Tämän päivän TOP3-tulokset

Tämän päivän yhdeksästä tulosjulkistajasta viisi yllätti positiivisesti. Tässä päivän parhaat.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Tämän päivän yhdeksästä tulosjulkistajasta viisi yllätti positiivisesti. Tässä päivän parhaat.

Fortumin liikevaihto oli 1 285 M€ (analyytikoiden ennuste 1 288 M€) ja vertailukelpoinen liikevoitto 436 M€ (ennuste 397 M€). Vahvan tuloksen taustalla olivat erityisesti tehostamisohjelma ja suunnitelmien mukaisesti toteutetut liiketoimintojen myynnit. Fortumin koko vuoden 2014 tulos oli hyvä markkinatilanteessa, jota heikensivät mm. matalat sähkönhinnat, hyvin heikko rupla ja lämmin sää. Sähkön hinnasta 50 % on suojattu hintaan 40 MWH, joka on alempi kuin vuoden 2014 tukkumyyntihinta. Osinkoa jaetaan 1,3 euroa (odotus 1,08 €).

Fortum on myymässä lisää ylimääräisiä liiketoimintojaan, mikä tarkoittaa sitä, että yhtiöllä on varoja investointeihin ja osingon kasvattaminen seuraaviksi vuosiksi on turvattu. Fortum on varma osinkopaperi, jonka riskitekijät ovat: Venäjä ja EU:n poliittinen poukkoilu.

Konecranesin liikevaihto oli 608,1 M€ (analyytikoiden ennuste 593,5 M€) ja oikaistu liikevoitto 47,1 M€ (ennuste 44,8 M€). Saadut tilaukset kasvoivat selvästi vuoden takaisesta, myös tilauskanta oli korkeammalla tasolla kuin vuosi sitten. Johto on varovaisen optimistinen vuoden 2015 suhteen. Euron heikkeneminen parantaa eurooppalaisten tuotantoyksiköiden kilpailukykyä. Johto odottaa vuoden 2015 liikevaihdon kasvavan vuodesta 2014 ja liikevoiton ilman uudelleenjärjestelykuluja paranevan vuodesta 2014. Osinkoa jaetaan 1,05 euroa (ennuste 1,06 €).

Konecranes yllätti iloisesti joka osa-alueella. Kurssi rikkoi 30 euron rajan ja on 15 % nousun päässä kaikkien aikojen korkeimmasta tasosta. EPS:n pitää vielä nousta 114 % yltääkseen vuoden 2008 huipputasolle. Osake ei siten ole halpa.

F-Securen liikevaihto oli 38,2 M€ (ennuste 40,0 M€) ja liikevoitto ilman kertaluonteisia kuluja 6,1 M€ (ennuste 7,0 M€). Liikevaihdon kehitys oli pettymys. Operaattorimyynti jatkoi laskuaan, koska vanha varmuuskopioliiketoiminta ajettiin hallitusti alas ja uusi younitediin pohjaava pilvipalvelu ei täysin kompensoinut menetettyjä tuloja. Liiketoiminnan kassavirta oli erittäin vahva, 11,6 milj. eur positiivinen. Osinkoesitystä ei kerrottu. Myöhemmin yhtiö ilmoitti myyvänsä pilvitallennuspalvelunsa 60 MUSD:lla ja kirjaavansa 20 M€ voiton.

F-Secure järjesti ensin pettymyksen ja yllätti sitten iloisesti kertomalla liiketoimintakaupasta. Myytävä liiketoiminta kattaa F-Securen younited-palvelun, joka tarjoaa kuluttajille ja yrityksille keinon turvallisesti tallentaa ja jakaa valokuvia, elokuvia ja muita tiedostoja verkossa. Lisäksi F-Secure ja Synchronoss ryhtyvät yhteistyössä myymään henkilökohtaisia pilvi- ja tietoturvapalveluita mobiilioperaattoreille sekä laajakaistaoperaattoreille. Yhdessä nämä kaksi yhtiötä palvelevat lähes kaikkia maailman suurimpia operaattoreita niin Pohjois- ja Etelä-Amerikassa kuin Euroopassa, Aasiassa ja Tyynen valtameren alueellakin.

Myytävän liiketoiminnan liikevaihto oli 16,4 M€ ja kauppahinta siis 52 M€. F-Securen kurssi ei turhaan aika ajoin intoile ylös päin, kun sijoittajat pohtivat sitä, olisiko F-Secure potentiaalinen yrityskaupan kohde. Tämän päiväinen liiketoimintakauppa kertoo, että yhtiössä on piilevää arvoa, joka usein unohtuu sijoittajilta.

Sinua voisi kiinnostaa
Alkuvuonna 2024 parhaiten tuottaneet osakkeet
Analyysi: Harvian osake vahvassa nousussa ennustettua paremman tuloksen saattelemana
Analyysissä Helsingin Pörssi
Miten Helsingin pörssi on tuottanut pitkässä juoksussa?
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat