Northcrypto

USA-osakkeet palanneet sijoittajien suosioon. Kolme vinkkiä, miten sijoittaa USA:han helposti.

USA-osakkeet ovat nyt sijoittajien suosiossa. Kerromme kolme tapaa sijoittaa USA:han helposti.

Julkaistu: 27.07.2021 Kirjoittaja:

ETF osakkeet sijoitusideat USA

USA sijoittajien suosiossa

Rahavirrat USA:laisiin osake-ETF:iin ovat kasvattaneet suosiotaan kesän mittaan, ja kesäkuussa Yhdysvaltoihin virtasi moninkertaisesti enemmän kassavaroja kuin muualle maailmaan. Myös Yhdysvaltojen talous kasvaa muita länsimaita nopeammin.

Näistä syistä sijoittajat luottavat USA:laisiin osakkeisiin. Kerromme kolme vinkkiä, miten sijoittaa USA:han helposti.

1. Suositut ETF:t

ETF (Exchange Traded Fund) on pörssinoteerattu rahasto. ETF:n voi ostaa ja myydä pörssissä samalla tavalla kuin osakkeen. ETF:t ovat nousseet ammattisijoittajien suosituimmaksi sijoitusmuodoksi niiden alhaisten kulujen ja monipuolisen valikoiman vuoksi.

Jos haluat oppia lisää ETF:istä, voit ladata tästä ilmaisen ETF-oppaan.

Yhdysvaltoihin sijoittavia ETF:iä on tuhansia. Sopivan ETF:n voi kuitenkin löytää helposti oikealla työkalulla ja näiden niksien avulla.

  1. Voit ostaa USA:laisia osakkeita laajasti sijoittavan indeksin mukaan, tietyllä teemalla, toimialan osakkeisiin jne. Mieti mitä haluat?
  2. Muista seuraavaksi rajata pois kaikki muihin omaisuusluokkiin sijoittavat ETF:t pois
  3. Valitse sinulle sopivimmat tehokkaat ETF:t ja tutustu ETF:iin niiden kotisivuilla.

Vaihtoehtoja

S&P 500 –indeksi on seuratuin USA:n osakemarkkinoita seuraava osakeindeksi. Se koostuu 500 markkina-arvoltaan suurimmasta ja vaihdetuimmasta yhdysvaltalaisesta osakkeesta. Mukana ovat kaikki tunnetuimmat osakkeet, kuten Apple, Amazon, Google, Microsoft, Facebook, Johngon & Johnson, Walmart jne..

S&P 500 -indeksiin löytyy kymmeniä ETF:iä. ETF-työkalumme pisteyttää ETF:t tehokkuuden perusteella. Pisteissä huomioidaan hallinnointikustannus, tuottoero indeksiin, likviditeetti, osingonjako ja valuutta. Mitä tehokkaampi ETF on, sitä parempi sijoitustuote on suomalaisen sijoittajan näkökulmasta.

Alla on kolme S&P 500 -indeksiin sijoittavaa ETF:ää, jotka ovat tehokkaita, eivät jaa osinkoa, kaupankäyntivaluutta on euro ja joille löytyy Saksa-listaus. Saksa-listauksen tunnistaa tickerin perässä olevasta .DE -tunnuksesta ja tieto on ETF-työkalussa.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tutustu ETF-työkaluun!

2. Tunnetut teemat

Kaikki sijoittajat eivät halua sijoittaa markkinaindeksin mukaisesti. Osa sijoittajista etsii mieluummin kohteita, jotka sopivat paremmin omaan sijoitusstrategiaan. Toiset haluavat taktista näkemystä esimerkiksi tietyllä teemalla tai sektorisijoituksella.

Tunnettuja sijoitusteemoja ovat esimerkiksi laatuyhtiöihin, osinkoyhtiöihin ja kasvuyhtiöihin sijoittaminen. Tässä markkinatilanteessa suosittuja sektoreita ovat teknologiayhtiöt, viestintäsektori, terveydenhuolto ja päivittäiskulutussektori. Myös megatrendit on suosittu sijoitusteema.

ETF-työkalumme ”Sijoitusideoita”-osiosta sijoittaja löytää valmiita listoja teemoittain. Osiossa ovat myös mallisalkkujemme ETF:t.

Vaihtoehtoja

Alla on kaksi teemaa: USA:laiset laatuyhtiöt ja teknologiayhtiöt. Teknologiayhtiöihin sijoittava ETF löytyy Strategiamestari-mallisalkustamme. Laatuosakkeisiin sijoittava ETF vastaavasti Laatuyhtiöt-teeman alta. Molemmille ETF:ille löytyy jälleen Saksa-listaus, joten niihin sijoittaminen on helppoa.

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

3. Suorat osakesijoitukset

Kolmas tapa sijoittaa USA:han on sijoittaa suoraa yksittäisiin osakkeisiin. Tällöin sijoittajalla on vapaus rakentaa juuri omanlaisensa salkku ja hyödyntää omaa näkemystä osakevalinnoissa.

Osaketyökalustamme löytyvät kaikki S&P 500 ja Nasdaq 100 -indeksien osakkeet sekä kiinnostavimpia teknologiayhtiöitä. Työkalu nopeuttaa sopivien osakkeiden etsimistä. Jälleen sijoittajan kannattaa hyödyntää toimiva teemoja. Osakkeita voi etsiä esimerkiksi sijoitustyylien tai sektoreiden mukaan.

Suosituimpia osakevaihtoehtoja ovat Applen, Amazonin, Googlen, Facebookin ja Microsoftin osakkeet, joista voit lukea lisää tästä. Tässä artikkelissa olemme poimineet muita parhaita teknologiaosakkeita.

Vaihtoehtoja

Suosittuja yli ajan toimivia sijoitusteemojat ovat laatu- ja kasvuosakkeet. Alla olemme Osaketyökalussa valinneet sektoriksi informaatioteknologia ja lajitelleet osakkeet ”kasvupisteiden” perusteella. Kirjoita hakusanaksi ”Yhdysvallat”

*Klikkaa kuvaa suuremmaksi

Tutki suosikkiosakkeita Sijoittaja.fi:n valmiista kansainvälisistä salkuista

Sijoittaja.fi:lla on kaksi kansainvälistä osakesalkkua, joiden sisältöjä voi tutkia eTorossa. Salkut voi myös helposti kopioida. Yksi salkuista sijoittaa teknologiaosakkeisiin ja toinen parhaisiin laatuosakkeisiin. Molemmissa yhdysvaltalaisosakkeiden painot ovat suuret.

eToron sijoitusalustalla voi sijoittaa kansainvälisiin osakkeisiin erittäin alhaisilla kuluilla. Osakkeilla välityspalkkio eTorossa on nolla euroa.

Disruptiiviset teknologiaosakkeet -salkku

Pääomasi on vaarassa. SmartPortfolios on salkunhoitotuote, jonka tarjoaa eToro Europe Ltd., joka on Cyprus Securities and Exchange Commissionin valtuuttama ja sääntelemä.

Sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n jäsenyyteen

ETF-työkalu, osaketyökalut, mallisalkut sekä muut sijoittajan työkalut kuuluvat Sijoittaja.fi:n maksulliseen jäsenyyteen. Tee parempia sijoituspäätöksiä ja ole oma salkunhoitajasi.

KOKEILE JÄSENYYTTÄ EUROLLA!

Alkuperäinen teksti on julkaistu Sijoittaja.fi:ssä 19.8.2019.SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITImageSijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy