Osallistu osakeantiin!

Kansainväliset vs. suomalaiset laatuosakkeet

Laatuosakkeilla saa erinomaista tuottoa. Mutta voittavatko kansainväliset laatuosakkeet suomalaiset? Vertasimme tunnettujen kotimaisten ja kv-laatuosakkeiden kokonaistuottoja viimeiseltä 10 vuodelta.

Julkaistu: 30.05.2020 Kirjoittaja:

laatuosakkeet osakkeet sijoitusideat sosiaalinen sijoittaminen

Laatuosakkeilla erinomainen tuotto

Laatuosakkeet ovat sijoitustutkimuksessa ja käytännön sijoitustoiminnassa tunnustettu erinomainen sijoitustyyli. Maailman suurimman indeksituottaja, MSCI:n, mukaan se on itseasiassa ollut paras tyyli sijoittaa viimeisten vuosikymmenien aikana.

Laatuosakkeet ovat tarjonneet noin 3,5 %-yksikköä parempaa tuottoa kuin markkina keskimäärin. Ero voi tuntua pieneltä, mutta korkoa korolle -efektin kautta tuottoero on 10 vuodessa 74,7 %-yksikköä ja 20 vuodessa 349,7 %-yksikköä laatuyhtiöiden hyväksi.

Laatuosakkeiden erinomainen pitkän aikavälin tuotto perustuu kolmeen tekijään

 • Laatuosakkeet ovat hyviä yhtiöitä ja hyvät yhtiöt tuottavat pitkässä juoksussa paremmin kuin huonot yhtiöt
  • Hyvä yhtiö pystyy esimerkiksi muuttamaan businessmalliaan ja reagoimaan nopeasti toimintaympäristön muutoksiin
 • Laatuyhtiöt kestävät matalasuhdanteita keskimääräistä yhtiötä paremmin
 • Laatuyhtiöt pystyvät kasvattamaan osakekohtaista tulosta vuodesta toiseen, mikä on tärkein tekijä osakkeen tuoton kannalta

Hajauta kansainvälisiin osakkeisiin – salkkusi tuotto paranee

Helsingin pörssissä on erinomaisia laatuyhtiöitä. Valitettavasti niitä on lukumäärällisesti vähän. Sijoittajan, joka haluaa hyvin hajautetun laatuosakesalkun, on sijoitettava myös kansainvälisiin laatuosakkeisiin.

Alla olevassa taulukossa on neljä tunnettua suomalaista laatuyhtiötä ja niiden kokonaistuotot viimeiseltä reilun 10 vuoden jaksolta. Parhaiten suomalaisista on tuottanut Neste, jossa 10 000 euron sijoitus Nesteen osakkeeseen olisi kasvanut 118 268 euroon. Kokonaisuutena neljästä osakkeesta muodostettu salkku olisi kasvanut 10 000 eurosta 69 322 euroon.

Taulukossa on myös kansainvälisiä tunnettuja laatuosakkeita. Parhaiten on tuottanut Visa, joka on maailman suurin digitaalisten maksujen teknologiayhtiö. 10 000 euron sijoitus olisi kasvanut 124 457 euroon. Myös sijoitus tunnettuun brändiyhtiö Nikeen olisi noussut erinomaisesti, 87 006 euroon. Kokonaisuutena kansainvälisiin laatuosakkeisiin sijoittava 10 000 euron salkku olisi noussut 75 387 euroon.

Kopioi helposti Sijoittaja.fi:n kansainväliset laatuosakkeet -salkku

Suosittu sijoitusalusta eToro mahdollistaa sosiaalisen sijoittamisen ja salkkujen kopioimisen helposti erittäin alhaisilla kuluilla. Sijoittaja.fi on tehnyt kolme sijoitussalkkua eToroon, jotka ovat helposti kopioitavissa.

Yksi salkuista sijoittaa kansainvälisiin laatuosakkeisiin. Voit katsoa salkun sisällön alla olevasta linkistä

Globaalit laatuosakkeet -salkku Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa.

Tutustu tarkemmin

TUTUSTU SALKKUIHIN! Copy Trading ei ole sijoitusneuvontaa. Sijoitustesi arvo voi nousta tai laskea. Pääomasi on vaarassa. eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


7.12.2023 14:21 | Timo Heikkilä
Kuusi tärkeintä markkinakuvaajaa sijoittajalle

7.12.2023 08:16 | Sijoittaja.fi
Sijoittaja – optimoi verotus ennen vuoden loppua!


New call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy