Northcrypto

Amazon ja Alibaba ovat COVID-19-kriisin suurimpia hyötyjiä – kumpi osake houkuttelevampi?

Amazon ja Alibaba ovat maailman suurimmat internet-yhtiöt. Molemmat hyötyvät koronakriisistä, mutta kumpi osake on houkuttelevampi?

Julkaistu: 19.05.2020 Kirjoittaja:

Alibaba Amazon osakkeet sijoitusideat

Amazonilla supervahva Q1

Amazon kertoi Q1-raportissa, että sen liikevaihto oli 75,5 miljardia, jossa oli kasvua käsittämättömät 26 %. Yhtiön kaikki liiketoiminnot kasvoivat vahvasti COVID-19-markkinaympäristössä. Amazonin operatiivinen liiketulos oli 4,0 miljardia, joka laski vertailukaudesta 10 %. Amazonin pilvipalvelu AWS:n liikevaihto oli 10,2 miljardia ja se kasvoi 33 %. AWS:n tulos oli 3,1 miljardia, jossa kasvua 38 %.

Amazon on maailman suurin internet-yhtiö. Se on mukana lähes kaikessa, mitä internetissä tapahtuu. Pääliiketoiminnot ovat Amazon.com verkkokauppa ja sen mainosliiketoiminta, AWS pilvipalvelut sekä Amazon Prime -suoratoistopalvelu.

Alibaba kertoo tuloksestaan 22.5.

Alibaba kertoo Q1-tuloksensa 22.5.. Q4:lla liikevaihto kasvoi 38 % ja oli 23,2 miljardia dollaria. Käyttökate kasvoi 37 %. Alibaban pilviliiketoiminta kasvoi 1,4 miljardiin dollariin. Alibaballa on 711 miljoonaa aktiivista asiakasta.

Alibaban liiketoimintoja ovat:

 • Alibaba.com on Kiinan suurin integroitu kansainvälinen online-tukkumarkkinapaikka. Alibaba.com tarjoaa jäsenilleen ja muille pk-yrityksille tuonnin / viennin toimitusketjupalveluita sekä tullaus-, kaupanrahoitus ja logistiikkapalveluita.
 • Taobao: Kiinan suurin mobiili kauppapaikka. Kauppiaiden osuvan sisällön sekä reaaliaikaisten päivitysten avulla kuluttajat saavat tietoa uusista tuotteista ja trendeistä.
 • Tmall yhdistää kauppiaat ja kuluttajat. Tmall on maailman suurin kolmansien osapuolien verkko- ja mobiilikauppa-alusta tuotemerkeille ja jälleenmyyjille. Tmall Supermarketit ovat aloittaneet 12 tunnin jakelupalvelun kuluttajille.
 • Alibaba Cloud on Aasian suurin ja maailman kolmanneksi suurin pilvipalvelutarjoaja. Alibaba Cloudin pilvipalveluita ovat: laskenta-, tietokanta-, tallennus-, verkko-ja virtualisointipalvelut, laskenta-, kyberturvallisuus-, hallinta- ja sovelluspalvelut, big data -analyysit, koneoppimisalusta ja IoT-palvelut.
 • AliExpress on globaali markkinapaikka, jonka avulla kuluttajat voivat ostaa tuotteita suoraan valmistajilta ja jakelijoilta Kiinassa ja muualla maailmassa.
 • Lisäksi Alibaballa on Alipay, suoratoistaopalvelu Youku. Nopeasti kasvava ruokakauppaketju (Freshippo). Yhtiö on myös mukana Fintechissä enemmistöomistamansa Ant Financialsin kautta. Se ylläpitää digitaalisia maksupalveluita ja finanssitekniikan alustan palveluita yhteistyössä rahoituslaitosten kanssa.

Käytännössä Alibaba on Kiinan Amazon ja ehkä vähän enemmän.

Amazon vs Alibaba

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalulla sijoittaja voi helposti vertailla osakkeita keskenään.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

Luvut ja ennusteet -välilehdellä sijoittaja voi vertailla yhtiöiden lukuja keskenään. Luvut ovat euroissa vertailun helpottamiseksi.

 • Alibaba kasvaa nopeammin
 • Amazon on liikevaihdolla mitattuna suurempi
 • Alibaballa korkeampi kannattavuus
 • Molemmilla vahvat nettovelattomat taseet
 • Kokonaispisteiden perusteella Alibaba on lievästi Amazonia houkuttelevampi. Ero syntyy paremmasta kannattavuustrendistä ja korkeammasta kannattavuudesta.

Amazon ja Alibaba ovat molemmat hyviä osakkeita COVID-19- ja sen jälkeiseen markkinaan. Amazonin markkina-arvo (1,1 biljoonaa euroa) on noin kaksinkertainen Alibabaan nähden. Alibaba ja myös Kiinan markkina kasvaa nopeammin. On mahdollista, että 10 vuoden päästä Alibaban markkina-arvo on Amazonia suurempi. Pitkässä juoksussa uskomme, että Alibaban osake tarjoaa paremman tuottopotentiaalin. Toisaalta Alibaban Q1-tulos ja ohjaus eivät vielä ole tiedossa (tulos 22.5.). Riskinä lisäksi on mahdollinen kauppasodan uudelleenkiristyminen, mikä vaikuttaa enemmän Alibaban osakkeeseen. Tykkäämme molemmista osakkeista, mutta nyt valintamme osuu Alibabaan.

Voit sijoittaa Alibabaan ja Amazoniin helposti

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Alibaban ja Amazonin osakkeisiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy