Netflixin, Teslan ja Microsoftin tulokset asettavat riman korkealle muille teknologiayhtiöille

Tesla, Netflix, Microsoft ja muut teknologiaosakkeet ovat olleet sijoittajien suosiossa koronamarkkinassa. Odotukset ovat nousseet korkealle, eivätkä huipputuloksetkaan riitä kurssinousuun.

Julkaistu: 28.07.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Teknologiayhtiöiden kurssit korkealla

Parhaat teknologiayhtiöt ovat olleet koronakriisissä markkinaliidereitä. Viiden suurimman yhtiön osuus S&P 500 -indeksistä on jo yli 20 %. Varoitimme 10.7., että osakemarkkina on vaarallisen vinoutunut. Pahin vinouma on korjaantunut, mutta edelleen markkinoiden arvostus on suurten teknologiayhtiöiden varassa.

Koska kurssit ovat korkealla, niin myös markkinoiden Q2-tulosodotukset ovat erittäin korkealla. Muutama huippu teknologiayhtiö on julkaissut jo tuloksensa, eivätkä ne ole riittäneet markkinoille. Tällä viikolla saadaan Applen, Amazonin, Facebookin ja Googlen tulokset. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tarjolla on vain tulospettymyksiä.

Netflixin ohjaus oli pettymys

Netflix julkaisi toisen perättäisen huippu kvartaalin, mutta se ei riittänyt markkinoille johtuen osakkeen rallista ennen tulosta ja vaimeasta ohjauksesta. Netflixin EPS oli 1,59$, kun analyytikot odottivat 1,80$ EPS:iä. Tulos oli siten alle odotusten. Yhtiön kannattavuus kuitenkin parani huomattavasti, sillä operatiivinen tulos oli 22,2 % liikevaihdosta ja 1,4 miljardia dollaria.

Tärkein luku Netflixin tuloksessa oli kuitenkin tilaajien määrä, joka ylitti odotukset ollen 10,1 uutta tilaajaa odotusten ollessa 7,5 miljoonaa uutta tilaajaa. H1:n aikana Netflix sai 26 miljoonaa uutta tilaajaa. Tämä on lähes yhtä paljon kuin yhtiö sai koko vuonna 2019 (28 miljoonaa uutta tilaajaa). Markkinat pettyivät johdon ohjaukseen. Johto kertoi, että “uudet tilaajat vähenevät vuoden takaisesta toisella vuosipuoliskolla, koska vahvan ensimmäisen vuosipuoliskon tulos veti todennäköisesti kysyntää vuoden jälkipuoliskolta”. Netflix ennakoi 2,5 miljoonaa uutta tilaajaa Q3:lta.

Microsoftin Azuren kasvu ei riittänyt markkinoille

Microsoftin osake kävi parhaimmillaan heinäkuun alussa 215 dollarissa. Tästä osake on hieman pakittanut ja laski lisää erinomaisen tulosraportin jälkeen. Osake on nyt 203 dollaria. Osake on silti tuottanut 30 % kuluvana vuonna.

Microsoftin Office 365, Azure, Windows ja Xbox -tuotteiden ja palveluiden kysyntä oli vahvaa “stay at home” -taloudesta johtuen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi 38 miljardiin dollariin, kasvua 13 %, mikä ylitti analyytikoiden ennusteet. Osakekohtainen tulos oli 1,46$ (ennuste 1,37$). Operatiivinen tulos oli 13,4 miljardia (kasvua 8 %). Pilvipalveluiden liikevaihto kasvoi 17 % 13,4 miljardiin dollariin. Kasvu hidastui selvästi viime kvartaalista, mikä oli pettymys markkinoille. Azuren kasvu oli 47 %.

Tesla ylitti kaikki odotukset

Tesla raportoi ensimmäistä kertaa positiivisen GAAP-tuloksen koko vuodelta. Tämä tarkoittaa sitä, että osake nousee S&P 500 -indeksiin. Yhtiön tulos oli 2,18$ per osake (ennuste 0,03$). Liikevaihto oli 6,04 miljardia dollaria (ennuste 5,37 miljardia).

Teslan osakkeen hinta kuusinkertaistunut

Teslasta on tullut markkinoiden suosikkiosake. Osakkeen arvo on kuusinkertaistunut vuodessa ja kuluvan vuotena osake tuottanut käsittämättömät 268 %.

Tesla on nykyään maailman arvokkain autoyhtiö. Tämä selittyy sillä, että markkinat ovat ymmärtäneet, että Tesla ei ole autoyhtiö, vaan teknologiayhtiö. Q2:n aikana yhtiö muun muassa myi 8000$ maksavia ohjelmistopaketteja autojen itseohjautumiseen. Yhtiö on myös visioinut miljoonan mailin akun, robotti-takseja ja aurinkoenergiaan perustuvia energiaratkaisuja.

Teknologiaosakkeet säilyvät sijoittajien suosiossa

Sijoittajan kannattaa käyttää parhaiden teknologiayhtiöiden mahdolliset korjausliikkeet ostopaikkoina. Hajauta ostot aina useaan ajankohtaan. Nämä osakkeet säilyvät markkinaliidereinä myös jatkossa.

Edullisimmin teknologiaosakkeisiin voi sijoittaa eToron sijoitusalustalla. Ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy