Loppuviikon positiivisia tulosyllättäjiä

Tuloskausi käy kuumana. Tässä positiivisia yllättäjiä.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tuloskausi käy kuumana. Tässä positiivisia yllättäjiä.

Nokian Renkaiden liikevaihto oli 380,0 M€ (analyytikoiden ennuste 379,3 M€) ja liikevoitto 77,7 M€ (ennuste 75,5 M€). Rajulla öljyn hinnan laskulla sekä Venäjän ja IVY-maiden valuuttojen ja talouksien jatkuneella heikentymisellä oli negatiivinen vaikutus myyntiin ja tulokseen. Liiketoiminnan kassavirta oli huikean kova 579 M€! Vuonna 2015 liikevaihdon ja liikevoiton arvioidaan laskevan hieman vuoteen 2014 verrattuna. Ensimmäisen neljänneksen liikevoitto tulee olemaan merkittävästi edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa heikompi. Osinko pidettiin ennallaan 1,45 eurossa, mikä oli erittäin positiivinen uutinen (ennuste 1,41 €).

Nokian Renkaiden tulos oli sijoittajille helpotus. Odotukset olivat alhaalla. Vahva kassavirta ja osingon pitäminen ennallaan olivat raportin parhaat osiot. Ensimmäisen kvartaalin jälkeen voidaan todeta, onko pahin takana päin.

Lemminkäisen liikevaihto oli 608,6 M€ (ennuste 551,0 M€) ja kertaluonteisista oikaistu liikevoitto 12,6 M€ (ennuste 2,3 M€). Tuloksen parannus vuoden takaiseen oli merkittävä. Venäjän toiminnot tekivät hyvän tuloksen. Saadut tilaukset olivat selvästi alemmat kuin vuosi sitten ja tilauskanta laski. Toimitusjohtajan mukaan lähtökohdat vuodelle 2015 ovat hyvät. Liikevoiton Lemminkäinen odottaa paranevan vuonna 2015. Osinkoa ei jaeta.

Lemminkäisen pahimmat ajat ovat takana päin. Taseasema on saatu kohtuulliseksi ja kartellioikeuden käynnin kulut ovat enimmäkseen hoidettu. Lemminkäinen erottui edukseen myös siitä, että Venäjä teki positiivisen tuloksen. Markkinatilanne ei vieläkään ole hyvä, mutta johto uskoo yhtiöön.

QPR Softwaren liikevaihto oli 2,69 M€, kasvua 16 %, ja liikevoitto 0,42 M€, kasvua 92 %. Sekä ohjelmistolisenssien (+54 %) että ohjelmistovuokrien (+15 %) liikevaihdot kasvoivat viimeisellä vuosineljänneksellä merkittävästi edellisvuodesta ja ylläpitopalvelujen liikevaihto kasvoi hieman (+4 %).Yhtiö panostaa kansainväliseen kasvuun ja arvioi liikevaihdon ja euromääräisen liikevoiton kasvavan vuonna 2015 verrattuna vuoteen 2014. Osinkoa jaetaan 0,05 € (0,04 € vuonna 2014).

QPR kuuluu pikkuteknojen sarjaan, joilla kaikilla tuntuu olevan hyvä momentum päällä. Onko kyse megatrendistä? QPR:n tuloskehitys on positiivista ja usko omiin tuotteisiin on vahva. Markkina-arvo on vain 15 M€, joten nousuvaraa on, kunhan kasvu säilyy. Liiketoiminnan rahavirta oli 1,6 M€, joten markkina-arvo on ”maksettu takaisin” alle 10 vuodessa.

Sinua voisi kiinnostaa
Alkuvuonna 2024 parhaiten tuottaneet osakkeet
Analyysi: Harvian osake vahvassa nousussa ennustettua paremman tuloksen saattelemana
Analyysissä Helsingin Pörssi
Miten Helsingin pörssi on tuottanut pitkässä juoksussa?
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat