kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari

Microsoft löi jälleen ennusteet – Azure-pilvipalvelu kasvoi 54%

Microsoft julkaisi jälleen erinomaisen tuloksen Azure-pilvipalvelun johdattamana. Yhtiön lähes jokainen liiketoiminta-alue kasvoi tilikauden ensimmäisellä (Q1/2020) neljänneksellä.

Julkaistu: 25.10.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset tuloskausi
  • Liikevaihto: $33,06 Mrd (ennuste $32,23 Mrd)
  • Osakekohtainen tulos (EPS): $1,38 (ennuste $1,25)

Microsoftin tilikauden ensimmäinen neljännes oli jälleen ennusteita parempi. Sekä liikevaihto (+13%), että osakekohtainen tulos (+21%) kasvoivat merkittävästi vuoden takaisesta vertailuajankohdasta. Kasvua yhtiö sai lähes kaikilta liiketoiminta-alueilta. Ainoastaan tablettitietokone Surface ja eräät pelaamiseen liittyvät osa-alueet jäivät vertailukauden tuloksista. Parasta kasvua tarjosi odotetusti pilvipalvelu Azure, jonka tulos oli 59% Q1/2019:a parempi. Huomio kiinnittyykin Azuren osalta kasvun jatkuvuuteen: 59% on vähemmän kuin 64% edellisellä neljänneksellä ja kasvutahti onkin hidastunut viimeisen vuoden ajan.

Microsoft on 80 kokonaispisteellä yksi Sijoittaja.fi:n osaketyökalun kärkiosakkeista. Vuonna 2014 yhtiön toimitusjohtajaksi noussut Satya Nadella on saanut yhtiön osakkeen arvon nousemaan yli 230% ja Microsoft kilpaileekin nykyään tasapäin Applen kanssa maailman arvokkaimman yhtiön tittelistä. Siinä missä kilpakumppani Apple luo uusia, innovatiivisia versioita jo olemassaolevista tuotteista, on Microsoft päätynyt kehittämään sen omaa tuoteportfoliota. Kehitystyö on ollut onnistunutta, sillä esimerkiksi Office-ympäristön pilviversio 365 on kasvanut 30-50% neljännestä kohti viimeisen kolmen vuoden ajan.

Microsoft odottaa kasvua myös tulevaisuudessa

Tulosjulkistuksen yhteydessä pidetyssä lehdistöpuhelussa yhtiön edustajat vahvistivat, että liikevaihto- ja tuloskasvun odotetaan jatkuvan myös seuraavilla neljänneksillä. Erityisesti vahva Azure-tilauskanta Q1:lla antoi osviittaa siitä, että kaksinumeroista kasvua (+14% Q1) voidaan odottaa myös jatkossa. Segmenttitasolla myös pelaamiseen liittyvät osa-alueet paranenevat merkittävästi vuoden viimeisillä kuukausilla, joulun ja muiden juhlapäivien johdolla.

Puhelussa sivuttiin myös tekoälyä, jonka Microsoft ilmoitti olevan suuressa roolissa erityisesti Azuren yhteydessä. Yhtiö kehittää tekoälyprosesseja siten, että sen itselleen rakentamat työkalut tulevat sellaisenaan myös asiakkaiden käytettäviin. Toistaiseksi tekoälypalvelut ovat tulosjulkistuksissa lähinnä kuluina, mutta kehitystä on tapahtunut ja jatkossa yhtenä Microsoftin kasvuajurina on varmasti myös AI:n ja sen oheispalveluiden tuotteistaminen.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosennusteet nyt Osaketyökalusta. Saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Tuloskalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi jäsenenä tehot tuloskaudesta! Näin seuraat tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. ;BSS merkintäoikeusanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy