Kv-tuloskauteen lähdetään kurssien ollessa ennätystasoilla

Q3-tuloskausi alkaa ja rima on korkeammalla kuin Q2:n alkaessa. Teknologiayhtiöiden suoritukset ovat varmasti vahvoja, mutta syklisten onnistuminen on nyt tärkempää kuin koskaan.

Julkaistu: 13.10.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

S&P 500 -indeksi 10 % korkeammalla

Q2-tuloskausi oli positiivinen yllätys kansainvälisesti, mutta myös kotimaassa. Pörssiyhtiöiden tulokset olivat odotuksia parempia johtuen kustannussäästöistä. Parhailla teknologiayhtiöillä myös liikevaihdot kasvoivat vahvasti kulutuksen siirryttyä verkkoon pandemiasta johtuen. Applen ja Amazonin suoritukset olivat vertaansa vailla. Myös Netflix, Microsoft ja Tesla onnistuivat erinomaisesti.

Q3-tuloskauteen lähdetään kohonnein odotuksin. S&P 500 -indeksi on lähes “all time high:ssa”. Indeksitaso on 10 % korkeammalla kuin lähdettäessä Q2-tuloskauteen. Rima on korkealla, mikä tarkoittaa, että tietyillä yhtiöillä odotusten ylittäminen on vaikeampaa kuin Q2:lla.

Lähde: TradingView.

Tulosennusteet ovat kääntyneet nousuun USA:ssa

S&P 500 -indeksin tulosennusteet (sininen viiva) ovat kääntyneet selvään nousuun. Tähän syynä on ensisijaisesti teknologiayhtiöiden vahva paino indeksissä.

Euroopassa tulosennusteiden käännettä saa tutkia suurennuslasin kanssa. Euroopassa teknologiayhtiöiden osuus on alhainen ja suurimmat painot indeksissä ovat terveydenhuolto, teollisuus ja rahoitus.

Onko nyt syklisten vuoro?

Parhaat teknologiayhtiöt tekevät varmasti hyvät tulokset myös Q3-tuloskaudella. Riskinä on, että odotukset ovat nousseet liian korkeiksi. Tällöin sijoittajan kannattaa harkita näiden osakkeiden ostamista kurssidipissä.

Markkinamomentin kannalta olisi tärkeää, että myös sykliset alkaisivat suoriutua. Pankkiosakkeilta ei odoteta vielä mitään. Sen sijaan kuljetussektori on ollut vahvassa vedossa, mikä ennakoi materiaalit-sektorin menestystä. Tästä on myös saatu viitteitä kv- markkinasta United States Steelin tulosvaroituksen muodossa. Tuloskauden suurin mielenkiinto kohdistuukin syklisten sektoreiden elpymiseen. Avainasemassa ovat materiaalit, teollisuus ja syklinen kulutus. Rahoitus ja energia ovat sektoreita, joista markkina tuskin vieläkään innostuu.

Teknologiaosakkeet säilyvät sijoittajien suosiossa

Sijoittajan kannattaa käyttää parhaiden teknologiayhtiöiden mahdolliset korjausliikkeet ostopaikkoina. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Nämä osakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy