Atol Avion Oy:n osakeannista merkitty jo yli 60%: Mika Salo ja Sami Saikkonen osakkaiksi

Atol Avion Oy on Rovaniemellä sijaitseva Light Sport Aircraft (LSA) -luokan amfibiolentokoneiden valmistaja. Yhtiöllä on käynnissä osakeanti, josta on täyttynyt nopeasti jo yli 60 %. Kysyimme johdolta viimeisimmät kuulumiset.

analyysi Atol Avion sijoitusideat suorat sijoituskohteet

Atol Avion Oy suunnittelee ja rakentaa 2-paikkaista Atol Aurora lentokonetta, jota voi operoida maalla, vedessä ja ilmassa. Yhtiön liiketoimintaan kuuluu olennaisesti myös uusi moottoripaketti maailman yleisimpään eli Cessna 150 tyyppiseen koulutuskoneeseen sekä lentokonemekaanikkojen koulutukset oppilaitoksissa.

Tuotannon, tyyppihyväksynnän loppuunsaattamisen ja voimakkaan kasvun turvaamiseksi käynnistetty osakeanti jatkuu ylimääräisen yhtiökokouksen päätöksen mukaisesti, kunnes uusi Atol Aurora -tyyppihyväksyntäkone on valmis, kuitenkin enintään 30.11.2019 saakka.

Atol Avion Oy:n osakeanti kerännyt jo yli 700 000 euroa – osakkaiksi mm. Mika Salo ja Sami Saikkonen

Formula 1 -kuljettajana tunnettu Mika Salo sekä nykyisin lennonopettajana työskentelevä näyttelijä-tanssija-koreografi Sami Saikkonen tulivat mukaan Atol Avion Oy:n osakkaiksi merkittävillä sijoituksilla. Tähän mennessä tehtyjen sijoitusten myötä Atol Avion Oy:n 1,2 MEUR osakeannista on merkattu yli 60 %.

Formula 1 -kuljettaja Mika Salo kertoo, miksi sijoitti Atol Avion Oy:hyn

Lentämistä aktiivisesti harrastava Mika Salo, kertoo, että sijoittaminen Rovaniemellä toimivaan, kansainvälisille markkinoille suuntaavaan Atol Avion Oy:hyn oli helppo päätös.

– Ilmailu on minulle rakas harrastus. On hienoa päästä mukaan näin mittavaan projektiin tässä vaiheessa, Salo sanoo.

Atol Avion Oy:n hallituksen puheenjohtaja Esa Kataisto sanoo, että on mahtavaa nähdä Mika mukanamme, kun yhtiön suomalaisvalmisteinen Atol Aurora -kone ottaa nyt tuulta kunnolla siipien alle. Mikan ja Samin mukaan tulo antaa merkittävän lisäpotkun kansainvälisille markkinoille tähtäävän yhtiön kasvulle.

Atol Avion Oy järjestää tarkemman tiedotustilaisuuden aiheesta 12. syyskuuta 2019.

Atol Aurora -lentokone ensiesittelyssä 13.9. ja koelento-ohjelma alkaa

Sijoittaja.fi:n haastattelussa elokuussa Atol Avion Oy:n johto kertoi päättäneensä viime vuonna, että yhtiö tulee myymään vain EASA-tyyppihyväksyttyä LSA amfibiolentokonetta.

Euroopan ilmailuviranomaisen EASA:n säännöissä on asetus, joka määrää lentokoneiden suunnittelusta ja valmistuksesta. Kun tyyppihyväksyntää lähdetään tekemään, ensimmäinen askel on tyyppisuunnittelu, joka sisältää kaikki lentokoneen osat yksityiskohtaisine piirustuksineen. Tästä paketista ja sen toteutuksesta tehdään edelleen tyyppihyväksyntäohjelma, ja ohjelman suorittamalla todetaan koneen olevan vaatimusten mukainen. Kun ohjelma on suoritettu, EASA myöntää tyyppihyväksynnän, joka osoittaa konetyypin täyttävän vaatimukset.

Tämä tyyppihyväksyntäohjelma on nyt loppusuoralla, ja koelento-ohjelma käynnistyy maatesteillä nykyisen aikataulun mukaan syyskuussa. Johto olettaa, että tyyppihyväksyntätyö on valmis vuoden 2019 loppuun mennessä. Tyyppihyväksyntä luo IPR-oikeuksia vastaavan suojan tuotteelle.

Uusi Atol Aurora -lentokone on ensimmäistä kertaa Suomessa esittelyssä 13. syyskuuta klo 13, kun Suomen Moottorilentäjien Liitto (AOPA Finland) järjestää vierailun Atol Avionin Rovaniemen tehtaalle. Lisätietoja vierailusta ja ilmoittautuminen smll.fi (sihteeri Esa Harju).

Mikä erottaa Atol Auroran kilpailijoista?

Maailmassa on tällä hetkellä kolme-neljäkymmentä LSA -luokan maakoneiden valmistajaa, mutta vain muutama amfibioiden valmistaja.

Tehdyn laajamittaisen kilpailijavertailun sekä monivuotisen tuotekehitystyön tuloksena Atol Aurora ratkaisee amfibiokoneiden suurimmat haasteet selkeästi edukseen, kertoo Atol Avion Oy:n pääsuunnittelija Markku Koivurova. Atol Aurora on helppo operoida ja sillä on kilpailijoita parempi hyötykuorma.

Erinomaiset lento-ominaisuudet yhdistettynä ajanmukaiseen ulkonäköön ja kilpailukykyiseen hintaan luovat vankan pohjan Atol Auroran menestykselle niin maalla, merellä kuin ilmassa. Atol Aurora tarjoaa elämyksiä visionsa mukaisesti: ”Engineered for Freedom”

Toimitukset alkavat Q1/2020

Sijoittajan kannalta on mielenkiintoista, että yhtiö saa nyt pitkäkestoisen tyyppihyväksyntäprosessin valmiiksi ja pääsee laajamittaisesti myymään konetta Q1/2020. Atol Avion Oy on esillä mm. lokakuun alussa Las Vegasissa järjestettävillä BigBoysToys-messuilla. Yhtiöllä on jo nyt viisi tilattua lentokonetta. Myös ensimmäiset Rotax Cessna STC toimitukset alkavat Q4/2019.

Samalla kun tyyppihyväksyntä etenee, yhtiön arvo nousee. Tyyppihyväksynnän arvoksi johto arvioi noin 12 miljoonaa euroa perustuen tyyppihyväksyntätyön ja -vaatimusten laajuuteen sekä johdon tekemään laajamittaiseen kilpailija-analyysiin.

Osakeanti

 • Merkintäaika: 1.6. – 30.9.2019
 • Sijoituskierroksen koko: 300 000 – 1 200 000 EUR
 • Jaettava omistus: 10,71 – 42,85 %
 • Osakkeen hinta: 30,00 euroa, minimisijoitus 1 osaketta (30 euroa)
 • Valuaatio: 1 600 140 EUR (nykyinen osakemäärä kertaa osakkeen hinta)
 • Fundu toimii osakeannin teknisenä toteuttajana

Tutustu sijoituskohteeseen Fundussa!

Lue myösSINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy