Missä Suomi-osakkeissa tulosparannuspotentiaalia

Osa suomalaisista pörssiyhtiöistä on vielä kaukana historiallisesta kannattavuudestaan. Monilla yhtiöillä normaalitasoon pääsy riittäisi jo voimakkaaseen tulosparannukseen.


Sijoittaja.fi:llä on omassa tunnuslukuseurannassa noin 70 suomalaista pörssiyritystä. Historialuvut löytyvät vähintään vuodesta 2004 lähtien.

Listasimme kaikki seurannassamme olevat yhtiöt ja vertasimme nykyistä liikevoitto-% historialliseen keskiarvoon. Alla olevassa taulukossa yhtiöt on lajiteltu siten, että kärjessä ovat ne yhtiöt, joiden nykyinen kannattavuus on kaukana historiallisesta. Ajatus on se, että mikäli yhtiö pääsisi historialliselle kannattavuustasolleen, paranisi yhtiön tulos merkittävästi.

Taulukkoa tulee tarkastella kriittisesti. Osa yhtiöistä ei koskaan pääse historialliseen kannattavuuteen. Esimerkkinä mediayhtiöt ovat takoneet historiassa kovia kannattavuuksia. Yhtiöt tuskin pääsevät pitkään aikaan, jos koskaan, näille liikevoittotasoille.

Taulukossa on vihreällä värillä korostettu ne yhtiöt, joiden tuloksessa on vähintään viime kvartaalilla tapahtunut muutos parempaan. Näillä yhtiöillä on parempi todennäköisyys yltää lähitulevaisuudessa normaalille kannattavuustasolle ja siten parantaa tulostaan merkittävästi.

Tutustu aina yhtiöön

Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalulla voi etsiä hyvässä kannattavuustrendissä olevia yhtiöitä lajittelemalla osakkeet “Tulosmomentti ja odotukset” -kriteerin perusteella. Työkalun avulla löytyy kattavampi lista osakkeita. Klikkaamalla osaketta pääsee tarkastelemaan tarkemmin yhtiökohtaista taulukkoa ja tiivistelmää viimeisimmästä osavuosikatsauksesta.

Osakkeen one-pagerilta löytyy mm. kommentit neljältä edelliseltä kvartaalilta. Tästä saa nopeasti käsityksen, miten yhtiö on suoriutunut suhteessa odotuksiin.

Historiallinen liikevoitto-% verrattuna edellisen 12 kk:n liikevoitto-%:iin

Suomi_yhtiöt_ebit

Huom! Valintatyökalun mukainen kannattavuustrendi voi poiketa taulukosta. Tämä johtuu siitä, että valintatyökalussa huomioimme neljän kvartaalin luvut, kun vastaavasti taulukossa vihreällä värillä on korostettu ne yhtiöt, joiden Q2 kannattavuus oli parempi kuin vertailukautena.

 

Timoheikkila_web_s

Kirjoittaja Timo Heikkilä on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtajana. Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Tutustu yritysjäsenyyteen!

Tilaa sijoittajakirjeSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy