 86 M€ (ennuste 72,1 M€). Kvartaali oli tuloksen osalta selvästi hyvää vertailukautta parempi ja jälleen erittäin vahva. Johdon mukaan kolmannen kvartaalin aikana noutoruokapakkausten kysyntä on vähitellen vahvistunut, mutta se on edelleen heikompaa kuin vuonna 2019. Nopeasti kasvava ruokatoimitusten trendi kompensoi osittain merkittävää eroa ravintolapalveluiden kulutuksessa. Toisaalta elintarvikepakkausten kysyntä on pysynyt vahvana koko kriisin ajan.

Huhtamäki maksoi aiemman ehdotuksen mukaisen 0,89 euron osingon kvartaalin aikana. Näkymät ennallaan. Koronaviruspandemian Huhtamäen toimintaympäristöön aiheuttamien häiriöiden odotetaan jatkuvan. Erityisesti noutoruokapakkausten kysyntään voi kohdistua merkittäviä negatiivisia vaikutuksia, kun taas elintarvikepakkausten ja kerta-astioiden kysyntä voi kasvaa. Huhtamäen monipuolinen tuotevalikoima lieventää pandemian vaikutuksia.

Seuraa tuloskautta

Seuraa tuloskautta Osaketyökalussa!





SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT



YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox








Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy