Netflixin tulos pettymys markkinoille

Netflix ja muut teknologiaosakkeet ovat olleet sijoittajien suosiossa koronamarkkinassa. Rima on korkealla Q3-tuloskauden alkaessa ja tulospettymyksiä nähdään Q2:sta enemmän. Netflix oli ensimmäinen tuloksensa julkaissut tähtiosake.

Julkaistu: 21.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Rima korkealla

Kirjoitimme tuloskauden ennakossa, että Q3-tuloskauteen lähdettäessä rima on korkeammalla kuin Q2-tuloskauden alussa. Esimerkiksi Netflixin osake oli tuottanut yli 60 % ennen Q3-tulosjulkistusta.

Korkealle nostettu rima tarkoittaa, että perussuoritus tai edes ennusteet ylittävä suoritus ei riitä osakemarkkinoille. Tämä tarkoittaa, että Q3:lla nähdään todennäköisesti enemmän pettymyksiä kuin Q2-tuloskaudella.

Netflixin tulos oli pettymys

Netflixin kuluvan vuoden kaksi ensimmäistä kvartaalia olivat erinomaisia niin tuloksien kuin uusien tilaajien määrillä mitattuna. Q2:n yhteydessä annettu ohjaus oli vaisu, mutta se piti paikkansa. Q3 oli heikko.

Netflixin tulos jäi ennusteista. EPS oli 1,74$ ennusteiden ollessa 2,13$. Tulos sentään kasvoi vertailukaudesta, jolloin se oli 1,47$.

Liikevaihto oli 6,44 miljardia dollaria, joka kasvoi 22,7 % ja oli lievästi yli ennusteiden. Erityisesti seurattu uusien tilaajien määrä oli 2,2 miljoonaa uutta tilaajaa, joka oli alle ohjauksen 2,5 miljoonaa ja huomattavasti alempi kuin vuoden ensimmäisellä puoliskolla, jolloin tilaajien määrä kasvoi 26 miljoonalla. Q4:lle Netflix ohjasi 6 miljoonaa uutta tilaajaa ennusteiden ollessa 6,5 miljoonaa. Netflix ohjasi jo vuoden 2021 tilaajamääriä ja ennakoi vuoden ensimmäisen puoliskon tilaajamäärien laskevan H1/2020 verrattuna. Tämä ei ollut osakemarkkinoille hyvä uutinen, vaikkakin jokseenkin odotettu poikkeuksellisen 2020 alkuvuoden takia.

Netflixin kurssi laski jälkipörssissä. Vastaavia tilanteita on ollut Netflixin historiassa aiemminkin. Yhtiön tilaajamäärän kasvu on ollut markkinoille pettymys. Kurssi on laskenut. Seuraavina kvartaaleina tilanne on parantunut ja kurssi korjaantunut. Nyt kilpailu on koventunut mm. Disney+ palvelun myötä. Netflix on kuitenkin markkinajohtaja, jonka asema ei ole uhattuna, mutta yhtiön hinnoitteluvoimaan koventunut kilpailu vaikuttaa.

Netflixin osakkeen ostamista harkitseville positiivista on se, että markkina ei ole muuttumassa Netflixin liiketoimintaa horjuttavaksi. Moni suuri elokuvateatteriyhtiö horjuu konkurssin partaalla pandemiasta johtuen. Netflixin osake ei kuitenkaan sovi arvosijoittajalle, sillä osakkeen arvostusluvut ovat korkeat. P/E-luku 2021 tulosennusteella on noin 60.

Teknologiaosakkeet säilyvät sijoittajien suosiossa

Sijoittajan kannattaa seurata parhaiden teknologiayhtiöiden kurssiliikkeitä tuloskaudella. Voimakkaat kurssiliikkeet tarjoavat hyviä ostopaikkoja. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Parhaat teknologiaosakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy