Osallistu osakeantiin!

Markkinoiden uskomattomia faktoja, joita on vaikea uskoa todeksi

Kaikki tärkeimmät teknologiayhtiöt ovat julkaisseet kvartaaliraporttinsa. Keräsimme raporteista viisi faktaa, joita on vaikea uskoa todeksi.

Julkaistu: 01.05.2020 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet sijoitusideat teknologiayhtiöt tulokset

Apple voisi ostaa yhdeksän Nokiaa

Applen kassavarat olivat maaliskuun lopussa 193 miljardia dollaria. Nokian markkina-arvo on 20,6 miljardia dollaria. Tämä tarkoittaa sitä, että Applella on kassavaroja 9,4-kertaa Nokian markkina-arvon verran.

Apple julkisti vahvan tuloksen

Yhtiön nettotulos oli 11,25 miljardia dollaria, mikä laski vertailukauden 11,56 miljardista, mutta ylitti analyytikoiden ennusteet. Liikevaihto pystyi vertailukauden tasolla ollen 58,3 miljardia. Koronakriisi vaikutti Appleen. Helmikuussa Applella oli Kiinassa tuotanto- ja kysyntähaasteita ja pandemia eskaloitui globaaliksi maaliskuun aikana. Kiinassa Apple Storet ovat nyt auki, mutta myynti ei vielä ole palannut normaaliin. Apple odottaa iPhonejen myynnin laskevan Q2:lla pandemiasta johtuen. Palvelu-liiketoiminta kasvoi 13,35 miljardiin 16,6 %. Apple nosti osinkoa ja lisää osakkeiden takaisinostoja 50 miljardilla dollarilla. Yhtiön operatiivinen kassavirta oli 13,3 miljardia Q1:llä. Apple luopui ohjauksesta pandemiasta johtuen.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 2,26$ => toteutunut EPS 2,55$

Amazonin liikevaihto on suurempi kuin kaikkien Helsingin pörssin yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto

Amazon kertoi Q1-raportissa, että sen liikevaihto oli 75,5 miljardia, jossa oli kasvua 26 %. Samaan aikaan Helsingin pörssissä suurin osa yhtiöistä on julkaissut Q1-tuloksensa. Yhteenlaskettu liikevaihto on 38,3 miljardia euroa eli 42,1 miljardia dollaria. Amazonin liikevaihto on selvästi suurempi kuin kaikkien Helsingin pörssin yhtiöiden liikevaihto yhteensä.

Amazon palkkasi 175 000 uutta työntekijää

Amazonin operatiivinen liiketulos oli 4,0 miljardia, joka laski vertailukaudesta 10 %. Amazonin pilvipalvelu AWS:n liikevaihto oli 10,2 miljardia ja se kasvoi 33 %. AWS:n tulos oli 3,1 miljardia, jossa kasvua 38 %. Amazonin toimitusjohtaja Jeff Bezos kertoi, että normaalina Q2:na yhtiö tekisi noin 4 miljardin dollarin tuloksen, mutta nyt yhtiö aikoo käyttää koko tuloksen COVID-19-kuluihin, joita ovat testit, kasvomaskit, lämpökamerat ja muut suojavarusteet. Näin yhtiö suojelee työntekijöitään ja asiakkaitaan näinä poikkeuksellisina aikoina. Yhtiö kertoi palkanneensa 175 000 uutta työntekijää, koska yhtiön verkkokaupan, pilvi- ja suoratoistopalveluiden kysyntä on kasvanut voimakkaasti pandemiasta johtuen. Amazonin likvidit varat ovat 49 miljardia dollaria, korolliset velat 23,3 miljardia ja leasing-velat 40,3 miljardia.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 6,25$ => toteutunut EPS 5,01$

Microsoftin tulos oli yli kolme kertaa suurempi kuin kaikkien Helsingin pörssin yhtiöiden yhteenlaskettu tulos

Microsoftin operatiivinen liiketulos oli 13,0 miljardia dollaria. Tähän mennessä raportoitu yhteenlaskettu Helsingin pörssin yhtiöiden operatiivinen liiketulos on 3,1 miljardia euroa eli 3,4 miljardia dollaria. Microsoftin tulos on siten 3,7-kertaa suurempi kuin tähän mennessä raportoitu tulos ja vaikka kaikki jäljellä olevat kotimaiset yhtiöt ylittäisivät ennusteet on Microsoftin tulos silti yli kolminkertainen Helsingin pörssin yhtöiden tuloksiin nähden.

Microsoftin liikevaihto kasvoi 15 %

Microsoftin liikevaihto oli 35 miljardia dollaria, jossa kasvua 15 %. Pilvipalvelut kasvoivat 39 % 13,3 miljardiin. Toimitusjohtaja Nadellan mukaan: “Olemme nähneet kahden vuoden arvoisen digitaalisen muutoksen kahdessa kuukaudessa.” Microsoft odottaa kuluvalla neljänneksellä liikevaihdon olevan 35,8 – 36,8 miljardia dollaria. Analyytikoiden odotus keskimäärin 36,52 miljardin dollaria. Microsoftin likvidit varat ovat 137,6 miljardia dollaria ja korolliset velat 66,5 miljardia.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,27$ => toteutunut EPS 1,40$

Facebook teki enemmän liiketulosta kuin Nokia liikevaihtoa

Facebookista on nopeasti kasvanut teknologiajättiläinen, jonka alustoilla on 2,6 miljardia aktiivsita käyttäjää. Facebookin operatiivinen liiketulos oli 5,9 miljardia dollaria. Nokian liikevaihto oli 5,4 miljardia dollaria.

Facebookin mainostulot ovat palautuneet jo normaaliksi

Facebookin liikevaihto oli 17,4 miljardia dollaria, kasvua 18 %. Yhtiön likvidit varat 60,3 miljardia dollaria ja yhtiöllä on korollista leasing-velkaa noin 10 miljardia. Q1:n kolmella viimeisellä viikolla Facebookin mainostulot laskivat dramaattisesti COVID-19-pandemiasta johtuen. Tämän jälkeen huhtikuun kolmen ensimmäisen viikon aikana kysyntä on palautunut ja mainostulot ovat olleet samalla tasolla kuin vuosi sitten. Yhtiö ei antanut tarkempaa ohjausta.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,75$ => toteutunut EPS 1,71$

Google teki 5 päivässä saman verran tulosta kuin Neste koko kvartaalina

Neste on Helsingin pörssin parhaita yhtiöitä ja Nesteen operatiivinen liiketulos Q1:llä oli 408 M€. Teknologiajätti Googlen operatiivinen liiketulos oli 8,3 miljardia dollaria. Valuuttakurssit huomioiden tämä tarkoittaa sitä, että Google teki viidessä päivässä saman verran tulosta kuin Neste koko kvartaalissa.

Googlen mainostulot laskevat Q2:lla

COVID-19 -pandemia aiheutti huomattavaa mainostulojen hidastumista, josta Googlen tulos kärsi. Liikevaihto kasvoi 13 % 41,2 miljardiin dollariin Searchin, YouTuben ja Cloudin johdolla. Cloud-liikevaihto kasvoi 52 % ja YouTube 33,4 %. Suoritus oli vahvaa tammi-helmikuussa, mutta maaliskuussa Googlen mainostulot laskivat selvästi. Operatiivinen oikaistu liiketulos-% oli 23 %. Googlella on erittäin vahva tase. Yhtiöllä on 120 miljardin likvidit varat ja hyvin vähän lainaa. Google kertoi kustannussäästöistä Q2:lle, koska yhtiö odottaa mainostulojen laskua COVID-19-pandemiasta johtuen.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 10,32$ => toteutunut EPS 9,87$

Voit sijoittaa Appleen, Microsoftiin ja muihin teknologiayhtiöihin helposti

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kopioitavissa. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin. Salkku on sijoittanut Applen, Amazonin, Facebookin, Googlen ja Microsoftin osakkeisiin.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku eToro on useita eri omaisuuseriä tukeva alusta, jonka kautta voit sijoittaa osakkeisiin, sekä käydä kauppaa hinnanerosopimuksilla.  Hinnanerosopimukset (CFD) ovat monimutkaisia sijoitusvälineitä, joihin liittyy suuri pääoman nopean menetyksen riski velkavivun käytöstä johtuen. 78 % yksityissijoittajien tileistä menettää rahaa käydessään kauppaa hinnanerosopimuksilla tätä palveluntarjoajaa käyttäen. Sinun on syytä harkita, ymmärrätkö hinnanerosopimusten toimintaperiaatteen ja onko sinulla varaa asettaa pääomasi alttiiksi huomattavalle riskille.  Aiempi kehitys ei ole osoitus tulevasta. Esitetty kaupankäyntihistoria on alle viisi täyttä vuotta, eikä se välttämättä riitä sijoituspäätöksen perusteeksi  Copy trading on salkunhoitopalvelu, jonka tarjoaa eToro (Europe) Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.  eToro USA LLC ei tarjoa CFD:tä eikä esitä mitään vastuuta tämän julkaisun sisällön tarkkuudesta tai täydellisyydestä. eToro USA LLC on laatinut kumppanimme käyttämällä julkisesti saatavilla olevia ei-yhteisökohtaisia tietoja eTorosta.


Osallistu osakeantiin!


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionsuomen sijoitusmetsät
seuraa tuloskautta osaketyökalulla

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy