Suomi-osaketyökalu päivitetty – TOP 10 osakkeiden tuottoero indeksin edelleen kasvussa

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Top 10-listalla tapahtui muutoksia. Parhaat pisteet saaneet osakkeet tuottivat jälleen paremmin kuin keskeiset indeksit.


Kehitys edellisestä päivityksestä

Tuotot edellisestä päivityksestä (per 1.8.) olivat jo kuudetta kertaa peräkkäin indeksejä paremmat (päivitysväli kaksi viikkoa) ja tuottoero Top10-osakkeilla kasvoi portfolioindeksiin jo lähes 7 %:iin (ks. taulukko alta) huhtikuun alusta. Top 10-listan menestys perustui pitkälti Neste Oilin ja Aktian hyviin kehityksiin sekä siihen, ettei selkeitä alisuorittajia listalla ollut.

Alla on esitetty Suomi-listan edellisten TOP 10 -osakkeiden menestys kokonaistuotolla mitattuna päättyneellä tarkasteluperiodilla (Osake, pisteet edellisessä päivityksessä, kokonaistuotto päätöskurssein) 1.8.-15.8.2014:

Top 5 (keskiarvo): -1,2 %

1. Sponda (74 pistettä) -0,3 %

2. Sampo (65) -0,8 %, ja

     Technopolis (65) -2,2 %

4. Tieto (64) -0,9 %

    Exel (64) -2,3 %, ja

    TeliaSonera (64) -0,9 % (euromääräisesti).

Top 10 (keskiarvo): -0,4 %

7. Kesko B (63) -3,0 %

     Aktia A (63) +3,0 %

     Nordea (63) -0,5 %

10. Neste Oil (61) +5,4 %

     Tikkurila (61) -2,2 %, ja

     Teleste (61) -0,4 %.

OMX Helsinki Cap-indeksi: -1,5 % HEX25-indeksi: -1,7 %.

Poimintoja uudelta Top 10-listalta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun Top 10-listalla tapahtui jälleen paljon muutoksia. Mielenkiintoisena tulokkaana listalle nousi HKScan, josta olemme tehneet jo aiemmin analyysin. HKScanin kurssi on laskenut lähelle pitkän aikavälin pohjalukemia, mikä parantaa yhtiön arvostuslukuja ja kasvattaa osakekurssin pitkän aikavälin nousupotentiaalia. Osake sopii pitkäjänteiselle arvosijoittajalle. Kurssi tuskin kuitenkaan kääntyy ennen kuin Euroopan sianlihan ylitarjontatilanne normalisoituu. Toinen kiinnostava tulokas on Affecto, joka palasi Top 10-listalle pitkän tauon jälkeen. Tulos kääntyi viime kvartaalilla jo nousuun. Kurssissa käännettä ei vielä ole tapahtunut. Arvostusmittareilla Affecto alkaa olla jo houkutteleva.

Sijoittaja.fi päivittää tuloskommentteja tuloskauden aikana totuttuun tapaan lähes reaaliajassa. Lue myös suomalaisen tuloskauden ennakkokommenttimme.

Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalua pääset käyttämään täältä (vain jäsenille). Suomi Fundamentti-mallisalkun sisällön pääset katsomaan täältä (edellyttää kk-jäsenyyttä). Katso tästä edellinen päivitys.

Liity jäseneksi

Alla olevasta taulukosta näet, kuinka Suomi-osaketyökalun Top 5- ja Top 10-salkut ovat kehittyneet seurannan aikana:

20140815-kumulatiivinen-tuottoero-vs-hexp

Tuotot Top-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos, ja joka pohjautuu niin akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon kuin käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Kumulatiivinen tuottoero on taulukossa laskettu yksinkertaisesti summaamalla päivityshetken tuottoerot yhteen. Taulukon päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Kuvaote Suomalaisten yhtiöiden valintatyökalusta:   suomi-työkalu010614SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy