Osaketyökalun kansainväliset kärkiosakkeet TOP3

Osaketyökalu auttaa sijoittajia valitsemaan parhaat osakkeet jokaisen markkinatilanteeseen, sekä eri sijoitustyyleille. Löydä laatu- ym. osakkeet helposti. Kv-osakkeiden kolmen kärki tulee USA:sta.

Julkaistu: 15.10.2019 Kirjoittaja:

osaketyökalu osakkeet

Sijoittaja.fi osaketyökalu auttaa sijoittajia valitsemaan parhaat osakkeet jokaiseen markkinatilanteeseen, sekä eri sijoitustyyleille. Osaketyökalusta löydät valmiit listat niin arvo-, matalariski-, laatu-, kasvu-, kuin osinko-osakkeillekin.

Osaketyökalu lajittelee osakkeet automaattisesti kokonaispisteiden perusteella paremmuusjärjestykseen, jolloin osakkeiden vertailu on helppoa. Osaketyökalu pisteyttää osakkeet kuuden pääfaktorin perusteella siten, että 10 on paras ja 1 on heikoin. Kokonaispisteet lasketaan painotettuina kuudesta pääfaktorista niin, että pistemäärä 100 on maksimi ja 0 minimi. Kansainvälisen osaketyökalun kolmen kärki saa pisteet 85, 81 ja 80. Mitä korkeammat pisteet osake saa, sitä houkuttelevampi se pisteytyksen perusteella on.

Sijoittaja.fi Kv-Osaketyökalun TOP3

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalun kolmen kärki tulee Yhdysvalloista. Työkalun parhaaksi osakkeeksi nousee ilmailu-, avaruus- ja puolustusteknologiayhtiö Northrop Grumman. Toiseksi paras osake on institutionaalisen luottomarkkinan sähköistä kaupankäyntialustaa ylläpitävä MarketAxess Holdings. TOP3-osakkeet täydentää maailman arvokkain yhtiö yli biljoonan dollarin markkina-arvoinen Microsoft, tunnettu mm. Windows-käyttöjärjestelmästään ja Azure-pilvipalveluistaan.

1. Northrop Grumman – 85 pistettä

Osaketyökalun kärjessä on yhdysvaltalainen ilmailu-, avaruus- ja puolustusteknologiayhtiö Northrop Grumman. Yhtiö ei ole tällä vuosikymmenellä jäänyt liikevaihtoennusteesta kertaakaan ja tulosennusteistakin ainoastaan yhdellä neljänneksellä (Q3/2011). Northrop ei välttämättä sovi eettisen sijoittajan salkkuun, sillä yhtiö on yksi maailman suurimmista ase- ja sotateknologian valmistajista, mm. ainutlaatuisen B-2 Spirit häivepommittajan kehittäjä ja valmistaja.

2. MarketAxess Holdings Inc – 81 pistettä

Toiseksi parhaat kokonaispisteet kansainvälisessä osaketyökalussa saa institutionaalisen luottomarkkinan sähköistä kaupankäyntialustaa ylläpitävä MarketAxess Holdings. Vuonna 2000 perustettu MarketAxess on markkinajohtaja yhdysvaltalaisten yrityslainojen sähköisessä kaupankäynnissä. Arvioiden mukaan noin 20% yrityslainojen kokonaiskaupankäynnistä Yhdysvalloissa tapahtuu MarketAxessin alustan kautta.

3. Microsoft Corp – 80 pistettä

Kolmanneksi nousee maailman arvokkaimman yhtiön tittelistä Applen kanssa taisteleva, yli biljoonan dollarin markkina-arvon omaava teknologiayhtiö Microsoft. Microsoft oli maailman kärkiyhtiöitä jo ennen it-kuplan puhkeamista vuonna 2000 ja puhkeamisen jälkeen sillä meni yli 15 vuotta saavuttaa sama markkina-arvo. Sen jälkeen nousu on ollut jyrkkää ja yhtiön osakkeen arvo on lähes kolminkertainen vuoden 2000 tasoon verrattuna. Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmän markkina-asema on ollut uskomattoman dominoiva jo yli 20 vuotta. Viimeisimmän arvion mukaan 80% tietokoneista käyttää yhtiön Windows-käyttöjärjestelmää. Viime aikoina Microsoft on kasvanut erityisesti Azure-pilvipalvelun avulla, jonka markkina-asema ja liikevaihto ovat kasvaneet tasaisesti vuodesta toiseen.

Osaketyökalun välilehdiltä löydät laajemmat osakekohtaiset pisteet ja tunnusluvut. Työkalusta löytyvät tarkentavat välilehdet ovat Kokonaispisteet, Luvut ja ennusteet, Arvostusluvut, Laatu ja riski, sekä Sijoittajan näkökulma.

Kokonaispisteet

Kärkiosakkeiden pääfaktorit ovat hyvin samankaltaisia: kaikki yhtiöt ovat laadultaan täyden kympin yhtiöitä. Myös momentti-, kokonaisriski-, kasvu- ja osinkopisteet ovat osakkeilla erinomaiset. Heikoin pääfaktori kärkiosakkeilla on arvo. Tämä viittaa siihen, että osakkeiden arvostusluvut eivät ole erityisen edulliset.

Luvut ja ennusteet

Katsaus lukuihin paljastaa, että kärkiosakkeiden liikevaihdon vuosikasvu on pysynyt kiitettävällä tasolla vuodet 2016-18. Microsoftin ja Northropin kasvu on ollut n. 14%, ja MarketAxessin n. 10%. Vertailun vuoksi kotimaisen KONEen liikevaihdon vuosikasvu on ollut 2,3 % ja Nokian -1,1 %.

Arvostusluvut

Osakkeiden arvostusluvut paljastavat selkeän eron suurten Microsoftin ja Northrop Grummanin, sekä pienemmän yhtiön MarketAxess Holdingsin välillä. Luvut myös kertovat, miksi MarketAxess saa heikoimman mahdollisen pisteluvun (1) arvopisteistä. Siinä missä suuremmilla yhtiöillä EV/EBIT ja P/E-luvut ovat kohtuulliset, ovat MarketAxessin vastaavat 65.1 sekä 68.5. Osakekohtaisen tuloksen (EPS:n) 3v kasvuennuste on kaikilla liki identtinen, noin 13%.

Laatu ja riski

Kärkiosakkeiden likviditeettiriski on erinomaisella tasolla. Samoin kannattavuuden vakaus on vähintäänkin hyvä. Vakavaraisuus on Northroppilla hieman muita kärkiosakkeita heikompi, mutta yhtiön kurssiriski on vastaavasta niitä paremmalla tasolla. Kaikkien osakkeiden osingon vakaus ja kasvu on erinomainen, joskin yhtiöiden osinkotuotto on matala. Laatu- ja riskipisteytystä tarkasteltaessa erillisenä on Microsoft kolmesta osakkeesta selkeä voittaja. Microsoft on kaikilla mittareilla keskimääräistä kv-osaketta parempi.

Osaketyökalun Sijoittajan näkökulma-välilehdeltä löytyvät tuottoluvut kertovat kärkiosakkeiden lähihistorian olleen erittäin menestyksekäs. Northrop Grumman ja Microsoft ovat tuottaneet 5v ajanjaksolla yli 200% ja MarketAxess lähes 500%!. Osakkeiden volatiliteetti on välillä 24,3% – 29,0%.Analyytikoiden konsenssussuositus asteikolla 1-5 (1= osta, 5= myy) on Northroppilla lisää (1.85), MarketAxesilla pidä (3.25) ja Micosoftilla osta (1.71).

Sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

 • Suomalaisten osakkeiden Osaketyökalu
 • Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Mallisalkut
Tutustu Sijoittaja.fi-jäsenyyteen

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy