AMD hyötyy Intelin vaikeuksista

Markkinajohtaja Intel on suurissa vaikeuksissa. Haastaja AMD kasvaa nopeammin ja ottaa markkinaosuutta Intelille tärkeissä tuotekategorioissa. Osakkeiden tuotoissa on järisyttävä ero.

Julkaistu: 29.07.2020 Kirjoittaja:

AMD Intel osakkeet sijoitusideat tulokset

AMD:n ja Intelin osakekurssit menneet eri suuntiin

Markkinat ovat huomanneet Intelin ongelmat ja tämä on näkynyt yhtiöiden osakekursseissa. Intel on markkinajohtaja tietokoneiden, pelikonsolien ja pilvipalveluissa tarvittavien serveritietokoneiden prosessoreissa. Intelin markkinaosuus on ollut 80-90 %, mutta yhtiö on vaikeuksissa. AMD on Intelin pahin kilpailija.

Alla on AMD:n ja Intelin kurssikehitykset viimeisen kuukauden ajalta. AMD:n kurssi on noussut 50 % ja Intelin laskenut 15 %. Intelin luisu alkoi tulosjulkistuksesta, joka oli pettymys markkinoille. AMD vastaavasti nousi Intelin tulospettymyksestä ja 28.7. julkaistu tulos oli positiivinen yllätys ja kurssi jatkoi nousua.

Lähde: TradingView

AMD ottaa Inteliltä markkinaosuutta

AMD julkaisi tuloksen 28.7.. Yhtiön liikevaihto oli 1,93 miljardia dollaria, kun analyytikot odottivat 1,86 miljardia. Liikevaihto kasvoi 26 %. Prosessorit kannettaviin ja pöytäkoneisiin kasvoivat 45 %. Yhtiö nosti koko vuoden ohjausta ja odottaa nyt liikevaihdon kasvavan 32 %. Q1:n yhteydessä koko vuoden liikevaihdon kasvun odotettiin olevan 25 % vuonna 2020. AMD odottaa vahvaa toista vuosipuoliskoa, sillä silloin julkaistaan PlayStation 5 ja uusi Xbox.

Intelin tulos oli 1,23$ (ennuste 1,11$) ja liikevaihto 19,73 miljardia dollaria (ennuste 18,55). Intel odottaa koko vuoden liikevaihdon olevan 75 miljardia ja tuloksen 4,85$ per osake. Yhtiön raportti oli siten kohtuu hyvä, mutta markkina pettyi yhtiön ilmoitettua viivästyksistä 7 nanometrin siruissa. Valmistusprosessissa on virhe ja sirut saadaan markkinoille vasta vuosina 2022-2023. AMD:llä on selvä teknologinen etumatka, sillä yhtiöllä on jo 7 nanometrin sirut tuotannossa. Tämä tarkoittaa sitä, että AMD ottaa Inteliltä, joka on selvä markkinajohtaja, lisää markkinaosuutta tärkeissä tuotekategorioissa.

AMD:n vai Intelin osake? Ei välityspalkkiota.

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy