Northcrypto

Osakesijoittajan ostoslista koronan aiheuttamassa kurssilaskussa

hajautus, osakemarkkina

Korona tartutti pörssit. Sijoittajan kannattaa pitää pää kylmänä ja tehdä ostoslista valmiiksi. Tässä meidän ostoslista parhaista osakkeista pitkään salkkuun.

Julkaistu: 25.02.2020 Kirjoittaja:

koronavirus osakesäästötili osakkeet sijoitusideat

Koronavirus romahdutti markkinat

Markkinat säikähtivät 24.2.2020 toden teolla koronaviruksen leviämistä Etelä-Koreaan ja Eurooppaan. Sen pelätään lamaannuttavan tuotanto- ja logistiikkakeskukset ja siten halvaannuttavan globaalin talouskasvun. Epidemian pitkittyminen olisi vahingollista osakemarkkinoille.

Useat tunnetut yhtiöt, kuten Apple, ovat antaneet koronavirustulosvaroituksen. Ennakoimme, että tulosvaroituksia seuraa perässä. Nyt joukkoon liittyi myös Mastercard, joka kertoi, että koronaviruksesta johtuva matkailun vähentyminen vaikuttaa sen Q1-liikevaihtoennusteeseen 2-3 %-yksikköä.

Pitkällä tähtäimellä sijoittavan kannattaa kuitenkin muistaa Warren Buffettin neuvo: ”älä tee sijoituspäätöksiä päivän uutisotsikoiden perusteella”. Sen sijaan esitä itsellesi kysymys, ovatko suosikkiosakkeesi 10-20 vuoden näkymät muuttuneet viimeisen 24-48 tunnin aikana?

Toinen Buffettin neuvo on ”ostaa osakkeita, kun veri virtaa kaduilla”. Veri virtasi 24.2.2020 ja tärkeimmät indeksit laskivat maailmanlaajuisesti yli 3 %. Tietyt osakkeet laskivat yli 5 % ja defensiivisempien osakkeiden lasku jäi alle 3 %:iin.

Helsingin pörssissä matalariskiset osakkeet ja laatuosakkeet selvisivät eilisestä romahduksesta hyvin. Olvi laski vain 0,7 %, Kesko 1,2 %, Elisa 1,7 % ja TietoEVRY 2,0 %. Vastaavasti koronasta tartunnan saaneet osakkeet olivat laskussa. Tartunnan saaneita osakkeita ovat muun muassa Stockmann -7,4 %, Finnair -6,1 % ja Marimekko -7,1 %.

Osakesijoittajan ostoslista

Osakesijoittajan on vaikea pitää pää kylmänä, kun talousmedia on täynnä toinen toistaan pelottavampia koronauutisia. On kuitenkin hyvä muistaa, että pelko myy ja talouslehdet eivät yritä auttaa sijoittaa, vaan saada ihmiset klikkailemaan juttuja.

Teimme osakesijoittajalle ostoslistan, johon olemme valinneet hyviä laadukkaita yhtiöitä Suomesta ja maailmalta. Näitä osakkeita voi poimia salkkuun, kun markkinat ovat syöksyssä. Listalla ovat muun muassa Elisa, Neste ja Revenio, mutta kannattaako KONEtta ostaa koronalaskussa? Kansainvälisistä yhtiöistä valitsimme laatuyhtiöitä ja muutaman disruptiivisen kasvuosakkeen. Myös supersuosittuja FAANG-yhtiöitä on mukana, kuten Facebook. Apple ja Amazon ovat kuitenkin kysymysmerkkejä, sillä Apple on jo antanut koronavaroituksen.

Korjausliikkeissä ostoja ei koskaan kannata tehdä kerralla, vaan hajauttaa ajallisesti. Esimerkiksi jakaa summa 3-5 osaan ja ostaa osakkeita parin viikon tai kuukauden välein.

Osakesijoittajan ostoslista on Sijoittaja.fi:n jäsenille ja Osakesäästötilipalvelun tilanneille.

Lue koko artikkeli —

Saat lukuoikeuden analyyseihin ja artikkeleihin sekä käyttöösi osake- ja ETF-työkalut, markkinaympäristön, mallisalkut ja muut sijoittajan työkalut.

KOKEILE 14 PÄIVÄÄ ILMAISEKSI

Katso Sijoittaja.fi:n valmiit kansainväliset sijoitussalkut

Sijoittaja.fi:n kansainväliset sijoitussalkut ovat nyt maailmanlaajuisesti sijoittajien kopioitavissa eToro-palvelussa. Tarjolla on kaksi osakesalkkua, joista toinen sijoittaa maailman parhaisiin teknologiayrityksiin ja toinen kansainvälisiin matalariskisiin laatuosakkeisiin.

REKISTERÖIDY eTOROON!

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy