northcrypto

Teknologiaosakkeilla saa hirmutuottoja, mutta katse suunnattava Helsingin pörssin ulkopuolelle

Helsingin pörssistä löytyy vain yksi teknologiaosake, joka pystyy haastamaan tuotossa kansainväliset teknologiaosakkeet. Vertasimme tunnettujen kotimaisten ja kv-teknologiaosakkeiden 10 vuoden tuottoja sekä kerromme, miksi teknologiaosakkeet ovat valistuneen sijoittajan salkun ytimessä.

Julkaistu: 20.08.2020 Kirjoittaja:

Globaalit megatrendit megatrendit osakkeet sijoitusideat sosiaalinen sijoittaminen teknologiayhtiöt

Teknologinen kehitys tärkein megatrendi

Teknologinen kehitys on tärkein megatrendi, josta sijoittajan on oltava tietoinen. Sen ansiosta maailman suurimmat pörssiyhtiöt ovat nykyään teknologiayhtiöitä. Esimerkiksi Amazon, Apple, Microsoft, Google ja Facebook ovat disruptoineet toimialoja ja ajaneet perinteisillä toimintamalleilla toimivia yhtiöitä konkurssiin.

Teknologia otti viime vuosikymmenellä isoja harppauksia eteenpäin. Älypuhelimesta tuli tärkein työ- ja vapaa-ajan väline. Sosiaalinen media, verkkokauppa, suoratoistopalvelut sekä datan ja ohjelmistojen siirtyminen pilveen ovat nyt arkipäivää. Silti teknologinen kehitys on vielä alussa. Tekoäly, robotiiikka ja automaatio, älykkäät koneet ja laitteet, itseohjautuvat autot, etätyöt, virtuaalitoimistot muuttavat arkeamme ja työelämää 2020-luvulla.

Koronakriisi on vauhdittanut muutosta. Microsoftin toimitusjohtajan mukaan maailma otti kahdessa kuukaudessa kahden vuoden digiloikan. Se on yksi syy, miksi teknologiaosakkeet ovat tuottaneet ylivoimaisesti parhaiten koronakriisissä. Teknologiaosakkeet ovat tuottaneet muita sektoreita paremmin joka ajanhetki IT-kuplan jälkeen. Koronakriisin vuoksi etumatka vain kasvaa.

Teknologia-alan megatrendejä

Teknologiakehityksen sisällä on useita spesifimpejä megatrendejä, joiden ansiosta teknologiayhtiöt kasvavat nopeasti. Nämä megatrendit ovat syyt teknologiaosakkeiden korkeiden tuottojen taustalla

 • Digitalisaatio
 • Verkkokauppa (e-commerce)
 • Pilvipalvelut
 • Yhdistetty todellisuus
 • Finanssiteknologia (FinTech)
 • Kyberturvallisuus
 • Lohkoketjuteknologia (blockchain)
 • Robotiikka ja automaatio

Parhaimmat teknologiayhtiöt ovat maailmalla – valitettavasti

Eurooppa tipahti teknologiakehityksen kärjestä viimeistään finanssikriisissä. Vielä 2000-luvun taitteessa ja pitkälle 2000-luvulla Eurooppa oli mukana teknologiakehityksen kärjessä. Nokia dominoi matkapuhelinmarkkinoita, Ericsson verkkolaitemarkkinaa jne. Sitten kehitys hidastui ja amerikkalaisyritykset ajoivat laajalla rintamalla ohi. 2010-luvulla myös aasialaiset teknologiajätit, Alibaban, Samsungin ja Tencentin johdolla, ovat ohittaneet eurooppalaiset.

Euroopan takamatka on nykyään niin pitkä, ettei eroa valitettavasti enää kurota kiinni. Lisäksi suurimmat teknologiajätit ovat niin isoja, että ne voivat ostaa uhkaajat pois markkinoilta ennen kuin niistä tulee todellisia uhkia. Esimerkiksi Applen kassavarat ovat 194 miljardia dollaria, Microsoftin 137 miljardia ja Googlen 121 miljardia.

Kansainvälisillä teknologiaosakkeilla kolminkertainen tuotto

Valitsimme neljä tunnettua ulkomaista teknologiaosaketta ja vertasimme niitä neljän kotimaisen teknologiaosakkeen tuottoihin. Kaikki kansainväliset osakkeet ovat suuryhtiöitä, mutta kotimaisista otimme mukaan parasta tuottoa viime vuosikymmenenä tarjonneen Revenio Groupin. Revenio Group ei tarkkaan ottaen ole puhdas teknologiayhtiö, vaan terveysteknologiayhtiö.

Parhaan tuoton viimeisen 10 vuoden aikana on tarjonnut suoratoistopalveluiden markkinajohtaja, Netflix. 10 000 euron sijoitus Netflixiin olisi kasvanut 752 218 euroon. ”Suomen Netflix”, Elisa, on myös tarjonnut kohtalaisen hyvää tuottoa. Siinä 10 000 euron sijoitus olisi kasvanut 61 679 euroon. Kotimaisista paras on ollut Revenio Group, jossa 10 000 euron sijoitus on kasvanut 413 260 euroon. Sen sijaan Nokian osakkeessa 10 000 euron sijoitus on kutistunut 7 243 euroon (sisältäen osingot).

Tasasijoitus neljään kv-osakkeeseen olisi kasvanut 342 285 euroon. Alkupotti 10 000 euroa olisi siten 34-kertaistunut 10 vuodessa. Suomalaisissa teknologiayhtiöissä sijoitus olisi 13-kertaistunut. Tästä kiitos kuuluu ensisijaisesti Reveniolle.

Teknologiaosakkeet kuuluvat valistuneen sijoittajan osakesalkkuun

Teknologiaosakkeet ovat jokaisen valistuneen sijoittajan salkun ytimessä. Näin salkun tuotto-odotus on korkea ja sijoittaja saa hyödyn tärkeimmistä megatrendeistä, jotka muokkaavat kuluttajien käyttäytymistä ja yhtiöiden valtasuhteita.

Suomalainen teknologiakehityksen kärjessä oleva osakesijoittaja joutuu sijoittamaan Suomen ja jopa Euroopan rajojen ulkopuolelle. Vanha manner on valitettavasti tipahtanut kehityksen kärjestä. Onneksi esimerkiksi USA:laisten osakkeiden osto on nykyaikaisilla online-välittäjillä yhtä helppoa kuin kotimaisten osakkeiden osto. Sijoittajan pitää vain osata valita oikeat osakkeet.

Kopioi helposti Sijoittaja.fi:n parhaisiin teknologiaosakkeisiin sijoittava osakesalkku

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Yksi salkuista sijoittaa kansainvälisiin teknologiaosakkeisiin. Salkku sisältää maailman parhaita sekä vallitsevaan markkinatilanteeseen sopivimpia teknologiayhtiöitä. Voit katsoa salkun sisällön alla olevasta linkistä

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Kaikki kaupankäynti sisältää riskejä. Pääomasi on vaarassa. CopyPortfoliot ovat porftolionhallintatuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd, joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin auktorisoima ja reguloima. CopyPortfolioita ei pidä käsittää pörssinoteeratuiksi rahastoiksi tai hedge rahastoiksi.

Tutustu tarkemmin

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Tästä voit tutustua eToroon tarkemmin sekä strategioihin salkkujen takana.

TUTUSTU ETORON SIJOITUSSALKKUIHIN!

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Uusi Kansainvälisen sijoittamisen Facebook-keskusteluryhmä avattu!

Olemme saaneet paljon palautetta siitä, että meiltä puuttuu kunnollinen paikka keskustella, jakaa tietoa ja sparrailla toisiamme sijoittamisesta. Koska analysoimme ja tuotamme sisältöä kansainvälisistä markkinoista, vastasimme pyyntöönne ja olemme avanneet Kansainvälinen sijoittaminen Facebook-ryhmän!

Ryhmä on kaikille kansainvälisestä sijoittamisesta kiinnostuneille avoin. Mukana ryhmässä on myös näkemystä antamassa ja tietoa jakamassa Sijoittaja.fi:n salkunhoitajat, analyytikot, asiantuntijat ja jäsenet, mutta ennen kaikkea sana on kaikilla vapaa. 

Tervetuloa mukaan kanssamme löytämään parhaat kansainväliset osakkeet, sijoitusalustat ja keskustelemaan markkinatilanteeseen sopivista strategioista.

Liity Facebookin-keskusteluryhmään!

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.northcrypto


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImage


New call-to-action

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy