Mitä osakkeita milleniaalit ostavat?

Ovatko milleniaalien salkut täynnä spekulatiivisia osakkeita? Tutkimus paljastaa, että suosituimmat osakkeet ovat parhaita teknologiaosakkeita, mutta myös konservatiivisempia osakevalintoja. Lisäksi milleniaalien salkuista löytyy uusia nousevia tähtiosakkeita.

Julkaistu: 30.09.2020 Kirjoittaja:

osakkeet sijoittaminen

Tutkimus milleniaalien osakevalinnoista

Apex Clearingin tutkimuksessa analysoitiin yli miljoona jenkkimilleniaalien sijoitustiliä. Tutkimuksessa sijoittajien keskimääräinen ikä oli 31,5 vuotta ja keskimääräinen sijoitusvarallisuus 2300 dollaria.

Osa kokeneemmista sijoittajista on naureskellut milleniaalien sijoitusvalintoja. Risteily- ja lento-osakkeiden kurssinousujen taustalla ovat olleet kokemattomat sijoittajat. Konkurssiyhtiöt ovat nousseet tuhkasta milleniaalien rynnättyä paikalle ostohousut jalassa. Mutta onko todella näin? Tutkimus paljastaa.

Milleniaalien suosituimmat osakkeet

Todellisuudessa milleniaalien osakesalkut ovat hyvin tavanomaisia. Ne ovat kuin suoraan suositun osakerahaston kuukausikatsauksesta.

Apex Clearingin kvartaaliraportin mukaan Apple, Amazon, Tesla, Microsoft ja Facebook ovat viisi suosituinta osaketta. Sijoilla 6-10 ovat Disney, Boeing, Netflix, AMD ja Warren Buffettin sijoitusyhtiö Berkshire Hathaway. Myös Nvidia, Alibaba, Google (Alphabet), Visa ja Shopify ovat suosittuja.

Nousussa ja laskussa

Milleniaalien listalla nousussa on spekulatiivisia osakkeita. Näistä TOP 20:ssa ovat vain Delta Airlines ja American Airlines. Muita nousevia osakkeita listalla ovat United Airlines (22.), Norwegian Cruise Lines (25.). Alas lyöty suurpankki Wells Fargo on sijalla 33. (nousua 20 sijaa).

Epäsuosiossa milleniaalien listalla on muun muassa yli 20 sijaa laskenut Intel, 3M ja McDonald’s.

Uusia tulokkaiden joukosta mielenkiintoisimmat poiminnat ovat rokoteyhtiö Moderna, online-vedonlyönnin kuumimpiin osakkeisiin kuuluva Draftkings sekä lentokenttä-spa-palveluihin erikoistunut XpresSpa Group.

Yhteenveto

Milleniaalien salkut eivät todellisuudessa isosti eroa S&P 500 -indeksin kärkiyhtiöistä. Ne sisältävät parhaita teknologiaosakkeita ja myös vakaimpia osakevalintoja. Spekulatiiviset osakkeet ovat alipainossa toisin kuin yleisesti luullaan. Niiden joukosta löytyy COVID-19-kärsineitä yhtiöitä, mutta myös uusia nousevia tähtiosakkeita.

Yksi asia tutkimuksessa pisti silmään. Miten keskimäärin 2300$ arvoisella tilillä voi olla esimerkiksi Amazonia, jonka osake maksaa yli 3000$/kappale?

Vastaus tähän ovat uudet sijoitusalustat, joissa sijoittajat voivat ostaa osakkeiden osia. Näitä ovat supersuositut Robinhood ja myös Suomeen rantautunut eToro. Näissä osakkeiden ostoista tai myynneistä ei peritä välityspalkkiota, vaan yhtiöiden ansaintalogiikka on toisenlainen. Lue lisää eTorosta tästä.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy