
- Sijoittaminen
- ETF-sijoittaminen
- Artikkelit
- Webinaarit ja Podcastit
- Sijoittajan työkalut
Markkinakorjaus pyyhkäisi parissa päivässä biljoona dollaria tähtiosakkeiden markkina-arvosta. Katso mitkä osakkeet laskivat eniten.
markkinaympäristö osakkeet sijoitusideat teknologiayhtiötOsakemarkkina teki uudet huiput 2.9.2020. Tätä seurasi kahden päivän puhdistus, jolloin teknologiapainotteinen Nasdaq 100 -indeksi laski 6,4 %.
Markkinakorjaus osui erityisesti vahvasti nousseisiin korkean momentin teknologiaosakkeisiin, mitä ennakoimme aiemmassa markkinakatsauksessa.
Tässä muutamia esimerkkejä tähtiosakkeista, jotka kaikki ovat koronamarkkinan voittajaosakkeita ns. ”stay home” -talouden yhtiöitä. Nämä ovat myös osakkeita, joiden lisäämistä salkkuun kannattaa harkita. Kyseessä ovat parhaat yhtiöt, jotka pitkässä juoksussa tarjoavat parhaat tuotot. Juuri nyt kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä ja katsoa, kauanko tekno-osakkeiden lasku jatkuu. Lisäksi kannattaa tarkistaa arvostusluvut Osaketyökalustamme, jotta ei maksa huippuyhtiöistäkään liikaa.
Syyskuun ensimmäisellä viikolla alla olevien tähtiosakkeiden markkina-arvosta hävisi 1094 miljardia dollaria. Osakkeet on lajiteltu näkemyksemme mukaan merkitsevyysjärjestykseen.
Apple on markkina-arvolla mitattuna maailman suurin yhtiö.
Amazon on verkkokaupan jättiläinen ja koronamarkkinan suurimpia hyötyjiä.
Microsoftin osake on ollut historiassa vakaa ja kurssi kestikin rytinän melko hyvin.
Googlen kurssi ei ole raketoinut vuonna 2020. Siksi lasku oli esimerkiksi Applea loivempi.
Facebook kesti myös kohtuullisesti markkinarytinän.
Tesla on ollut kuluvan vuoden kovimpia kurssinousijoita. Osake kääntyi laskuun jo päivää ennen muita.
Netflix on tunnetuimpia koronaosakkeita.
Salesforcen Q2-tulos oli järisyttävän kova ja kurssi nousi vahvasti. Osake on laskun jälkeenkin selvästi korkeammalla kuin ennen tulosjulkistusta.
Adobe on maailman johtavia digitaalisen median ja markkinoinnin ohjelmistoyhtiöitä.
Nvidia on tunnettu näytönohjaimistaan ja sen kaksi suurinta segmenttiä ovat gaming (pelaaminen) ja data center (datakeskukset), jotka molemmat ovat kasvaneet vahvasti koronamarkkinassa.
Paypal on uuden sukupolven maksujen välitysjärjestelmien edelläkävijä ja hyötynyt verkkomaksamisen kasvusta ja käteismaksujen vähentymisestä.
AMD on Intelin haastaja prosessoreissa ja kasvu on kiihtynyt.
ServiceNow on pilvipalveluyhtiö, jonka alustan avulla yhtiöt voivat digitalisoida toimintojaan nopeasti.
Shopify on pilvipohjainen palvelu, jonka avulla pk-yritykset voivat rakentaa verkkokaupan ja rakentaa monikanavaisen myynnin seurannan.
Zoom Video Communications on koronamarkkinan suurimpia voittajia. Q2:lla liikevaihto kasvoi 355 %.
Squaren tuotteilla ja palveluilla voi korvata koko kassajärjestelmän.
Spotify on maailman suosituin musiikin suoratoistopalvelu.
Docusign on on “paperista digitaaliseen” -megatrendin kärkiohjelmistoyhtiöitä. Yhtiön palvelun avulla asiakirjoja voidaan allekirjoittaa sähköisesti ja arkistoida pilvipalveluun.
Zscalerin lippulaivapalvelut, Zscaler Internet Access ja Zscaler Private Access, luovat nopeita, turvallisia yhteyksiä käyttäjien ja sovellusten välillä laitteesta, sijainnista tai verkosta riippumatta.
Twilio on pilvipohjainen palvelu, jonka alustaa esimerkiksi Airbnb ja Lyft, käyttävät kommunikoidakseen asiakkaiden kanssa chatin, ääni- ja tekstiviestien välityksellä.
Fortinet on kyberturvallisuusyhtiö.
Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.
Yksi salkuista sijoittaa parhaisiin teknologiaosakkeisiin. Tutustu salkkuihin alla olevasta linkistä.
Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.