New call-to-action

Zoom raportoi 354 %:n kasvun. Kuinka korkealle osake voi nousta?

Zoom räjäytti pankin ja osake jatkaa nousussa. Osake on nyt markkinoiden kuumin osake. Miksi ja kannattaako osakkeeseen edelleen sijoittaa?

Julkaistu: 04.06.2020 Kirjoittaja:

osakkeet teknologiayhtiöt tulokset Zoom

Zoomin tulos

Zoom on pilvipohjaisia neuvotteluratkaisuja tarjoava teknologiayhtiö, joka raportoi huhtikuussa päättyneen ensimmäisen kvartaalin tuloksen 2.6.2020 pörssin sulkeutumisen jälkeen.

Tulos oli odotetun kova. Yhtiö on ollut ehdoton korona-ajan osake ja kuumin osake kuluvana vuotena.

Zoomin yli 10 henkilöä työllistävien maksavien yritysasiakkaiden määrä kasvoi 265 400 kappaleeseen, jossa oli kasvua käsittämättömät 354 % vertailukauteen nähden. Huhtikuussa Zoomilla oli parhaimmillaan yli 300 miljoonaa yksittäistä henkilökäyttäjää. Mielenkiintoinen knoppitieto oli, että Zoom pyörii Amazonin AWS-pilvipalvelussa ja yhtiö oli tyytyväinen, että AWS-kapasiteettia voitiin kasvattaa voimakkaasti kysynnän kasvun mukana. Zoomin kasvu on siis positiivista Amazonille.

Liikevaihto kasvoi 328 miljoonaan dollariin, jossa kasvua 169 %. Oikaistu operatiivinen liikevoitto-% oli 16,6 %. Yhtiön oma ohjaus liikevaihdolle oli 201 miljoonaa dollaria, joten odotukset ylitettiin reippaasti.

Yhtiön toimitusjohtaja kertoi, että COVID-19 on aiheuttanut voimakasta kysynnän kasvua. Zoomia käytetään työpaikoilla, oppilaitoksissa ja ihmisten virtuaalisissa kokoontumisissa.

Kannattaako Zoomiin sijoittaa?

Zoom ei ole tavallinen yhtiö. Eikä se ole tavallisen teknologiayhtiön tapaan arvostettu. Osake on tuottanut pelkästään kuluvana vuotena yli 200 %. Markkina-arvo on noussut yli 60 miljardiin dollariin.

Analyytikoiden ennuste ennen Q1-tulosta koko vuoden liikevaihdolle oli 950 miljoonaa dollaria. Q1-tuloksessa Zoom ohjasi liikevaihdon olevan vuonna 2020 noin 1,8 miljardia dollaria ja operatiivisen oikaistun liikevoiton olevan välillä 355-380 miljoonaa dollaria. Tämä tarkoittaa, että Zoomin P/S on 35 ja P/E-luku käyttäen 1,30$ osakekohtaista tulosta on 172.

Arvostus on siis huippukorkea. Toisessa vaakakupissa on yhtiön täysin poikkeuksellinen kasvu. Yhtiöllä on 300 miljoonaa käyttäjää ja kasvuluvut, jotka eivät ole tässä maailmassa.

Zoomin kilpailijoita ovat Microsoftin Teams ja Googlen Meet. Myös Ciscolla on oma videokonferenssipalvelu. Zoom on kuitenkin paras ja siksi se on levinnyt nopeasti.

Zoomin osaketta on vaikea suositella johtuen järjettömän korkeasta arvosta. Toisaalta Zoom on poikkeuksellinen yhtiö, jolla on edellytykset kasvaa uudeksi FAANG-yhtiöksi. Myös Googlen, Facebookin, Amazonin ja Netflixin markkina-arvoa on aikoinaan ihmetelty. Nyt suurimmat näistä ovat biljoonan dollarin arvoisia yhtiöitä.

Ehkä paras neuvo Zoomin suhteen on ostaa sitä pieni erä, jos voimakkaasti kasvavat yhtiöt kuuluvat sijoitustyyliisi ja odottaa pientä korjausliikettä. Jos osaketta saa markkinalaskussa tai muusta Zoomista johtumattomasta syystä halvemmalla, on se ehdoton osta. Joka tapauksessa ostot kannattaa ajoittaa useaan ajanhetkeen ja pitää määrät pieninä.

Zoom on disruptiivinen teknologiaosake

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Esimerkiksi Zoomin osakkeeseen voi sijoittaa ilman välityspalkkiota. Olemme tehneet eToroon salkun, joka sijoittaa disruptiivisiin teknologiaosakkeisiin. Lisäämme Zoomin salkkuun lähiaikoina. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU SALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy