Suomi-osaketyökalu päivitetty – TOP 10 osakkeiden tuotto hyvä, vaikka jäikin indekseille

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Top 10-listalla tapahtui muutoksia. Parhaat pisteet saaneet osakkeet tuottivat kohtuullisesti, vaikka jäivätkin tällä kertaa indekseistä.

suomi-osakkeet TOP 10 TOP 5

Kehitys edellisestä päivityksestä

Tuotot edellisestä päivityksestä (per 15.8.) olivat pitkästä aikaa indeksejä heikommat (päivitysväli kaksi viikkoa) ja tuottoero Top10-osakkeilla kaventui portfolioindeksiin noin kuuteen prosenttiin (ks. taulukko alta) huhtikuun alusta. Elokuun alun korjausliikkeen jälkeiset tuotot olivatTop-osakkeissa hieman yli kaksi prosenttia ja Helsingin pörssissä Nokian vetämänä jopa yli kolme prosenttia. Top-listoilla erityisesti kiinteistösijoitusyhtiöt ja Tieto tuottivat loistavasti.

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten TOP 10 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 15.8.-31.8.2014:

Top 5 (keskiarvo): +2,2 %

1.  Aktia A (77 pistettä) +1,6 %,

2.  Exel (71) +0,4 %,

3.  HKScan (67) -0,3 %,

4.  Technopolis (66) +6,0 %,

5.  TeliaSonera (65) +1,0 % (euromääräisesti), ja

      Sponda (65) +4,5 %.

Top 10 (keskiarvo): +2,0 %

7.  Tieto (64) +6,9 %,

8.  Affecto (63) +2,7 %,

9.  Kesko B (62) +1,5 %,

      Nordea (62) +1,0 %,

      Fortum (62) +0,2 %, ja

      QPR Software (62) -1,0 %.

OMX Helsinki Cap-indeksi: +3,1 %, HEX25-indeksi: +3,1 %.

Poimintoja uudelta Top 10-listalta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun Top 10-listalla tapahtui joitain muutoksia. Finanssisektorilta on jäljellä enää listakärki Aktia, mutta muut aiemmin pitkään listalla olleet finanssiyhtiöt putosivat pois Top 10:stä. Uutena nousijana Top 10-listalle nousi Etteplan, joka raportoi odotuksia paremmasta tuloksesta ja jonka kurssi on pysynyt pitkään 3,20 euron tuntumassa Ingmanin tekemän ostotarjouksen jälkeen.

Elokuun alussa listalle nousi uutena HKScan, josta olemme tehneet jo aiemmin analyysin. HKScanin kurssi on laskenut lähelle pitkän aikavälin pohjalukemia, mikä parantaa yhtiön arvostuslukuja ja kasvattaa osakekurssin pitkän aikavälin nousupotentiaalia. Osake sopii pitkäjänteiselle arvosijoittajalle. Kurssi tuskin kuitenkaan kääntyy ennen kuin Euroopan sianlihan ylitarjontatilanne normalisoituu. Toinen kiinnostava tulokas on Affecto, joka palasi Top 10-listalle pitkän tauon jälkeen. Tulos kääntyi viime kvartaalilla jo nousuun. Kurssissa käännettä ei vielä ole tapahtunut. Arvostusmittareilla Affecto alkaa olla jo houkutteleva.

Tuloskausi Suomessa on päättynyt ja koontitaulukkoa pääsee katsomaan täältä (vain jäsenille). Lue myös suomalaisen tuloskauden ennakkokommenttimme.

Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalua pääset käyttämään täältä (vain jäsenille). Suomi Fundamentti-mallisalkun sisällön pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä). Katso tästä edellinen päivitys.

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka Suomi-osaketyökalun Top 5- ja Top 10-salkut ovat kehittyneet seurannan aikana:

20140831 tuottoero

Tuotot Top-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Kumulatiivinen tuottoero on taulukossa laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen. Taulukon päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy