HKScan Suomi-osake mallisalkun kärkeen

Suomi Fundamentti -mallisalkkumme koostuu kotimaisista osakkeista.

Timo Heikkilä
Timo Heikkilä

Suomi Fundamentti -mallisalkkumme koostuu kotimaisista osakkeista.

Suomi Fundamentti -mallisalkkumme aiempi kärkikolmikko oli YIT, Aspo ja Martela. Nyt päivitettyssä salkussa kärkeen nousi HKScan, joka nousi myös Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkeen. Kärkikolmikossa jatkavat edelleen YIT ja Aspo, joista tarkemmin tässä artikkelissa.

HKScanin kolmen viime vuoden tulos on ollut vain vaivoin positiivinen ja välillä 8,7 – 15,1 M€. Liikevaihto vastaavasti on n. 2,5 miljardia euroa. Kannattavuus on siten erittäin heikko. HKScan on myös ollut velkainen, mikä on leikannut liiketuloksesta valtaosan. Velkaantuneisuus on Sokolowin myynnin seurauksena alentunut (gearing 39 %). Tämä tarkoittaa sitä, että jo 1 %:n EBIT:illä tulosta jää myös omistajille. EPS on 1 %:n EBIT:illä ja arvioiduilla rahoituskuluilla n. 0,30 euroa. Tuloksessa on kova vipu. EBIT-%:n nouseminen 0,5 prosenttiyksiköllä parantaa EPS:iä n. 0,15 euroa.

HKScan on yrittänyt tehostaa toimintojaan ja saada kannattavuutta paranemaan. Heikko tuloskehitys on laskenut tasaisesti osakekurssia, joka on ollut kuluvan vuoden aikana 3,5-4,0 euron välillä. Vipu osakekurssissa on myös voimakas ylös päin, mikäli kannattavuus paranisi. Venäjän tuontikiellot ovat vaikuttaneet negatiivisesti lihamarkkinoihin. Q3:lla johdon katsaus ennakoi, että tulos oli paranemassa. Riskinkarttaja odottaa, että käänne näkyy tuloksessa. Riskinottaja voi jo haistella ostopaikkoja. Osinko-odotuksemme ensi keväälle on 0,30 euroa.

Katso koko Suomi Fundamentti -mallisalkkumme täältä.

 

Sinua voisi kiinnostaa
Sijoittaja.fi:n katsaus IPO:ihin
Passiivinen kulupihtari -mallisalkku
Katsaus Sijoittaja.fi mallisalkkuihin
Mallisalkkujen maaliskuu – kaikki salkut plussalla kuun aikana
Alkuvuonna 2024 parhaiten tuottaneet osakkeet
RiverRecycle näkyvyys
Sijoittajan valinnat