Mielenkiintoisia osakepoimintoja kansainväliseltä tuloskaudelta

Seuraamme tuloskautta Suomessa ja kansainvälisesti. Teknologiaosakkeista prosessorijätti Intel ylitti analyytikoiden ja markkinoiden odotukset. Kurssi nousi yli 8 %.

Julkaistu: 27.01.2020 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

Intel

Intel on prosessoreiden markkinajohtaja ja yksi 5G-salkkumme osakkeista. Intel julkisti odotukset selvästi ylittäneen tuloksen ja osakekurssi nousi jopa yli 8 % tulosjulkistuksen jälkeen.

Intelin liikevaihto oli noin miljardi dollaria analyytikkojen ennusteita parempi. Vahvimmassa iskussa oli datakeskusliiketoiminta, joka murskasi analyytikkojen ennusteet 7,2 miljardin dollarin liikevaihdolla (ennuste 6,4 miljardia). Vuodelle 2020 Intel ennustaa $73,5 miljardin liikevaihtoa ja $5,00 osakekohtaista tulosta. Myös ohjaus ylitti analyytikkojen ennusteet.

Analyytikot nostanevat ennusteita vuodelle 2020 vahvan tuloksen jälkeen. Jos Intel pystyy säilyttämään tulostrendinsä, kurssissa on nousuvaraa, sillä yhtiön P/E on alle 14 johdon tulosohjauksella.

E*Trade

E*Trade on kansainvälinen online-välittäjä. Q4 osakekohtainen tulos oli $0,84 analyytikoiden ennustaessa $0,82 EPS:iä. Yhtiön keskimääräinen päivittäinen kaupankäyntiliikevaihto (DARTS) kasvoi, mutta kustannukset nousivat.

E*Trade on ollut kasvuyhtiö, joka on ollut ostohuhujen kohteena. Muun muassa Goldman Sachsin on huhuttu havittelevan yhtiötä. Kilpailu online-välittämisessä on kuitenkin kiihtymässä, mikä nostaa kustannuksia ja liikevaihdon kasvua on entistä vaikeampi saavuttaa. Q4:lla E*Traden nettoliikevaihto laski 7,6 % 679 miljoonaan dollariin. Syy liikevaihdon laskuun on alhaisemmissa korkotuotoissa. E*Traden trading-liiketoiminta on kuitenkin iskussa. Yhtiön asiakkaiden varat olivat $677,5 miljardia, jossa kasvua 33 % vertailukauteen nähden.

Osakekurssi oli alle 1 %:n laskussa tulosjulkistuksen jälkeen.

Procter & Gamble

Procter & Gamble on päivittäiskulutussektorin yhtiö, jonka riski on perinteisesti ollut keskimääräistä matalampi. Osake on tasainen suorittaja, johon sijoittajien varoja ohjautuu etenkin alhaisten korkojen sekä korkean volatiliteetin markkinaympäristöissä.

Osaketyökalussa Procter & Gamblen osake saa täydet 10 pistettä matalasta riskistä.

Yhtiön Q4 tulos ylitti odotukset, mutta liikevaihto jäi odotuksista. Syynä oli jälleen Baby-segmentti, jonka suoritus oli heikko. Osakekohtainen tulos oli $1,42, jossa kasvua 14 %. Analyytikot odottivat $1,37 tulosta.

Vuodelle 2020 P&G odottaa 4-5 % liikevaihdon kasvua ja 8-11 % tuloksen kasvua. Osakekurssi ei juuri reagoinut tulokseen, joten se ei tarjonnut markkinoille yllätystä.

Seuraa tuloskautta

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy