Poimintoja Indeksin valintatyökalun uudesta kärjestä, edellisen päivityksen tuotot poikkeuksellisen hyviä

Maailman markkina

Päivitimme hiljattain julkaisemamme Indeksin valintyökalun, joka on uniikki jopa maailman mittakaavassa. Edellisen päivityksen TOP 5-indeksien keskiarvotuotto edellisestä päivityksestä oli peräti 7,9 % mannerkiinalaisten osakkeiden vahvassa imussa. Indeksin valintatyökalusta löytyy suorat linkit tehokkaisiin ETF:iin, joilla indekseihin sijoittaminen on helppoa ja kustannustehokasta.

Julkaistu: 07.12.2014 Kirjoittaja:

ETF indeksin valintatyökalu indeksisijoittaminen kanadalaiset osakkeet kiinalaiset osakkeet sijoitusideat

Päivitimme Indeksin valintatyökalumme (BETA) 5.12.2014 (vain jäsenille). Tärkeimmät huomiot edellisestä 18.11.2014 päivityksestä ovat seuraavat:

 • Indeksin kärjessä tapahtui melko pieniä muutoksia. Hyvin tuottaneiden Kiina-sidonnaisten osakeindeksien pisteet laskivat selvästi (olivat edellisessä päivityksessä ylivoimaisessa listakärjessä), mutta säilyivät edelleen uudenkin listan kärkikaartissa.
 • Edellisellä listalla sijalla seitsemän 71 pisteellä ollut Kanada (tuotto -2,9 %) putosi melko selvästi 65 pisteeseen sijalle 21. Oletettavasti vahva energiasektoripaino (n. 22,5 %) ja sitä myötä öljyn hinnanlaskun vaikutukset maan suurelle liuskekaasun/-öljyn tuotannolle on tuomassa painetta indeksin tuloskehitykselle. Tähän viittaa myös indeksin tulosmomentin selvä hyytyminen edellisestä päivityksestä.
 • Uudella listalla vahva nousija oli informaatioteknologiaosakkeet globaalisti (80 pisteeseen), joka loisti myös Q3 tuloskauden tähtenä.
 • Edellisen päivityksen TOP 5-kärki ja vastaavat tuotot (18.11.-5.12.2014)  olivat seuraavat:
  1. Kiinalaiset Hong Kongiin listatut yhtiöt (Hang Seng China Enterprise Index): 90 pistettä, tuotto +11,3 %
  2. Mannerkiinalaiset osakkeet (CSI 300 Index): 84 pistettä, tuotto +23,0 %
  3. Hong Kongilaiset osakkeet (Hang Seng Index): 80 pistettä, tuotto +2,1 %
  4. Argentiinalaiset osakkeet (MSCI Argentina): 79 pistettä, tuotto +1,4 %
  5. Teknologiaosakkeet globaalisti (MSCI World Information Technology Index): 73 pistettä, tuotto +1,9 %

Keskiarvotuotoksi TOP 5-indeksien osalta tuli 7,9 %, mikä oli peräti 7,2 % parempi kuin maailman osakkeiden tuotto (MSCI World) tuotto vastaavalla aikaperiodilla. Ylituottojen taustalla oli pitkälti vahva Kiina/Hong Kong paino. Siellä erityisesti mannerkiinalaiset yhtiöt nousivat voimakkaasti Hong Kongin ja mannerkiinan osakekaupan yhdistyessä osittain (tässä englanninkielinen artikkeli aiheeseen) eikä normaalisti näin suuria ylituottoja kannata työkalustamme odottaa, vaikka mallimme pystyvät toisinaan poimimaan myös mielenkiintoisia reaalimaailman ilmiöitä.

Teemme vielä muutamia muokkauksia ja tarkennuksia indeksivalintatyökalun BETA-versioon (mm. suomenkieliset indeksikuvaukset). Laskenta ja taustamallimme näyttävät toimivan oikein, joten olemme valmiit jättämään BETA-termin pois vielä tämän vuoden puolella. Samalla aloitamme myös tuottojen systemaattisen seurannan, jotta myös käyttäjät oppivat luottamaan työkaluun sijoituspäätöstensä ja -ideoiden tukena.

Toivomme edelleen runsaasti käyttäjäpalautetta joko Indeksin valintatyökalun esittelyartikkelin kommentointikentän kautta tai suoraan sähköpostiosoitteeseen indexresearch@sijoittaja.fi.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITNew call-to-actionetoro

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy