Applelta hyvä tulos – Tähtäimessä ennätyskvartaali Q1/2020

Applen Q4/2019 tulos oli hyvä. Yhtiö on onnistunut paikkaamaan laskevaa iPhone-liikevaihtoa niin palveluilla, kuin puettavalla teknologialla. Mahdollistaako uusi iPhone-malli, sekä suoratoistopalvelu AppleTV+ ennätyksellisen neljänneksen?

Julkaistu: 31.10.2019 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet tulokset

Apple ylitti ennusteet

Applen viimeisimmän vuosineljänneksen (Q4/2019) luvut ylittivät analyytikoiden ennusteet paitsi osakekohtaisen tuloksen (EPS), myös liikevaihdon osalta:

 • Liikevaihto: $64,04 Mrd (ennuste $63,02 Mrd)
 • Osakekohtainen tulos (EPS): $3,03 (ennuste $2,83)

Palvelut ja puettava teknologia paikkaavat iPhone-myynnin laskua

Yhtiön neljännestulos oli ennätyksellinen. Ennätyksestä tekee entistä merkittävämmän se, että iPhone-myynti, mikä on Applen tärkein yksittäinen tuotealue, on ollut laskeva jo pidemmän aikaa. Yhtiö on lakannut ilmoittamasta myyntimääriä, mutta iPhonen tuottama liikevaihto on edelleen suurin osa yhtiön kokonaisliikevaihdosta. Kuluneella neljänneksellä iPhoneja myytiin $33,36 miljardin edestä, mikä on 9,2% vähemmän kuin Q4/2018:lla ($36,76 Mrd). Paikkaamaan tätä laskua Apple on kuitenkin panostanut palveluliiketoimintaan (Services) ja puettavaan teknologiaan (Wearables).

Palveluliiketoiminnan liikevaihto kasvoi $12,5 miljardiin Wearables-divisioonan noustessa peräti 54% $6,52 miljardiin. Seuraavalla neljänneksellä palveluliiketoiminnan odotetaan kasvavan entisestään suoratoistopalvelu AppleTV+:n vaikutuksesta.

Apple Osaketyökalussa

Applen osake saa kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa täydet 10 pistettä laadusta, mikä johtuu yhtiön tasaisesta tuloskehityksestä ja korkeasta oman pääoman tuotosta. Yhtiön kokonaispisteet 70 ovat myös selvästi keskimääräistä paremmat.

Applen viime vuonna rikkoma biljoonan dollarin markkina-arvon haamuraja on tämän vuoden aikana jäänyt jo kauas taakse, sillä yhtiön markkina-arvo on kirjoitettaessa kohonnut jo 1,1 biljoonaan. Viime vuoden lopun teknologianotkahduksen jälkeen osake on noussut noin 56% vuoden 2019 aikana.

Rikkooko Apple liikevaihtoennätyksensä seuraavalla neljänneksellä?

Seuraavalle neljännekselle Applella on taas uusia kortteja käännettäväksi. Yhtiön Netflix-kilpailija, suoratoistopalvelu Apple TV+ käynnistyy marraskuun 1. päivä. Palvelun hinnaksi tulee $4,99/kuukausi ja uuden Apple-laitteen (iPhone, iPad, Mac tai AppleTV) ostajat pääsevät nauttimaan Apple Tv+:n tarjonnasta vuoden ajan ilman eri kustannusta. Tilikauden aloittavalta Q1/2020 vuosineljännekseltä, joka sisältää sekä uuden iPhone-malliston julkaisun, myös vuoden tärkeimmät myyntipäivät kuten Black Fridayn, Cyber Mondayn ja joulun, Apple odottaa jälleen järisyttävää $85,5 – $89,5 miljardin liikevaihtoa (Q1/2019 $84,3 Mrd)! Analyytikoiden konsensusarvio neljännekselle on $86,8 Mrd. Applen yhden neljänneksen liikevaihtoennätys on $88,3 Mrd, jonka ylittäminen on yhtiölle erittäin mahdollista seuraavalla neljänneksellä.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosennusteet nyt Osaketyökalusta. Saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Tuloskalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi jäsenenä tehot tuloskaudesta! Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. ;

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy