Suomi-osaketyökalu päivitetty – TOP 10 osakkeiden tuotto miinuksella

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Top 10-listalla tapahtui muutoksia. Parhaat pisteet saaneiden osakkeiden tuotto oli negatiivinen.

suomi-osakkeet TOP 10 TOP 5

Kehitys edellisestä päivityksestä

Tuotot edellisestä päivityksestä (per 31.8.) olivat jo toista kertaa peräkkäin indeksejä heikommat (päivitysväli kaksi viikkoa) ja positiivinen tuottoero Top10-osakkeilla kaventui portfolioindeksiin noin viiteen prosenttiin (ks. taulukko alta) huhtikuun alusta. Elokuun lopun tuotot olivat Top-osakkeissa noin prosentin miinuksella edellisessä päivityksessä loistaneiden kiinteistöyhtiöiden (Sponda ja Technopolis) johdosta. Top-listoilla erityisen hyvin tuottaneita osakkeita ei tällä kertaa ollut kärkikaksikon tuottaessa +0,3 % (Aktia ja Exel). Jaksolla pienet ja keskisuuret yhtiöt tuottivat kaiken kaikkiaan selvästi suuria heikommin. Selvä poikkeus oli Top5-listalle mahtunut telejätti TeliaSonera, jonka euromääräinen tuotto oli 3,6 % miinuksella.

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten TOP 10 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 31.8.-15.9.2014:

Top 5 (keskiarvo): -1,0 %

1.  Aktia A (72 pistettä) +0,3 %,

2.  Exel (70) +0,3%,

3.  Technopolis (68) -2,8 %,

4.  QPR Software (62) 0,0 %.

5.  HKScan (65) -2,8 %,

    TeliaSonera (65) -3,6 % (euromääräisesti), ja

    Tieto (65) -0,4 %.

Top 10 (keskiarvo): -1,2 %

8.   Etteplan (64) -0,6 %

9.   Sponda (63) -5,5 %, ja

      Affecto (63) +0,6 %,

OMX Helsinki Cap-indeksi: -0,3 %, HEX25-indeksi: 0,0 %.

Poimintoja uudelta Top 10-listalta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun Top 10-listalla tapahtui jonkun verran muutoksia. Finanssiyhtiöistä heikosti kehittynyt Nordea sekä Sampo nousivat takaisin Top10-listalle. Kiinnostava tulokas on myös Aspo, jonka Leipurin listaus voi tuoda osakkeeseen uutta mielenkiintoa. Mielenkiintoinen nousija on myös teleoperaattori Elisa, joka saa tulosmomentista ja -odotuksista täyden kympin. Lisäksi Elisan tasainen ja hyvä osinko kiinnostaa monia vakaita yhtiöitä etsiviä sijoittajia.

Tuloskausi Suomessa on päättynyt ja koontitaulukkoa pääsee katsomaan täältä (vain jäsenille).

Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalua pääset käyttämään täältä (vain jäsenille). Suomi Fundamentti-mallisalkun sisällön pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä). Katso tästä edellinen päivitys.

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka Suomi-osaketyökalun Top 5- ja Top 10-salkut ovat kehittyneet seurannan aikana:

20140915-osakevalintatyökalu

 

 

Tuotot Top-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Kumulatiivinen tuottoero on taulukossa laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen. Taulukon päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy