Facebookin palveluissa 2,45 miljardia käyttäjää

Facebookin palveluiden käyttäjämäärä kääntyi Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa pitkästä aikaa kasvuun. Yhtiön tulos oli hyvä ja ennusteet linjassa analyytikoiden kanssa.

Julkaistu: 31.10.2019 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet tulokset

Yhtiö löi ennusteet

Facebookin Q3 oli onnistunut. Yhtiön tarjoaminen palveluiden kuukausittainen aktiivisten käyttäjien kokonaismäärä nousi 2% 2,45 miljardiin. Myös yhtiön liikevaihto ja osakekohtainen tulos ylitti analyytikoiden konsensusennusteen.

 • Liikevaihto: $17,65 Mrd (ennuste $17,37 Mrd)
 • Osakekohtainen tulos (EPS): $2,12 (ennuste $1,91)

Facebookin aktiivisten käyttäjien kasvu oli erityisen tervetullutta yhtiön ydinmarkkinoilla Yhdysvalloissa ja Euroopassa, jossa yhtiö onnistui noin kaksivuotisen kutistumisen jälkeen lisäämään aktiivisia käyttäjiä 2 miljoonalla molemmissa. Yhtiön mukaan sen palveluita Facebookia, Instagramia, WhatsAppia ja Messengeriä käyttää päivittäin 2,2 miljardia käyttäjää. Määrä nousee entisestään 2,8 miljardiin kun käyttäjien aktiviteettia tarkastellaan kuukausitasolla. Yhtiön kassavirta parani uusien tulolähteiden avulla, mutta tulosta vastaavasti rasittaa Facebookin aggressiivinen henkilöstöpolitiikka. Yhtiön työntekijämäärä on kasvanut vuodessa 28% 43 000:een, tavoitteena erityisesti yksityisyydensuojan parantaminen sekä epätoivottavan sisällön poistaminen ja yleisen sisältömoderoinnin parantaminen ja tehostaminen kaikissa Facebookin palveluissa.

Mobiilimainonta on Facebookin syömähammas: yhtiön mainostuloista 94% tuli mobiililaitteissa näytetyistä mainoksista. Facebook ilmoitti myös pitävänsä poliitiset mainokset alustallaan huolimatta siitä, että esimerkiksi Twitter oli aikaisemmin ilmoittanut jättävänsä poliittisen mainosvaikuttamisen pois omalta alustaltaan. Facebookin mukaan poliittisen kannan ilmaiseminen on osa sananvapautta ja yhtiö pyrkiikin avoimuuteen kiellon sijasta poliittisen mainostamisen osalta.

Facebook Osaketyökalussa

Facebookin osake on kansainvälisten osakkeiden osaketyökalussa hieman keskivertoa parempi. Vahvan tuloksen ansiosta pisteet todennäköisesti nousevat seuraavassa päivityksessä (1.11.2019). Osake saa heikot pisteet arvosta, osingosta ja erityisesti riskistä. Yhtiön osakekurssi on ollut volatiili, sillä Facebookilla on takanaan useita sakkoja ja skandaaleita, joita yhtiö on maksanut ja selvitellyt miltei jokaisella neljänneksellä. Kesällä yhtiö maksoi $5 miljardin sakot Federal Trade Commissionille (FTC, liittovaltion kauppakomissio) yksityisyyden suojan loukkauksista ja ihan vastikään Britannian tietosuojaviranomaille, pienemmät, puolen miljoonan punnan sakot Cambridge Analytica-skandaalista. Ongelmista huolimatta Facebookin käyttäjämäärät ovat kasvussa ja yhtiön tulokset ovat usein erinomaisia.

Facebookin seuraava neljännes hieman maltillisempi

Facebookin CFO Dave Wehner sanoi tulosjulkistuksen yhteydessä, että seuraavalta neljännekseltä odotetaan hieman kolmatta neljännestä maltillisempaa liikevaihdon kasvua. Analyytikot ennustavat neljännekseltä 24% kasvua, mikä tarkoittaisi noin 5 prosenttiyksikön hidastumista. Vuoden 2020 aikana yhtiö ennakoi hidastumisen pienenevän verrattuna Q4/2019 tilanteeseen. Seuraavan tilikauden kulujen arvioidaan myös nousevan investointien johdosta $54 miljardista $59 miljardiin. Markkinat ottivat Facebookin ennusteen ja tuloksen vastaan positiivisesti.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosennusteet nyt Osaketyökalusta. Saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Tuloskalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi jäsenenä tehot tuloskaudesta! Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. ;FI_Free_stocks


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


FI_Free_stocks

YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy