Tulospoimintoja maailman parhaista laatuyhtiöistä

Parhaat laatuyhtiöt ovat tottuneet selviämään kriiseistä, joten ne selviävät myös COVID-19-pandemiasta. Tässä tuloskommentteja ja ennustepomintoja parhaille laatuyhtiöille.

Julkaistu: 26.04.2020 Kirjoittaja:

laatuyhtiöt osakkeet sijoitusideat tulokset

Maailman parhaat laatuyhtiöt

Laatuyhtiöihin sijoittaminen on ollut yksi parhaista sijoitusstrategioista pitkällä tähtäimellä. Laatuyhtiöille tunnusomaista on vakaa ja nouseva tulos läpi suhdannesyklin. Siksi laatuyhtiöt menestyvät kriisiaikoina keskimääräistä paremmin. Osalla maailman parhaista laatuyhtiöstä on vuosikymmenien jopa yli 100-vuotinen historia, joten yhtiöissä on koettu vaikeita aikoja ennenkin ja osataan varautua niihin.

Tulospoimintoja

Accenture on maailman suurimpia konsultointiyhtiöitä, joka on erityisen vahva ohjelmistopuolella. Yhtiön markkina-arvo on 116 miljardia dollaria ja yhtiö on saanut tunnustusta maailman parhaimpien työpaikkojen joukossa sekä vastuullisuudestaan. Yhtiö on julkaissut 2020 tilikauden toisen kvartaalin tuloksen maaliskuussa. Liikevaihto kasvoi 7 % ja osakekohtainen tulos 10 %. Yhtiön tilaukset kasvoivat uuteen ennätykseen, jossa konsultoinnin osuus oli 7,2 miljardia dollaria ja ulkoistusten 7,0 miljardia. Yhtiö laski ohjausta lievästi COVID-19-pandemiasta johtuen ja odottaa koko vuoden EPS:in olevan välillä 7,48-7,70$.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,72$ => toteutunut EPS 1,91$

Johnson & Johnson on maailman suurin terveydenhuollon ja päivittäiskulutuksen yhtiö, jolla on yli 100-vuotinen historia. Markkina-arvo on peräti 408 miljardia dollaria. J&J on myös kehittämässä COVID-19-rokotetta. Ensimmäisellä kvartaalilla liikevaihto oli 20,7 miljardia dollaria, jossa kasvua oli 3,3 %. Oikaistu osakekohtainen tulos kasvoi 9,5 %. Myös J&J laski hieman ohjausta pandemiasta johtuen, mutta nosti kuitenkin osinkoa 58 perättäisenä vuotena 1,01$ per kvartaali. Oikaistun EPS:in odotetaan nyt olevan 7,65-8,05$.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 1,99$ => toteutunut EPS 2,30$

Coca-Cola on maailman tunnetuin virvoitusjuomabrändi ja Warren Buffettin suurin sijoitus. Q1:llä yhtiön liikevaihto laski 1 %:n ja operatiivinen liikevoitto laski 2 % johtuen valuuttakurssivaikutuksista. Osakekohtainen tulos nousi 8 %. Maaliskuussa Coca-Cola alkoi nähdä pandemian vaikutukset liiketoiminnassa. Yhtiö myös kertoi, että raportointikauden jälkeen huhtikuussa yhtiön volyymit ovat laskeneet peräti 25 % johtuen siitä, että massatapahtumat ja ravintolat ovat lähes kaikkialla maailmassa suljettuina. Tämä “kodin ulkopuoliset” -segmentti muodostaa 50 % yhtiön liiketoiminnasta. Pandemiasta johtuen yhtiö luopui koko vuoden ohjauksesta.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 0,44$ => toteutunut EPS 0,51$

AT&T on liikevaihdolla mitattuna länsimaiden suurin teleoperaattori ja mediayhtiö yhtiön omistaessa WarnerMedian. AT&T on mukana suoratoistopalvelussa tarjoamalla muun muassa AT&T “Viihde” -pakettia ja omistamansa HBO:n kautta. Q1:llä yhtiön liikevaihto laski osaksi koronasta johtuen, mutta operatiivinen liikevoitto kasvoi 7,5 miljardiin dollariin (7,2 mrd) parantuneen kannattavuuden ansiosta. Operatiivinen kassavirta oli peräti 8,9 miljardia dollaria. Yhtiö perui ohjauksen pandemiasta johtuen.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 0,85$ => toteutunut EPS 0,84$

Nike on maailman tunnetuin urheilubrändi ja huippulaadukas yhtiö. Yhtiö antoi aikaisin koronatulosvaroituksen, sillä yhtiöllä on vahva paino Kiinassa. Tuore tulosraportti oli kuitenkin positiivinen yllätys etenkin vahvan verkkokaupan ansiosta. Länsimaissa Niken liikkeet ovat nyt suljettuna tai toimivat vajaalla kapasiteetilla, mutta Kiina on palaamassa normaaliin. Niken toimitusjohtaja sanoi raportissa, että “tällaisina aikoina vahvat tuotemerkit vahvistuvat entisestään. Kun alamme nähdä elpymistä Kiinassa, kukaan ei ole NIKE:ä paremmin varusteltu nykyiseen ympäristöön.” Niken liikevaihto kasvoi 5 % ja digitaalinen liikevaihto 36 %.

 • Analyytikoiden EPS-ennuste 0,59$ => toteutunut EPS 0,53$

Nämä eivät vielä ole julkistaneet tuloksiaan:

 • Wal-Mart julkistaa tuloksensa 19.5. ja analyytikot odottavat 1,18$ EPS:iä
 • PepsiCo 28.4. ennuste 1,03$
 • McDonald’s 30.4. ennuste 1,57$

Voit sijoittaa maailman parhaisiin laatuyhtiöihin helposti

Sijoittaja.fi on tehnyt eToroon kolme sijoitussalkkua, jotka ovat helposti kaikkien eToron käyttäjien kopioitavissa. Salkut on suunniteltu erityisesti suomalaiselle sijoittajalle, joka on tottunut itse sijoittamaan kotimaisiin osakkeisiin, mutta haluaa tuotto- ja hajautushyötyä ulkomailta.

Globaalit laatuosakkeet -salkku

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoita maailman parhaisiin teknologiayhtiöihin helposti TUTUSTU SALKKUIHIN

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy