Nvidialla hurjat kasvunäkymät. Alibaban myynti elpynyt huhtikuussa.

Nvidialla biljoonan dollarin markkinapotentiaali. Alibaban tulos ylitti odotukset. Lue kommenttimme teknologiasektorin kärkiyritysten tuloksista.

Julkaistu: 25.05.2020 Kirjoittaja:

Alibaba Amazon osakkeet sijoitusideat tulokset

Nvidia osoitti, miksi se on maailman arvostetuimpia teknologiayhtiöitä

Ensimmäisen kvartaalin liikevaihto oli 3,08 miljardia dollaria, kasvua 38,7 %. Nvidian tulos oli 917 miljoonaa dollaria ja oikaistu osakekohtainen tulos 1,80$ per osake. Vuosi sitten tulos oli 394 miljoonaa ja oikaistu osakekohtainen tulos 0,88$ per osake. Analyytikoiden tulosennuste oli 1,65$, joten Nvidia löi ennusteet kirkkaasti.

Nvidian kaksi suurinta segmenttiä ovat gaming (pelaaminen) ja data center (datakeskukset), jotka molemmat näyttävät olevan turvassa koronaviruspandemian kielteisiltä vaikutuksilta. Tietokeskusoperaattorit hankkivat edelleen uusia siruja palvelimiinsa lisätäkseen koneoppimismahdollisuuksia pilviasiakkaille ja omaan käyttöönsä, kun taas videopelit ovat nauttineet vahvasta kasvusta koronarajoituksista johtuen. Nvidian kaksi tärkeintä segmenttiä kasvoivat merkittävästi:

 • Pelaaminen-liiketoiminnan liikevaihto oli 1,34 miljardia, kasvua 26,4 %
 • Datakeskusliiketoiminnan liikevaihto oli 1,14 miljardia, kasvua 79,8 %

Tärkein tieto tuli jälleen analyytikkopuhelussa. Nvidian toimitusjohtaja Jensen Huang kertoi, että siirtyminen pilveen on nykyään 100 miljardin dollarin IT-markkinasegmentti, joka kasvaa 40 prosentin vauhtia biljoonan dollarin markkinamahdollisuudeksi Nvidialle. Toimitusjohtajan mukaan pilvilaskenta on suurin IT-alan muutos, jota on koskaan nähty. “Kaksi voimaa, jotka todella ohjaavat Nvidian datakeskusliiketoimintaa, ovat tekoäly ja pilvilaskenta”, Huang jatkoi.

Nvidia odottaa toisen vuosineljänneksen liikevaihdon olevan 3,58 – 3,72 miljardia dollaria analyytikoiden ennusteen ollessa 3,25 miljardia dollaria.

Alibaba ylitti odotukset- kurssi laskussa

Alibaban kurssi on ollut viime pörssipäivät laskussa, sillä viime viikon artikkelissa mainitsemamme riski Kiinan ja USA:n kauppasodan uudelleenkiristymisestä on nostanut päätään. Lisäksi kaikki kiinalaiset USA-listatut internet-osakkeet ovat laskeneet johtuen lakiesityksestä, joka hyväksyttiin Yhdysvaltain senaatissa ja jonka tarkoituksena on asettaa tiukempia tilintarkastusrajoituksia ulkomaisille yrityksille. Alibaba kertoi, että yhtiön tilinpäätös on laadittu Yhdysvaltojen yleisen kirjanpidon yleisten käytäntöjen mukaisesti ja että PriceWaterhouseCoopers on sen tilintarkastanut. Lakiesityksellä ei siten ole vaikutusta Alibabaan.

Alibaban liikevaihto ja tulos ylittivät analyytikkojen odotukset

Alibaba kertoi, että se on havainnut tasaista paranemista maaliskuusta lähtien, kun COVID-19-epidemia vaikutti sen liiketoimintaan negatiivisesti aiemmin alkuvuonna. Alibaba raportoi oikaistun osakeohtaisen tuloksen, joka oli 9,20 RMB osakkeelta, kun se vuotta aiemmin oli 8,57 RMB per osake analyytikoiden ennusteen ollessa 6,0 RMB per osake. Yrityksen liikevaihto oli 114,3 miljardia RMB (kasvua 22,2 %), kun taas analyytikot odottivat 107,5 miljardia RMB. Alibaba kertoi, että sen vuotuisten keskimääräisten kiinalaisten asiakkaiden määrä nousi neljänneksellä 726 miljoonaan, mikä on 15 miljoonaa enemmän kuin joulukuussa päättyneellä 12 kuukauden jaksolla. Globaalien vuosittaisten asiakkaiden määrä on 960 miljoonaa.

Toimitusjohtaja Daniel Zhang kertoi yhtiön analyytikkopuhelussa, että Alibaba näki ”merkkejä elpymisestä tietyillä suurilla markkinoilla huhtikuusta alkaen, mutta että liiketoiminta kohtaa myös epävarmuutta COVID-19-kriisistä johtuen.” Yhtiö kertoi aiemmin Alibaba.comin käytön lisääntyneen huhtikuussa. Sen avulla yritykset voivat muodostaa yhteyden toimittajiin ja ostajiin online-markkinapaikalla. Alibaba sanoi raportissa, että Yhdysvaltain yrityksiä käyttävien kauppojen lukumäärä kasvoi yli 100% edellisen vuoden huhtikuusta, kun aktiivisten ostajien määrä Yhdysvalloissa nousi 76%. Nämä kasvutrendit merkitsevät kiihtymistä pandemiaa edeltäneeltä tasolta. Alibaba avasi Alibaba.com-sivuston yhdysvaltalaisille yrityksille viime kesänä.

Mielenkiintoinen nosto analyytikkopuhelusta oli se, että Alibaba ei ole nähnyt suuria muutoksia kiinalaisten kuluttajien kulutusvoimassa koronakriisistä johtuen. Yhtiö on kuitenkin havainnut muutoksia ostotrendeissä, kuten lisääntyneet ruokaostokset ja vähempi meikkitarve, kun naiskuluttajat käyttävät kasvomaskeja. Kulutus ihonhoitotuotteisiin on silti erittäin vahvaa.

Kuluvalta tilikaudelta, joka päättyy 2021 maaliskuussa, Alibaba odottaa liikevaihdon ylittävän 650 miljardia RMB (91 miljardia dollaria). Analyytikoiden ennuste 659 miljardia RMB. Yhtiön ohjauksessa on huomioitu COVID-19-vaikutukset ja mahdollinen toinen aalto, joita luonnollisesti on vaikea arvioida.

Voit sijoittaa Alibabaan ja Nvidiaan helposti

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Alibaban ja Nvidian osakkeisiin. Katso salkun sisältö!

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Maailman parhaat sijoitussalkut
SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy