Suomi-osakkeiden valintatyökalu – TOP salkkujen tuottopäivitys per 31.3.2015

TOP 10 osakkeet

Tarkastelemme tässä artikkelissa Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tuottoja. Lanseeraamme jäsenille piakkoin myös kansainvälisten osakkeiden valintatyökalun. Sen myötä tuottomahdollisuudet kasvavat merkittävästi avaruuden laajetessa globaaleille markkinoille, joilta houkuttelevia osakkeita on löydettävissä selvästi Suomea runsaammin.

Suomi Fundamentti-mallisalkku suomi-osakkeet TOP 10 TOP 15 TOP 5 ylituotto

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siitä, mitkä osakkeet vaikuttavat työkalun perusteella houkuttelevilta. Vertailua voi tehdä joko meidän kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella. Yksityis-/piensijoittajien suurena etuna on pienet likviditeettitarpeet, mikä mahdollistaa kaupankäynnin myös epälikvideillä osakkeilla vaikuttamatta liikaa hintaan. Tämä puolestaan mahdollistaa pienyhtiöiden parista löytyvien markkinamahdollisuuksien / epätehokkaan hinnoittelun hyödyntämisen. (Tässä tarkempi esittely työkalun käytöstä.)

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty kokonaispisteiden mukaan parhaimpien osakekorien ja indeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta, josta lähtien olemme systemaattisesti päivittäneet osakevalintatyökaluamme  kahden viikon välein. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi. Kuvaajien tarkoituksena on parantaa osakevalintatyökalun käyttäjien luottamusta työkaluumme ja toisaalta opastaa heitä työkalun käytännön hyödyntämisessä.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat kehittyneet erinomaisesti (+40,0 % / +34,0 % / +29,0 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän .
 • Seurannan aikana suuryhtiöt (HEX 25) ovat nousseet 21,2 %, keskisuuret 18,5 % ja pienet 21,1 % indeksien kokonaistuotoilla mitattuna.

 

20150331-salkkujen-kehitys-suomiosakevalintatyokalu

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys maaliskuussa

Kuten alla olevasta taulukosta voi havaita, oli maaliskuun alkupuoli TOP-salkuille erittäin tuottoisaa aikaa.

TOP 10-osakkeiden (per 28.2.2015) kehitys maaliskuun alkupuolella 28.2.-15.3.2015:

20150315-Suomi-tyokalun-top-osakekorit-vs-indeksit-taulukko

Vastaavasti maaliskuun loppupuolella TOP-salkut hävisivät hieman indekseille.

TOP 10-osakkeiden (per 15.3.2015) kehitys maaliskuun loppupuolella 15.3.-31.3.2015:

20150331-top-osakkeiden-tuotot-suomiosakevalintatyokalu

Jäsenenämme pääset käsiksi Suomalaisen osakevalintatyökalun nykyiseen sisältöön. Ideoita suomalaisiin osakkeisiin löydät myös Suomi Fundamentti-mallisalkustamme.

Tuotot Top- ja Bottom-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy