Suomi-osakkeiden valintatyökalu – helmikuun alkupuolen tuotot erinomaisia, huomio suurissa muutoksissa

suomi, osakkeet

Helmikuun alkupuoliskolla suomalaisosakkeet jatkoivat nousua. Valintatyökalumme kärki tuotti poikkeuksellisen hyvin. Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-listoilla tapahtui isoja muutoksia.

Atria Etteplan Finnair HKScan Neo Industrial Okmetic QPR Software Rapala suomi-osakkeet TOP 10 TOP 15 TOP 5 ylituotto

Top-osakkeiden tuotot erinomaisia helmikuun alkupuoliskolla

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärjen tuotot edellisestä päivityksestä (per 31.1.) olivat poikkeuksellisen hyvät.  TOP 5-osakkeiden tuotto oli hurjat 15,0 %! Myös TOP 10-osakkeet tuottivat 9,6 %:ia ja TOP 15-osakkeet 8,8 %:ia (ks. taulukot ja kuvaajat alla). Viime kommentissamme toteama suomalaisten pienten ja keskisuurten yhtiöiden heikkous isoihin yhtiöiden tasottui helmikuun alkupuoliskolla. Suuret yhtiöt (HEX 25-indeksi) tuottivat 3,5 % jääden selvästi suomalaisista pienistä(+8,5 %) ja keskisuurista (4,8 %) yhtiöistä. Positiivinen tuottoero TOP-osakesalkuillamme (=Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärki) kasvoi siis merkittävästi helmikuun alkupuoliskolla indekseihin verrattuna.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty edellä mainittujen korien ja indeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta, josta lähtien olemme systemaattisesti päivittäneet osakevalintatyökaluamme  kahden viikon välein. Kuvaajien tarkoituksena on parantaa osakevalintatyökalun käyttäjien luottamusta työkaluumme ja toisaalta opastaa heitä työkalun käytännön hyödyntämisessä.

 • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) ovat kehittyneet melko vakaasti ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän (+27,5 % / +26,5 % / +21,7 %).
 • Seurannan aikana suuryhtiöt (HEX 25) ovat nousseet 15,0 %, keskisuuret 13,6 % ja pienet 14,9 %.

 

20150215-top-suomiosakkeet-valintatyökalussa

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten Top 10 ja Bottom 5 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 15.1.-31.1.2015:

Topit (10) ja flopit (5) edellisestä päivityksestä (31.1.-15.2.2015)

Alla olevassa taulukossa on esitetty TOP 10- ja BOTTOM 5-osakkeiden tuotot. Taulukosta erottuu erityisesti HKScanin ja QPR:n erinomaiset tuotot. Lisäksi Atria jatkoi erinomaista kehitystään tänä vuonna.

HKScanin nousun taustalla oli markkinat yllättänyt lisäosinko. Yhtiö kertoi jakavansa osinkoina ulos 0,49 euroa osakkeelle markkinoiden odottaessa ainoastaan 0,19 euron osinkoa. Yhtiö oli noussut joulukuun alussa Suomi Fundamentti-mallisalkkumme kärkeen ja on siellä edelleen vahvalla painolla. Osakevalintatyökalussamme HKScan on majaillut kolmen kärjessä marraskuun alusta asti.

QPR Softwaren vahva liiketoiminnallinen kehitys näkyi viimein selvästi myös kurssissa. Yhtiön tuotteiden kysyntä on jatkunut erinomaisena huolimatta haastavasta markkinatilanteesta.

Bottom-listalle pikkuruisen Neo Industrialin osakkeessa on tapahtumassa jotain volyymien kasvettua merkittävästi ja yhtiön kirjatessa hurjan yli 200 %:n kurssinousun ilman fundamenttisyitä. Tietoa tai edes spekulaatioita nousun taustalle meillä ei ole esittää.

20150215-top-suomiosakkeet-tuottoluvut-ver2

Runsaasti muutoksia uudessa listassa – lihayhtiöt putosivat kärkestä vahvan nousun jälkeen

Sisältö on tarkoitettu vain Sijoittaja.fi:n jäsenille.

Tuoreimpaan listaan pääsee käsiksi tästä (vain jäsenille). Tuloskausi Suomessa on edennyt loppupuolelle, odotuksia ja koontitaulukkoa pääsee katsomaan täältä (vain jäsenille).

Suomi Fundamentti-mallisalkkua pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä).

Tuotot Top- ja Bottom-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Kumulatiivinen tuottoero on taulukossa laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy