Apple löi ennusteet — palveluliiketoiminta kasvaa erinomaisesti

Apple löi analyytikoiden ennusteet ja yhtiön matka takaisin biljoonan dollarin markkina-arvoon näyttää hyvältä. Riippuvaisuus iPhone-myynnistä on vähenemään päin ja kasvua yhtiö saa erityisesti palveluista ja puettavasta teknologiasta. Yhtiöllä on myös käytettävissään käsittämättömät $210,6 miljardin käteisvarat.

Julkaistu: 31.07.2019 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet tulokset

Taannoin ensimmäisenä yhtiönä biljoonan markkina-arvoon yltänyt Apple julkaisi Q3-tuloksensa eilen. Yhtiön paluumatka maagiselle rajalle näyttää todennäköiseltä, sillä tulos oli erinomainen ennusteisiin nähden. Yhtiön liikevaihto oli $53,8 miljardia (ennuste $53,39) ja osakekohtainen tulos $2,18 (ennuste $2,09). Liikevaihto kasvoi vertailukaudesta 1%, osakekohtaisen tuloksen laskiessa 7%. Tulos on sikäli erinomainen, että Apple yhtenä globaaleista superyhtiöistä on erittäin riippuvainen kansainvälisestä myynnistä, jonka odotettiin painavan yhtiön tulosta reilusti. Peräti 59% Applen liikevaihdosta tuli Yhdysvaltojen ulkopuolelta.

Applen palvelut ja puettava teknologia reilussa kasvussa

Applen ongelmana on jo pitkään ollut sen riippuvaisuus iPhonen myynnistä. Puhelinten myynnin kasvu on hidastunut jo pidemmän aikaa ja yhtiö on reagoinut tähän panostamalla palveluihin ja muihin teknologioihin. Panostukset alkavat tuottaa tulosta, sillä yhtiön palveluiden ja puettavan teknologian yhteenlaskettu liikevaihto alkaa lähestymään jo Fortune 50-yhtiön lukuja, joka kertoo jotain siitä skaalasta millä Applen liiketoiminta liikkuu. Yltäminen ennusteisiin juuri uusimman iPhone-mallin julkaisun edellä on erinomainen osoitus Applen kyvystä kehittyä yhtiönä.

Segmenttitasolla vetureina toimivat odotetusti Applen palvelut, jotka ylsivät jo $11,46 miljardin liikevaihtoon (+12,6%). Erinomaisesti kasvoi myös Wearables (+48%), iPad- ja Mac-laitteiden liikevaihdon myös kasvaessa hyvin. Lisäksi yhtiö havaitsi parantuneita trendejä yhtiön suurimman liiketoiminta-alan, eli iPhonen kohdalla. Paremmat näkymät olivat erityisesti Kiinassa, jossa myynti laski vain 4% verrattuna edellisen neljänneksen, -22%:n pudotukseen. Suuri vaikutus tähän oli yhtiön palveluliiketoiminnalla, joka kasvoi Kiinassa +17%. Puhelinmyynnin liikevaihto laski vertailukaudesta 12,6%, mutta puhelinmyynnin osuus Applen kokonaisliikevaihdosta oli neljänneksellä alle 50%, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012.

Apple askeleen lähemmäksi iPhonen omavaraista valmistusta

Apple ilmoitti kvartaalin aikana hankkivansa Intelin 5G-modeemiliiketoiminnan. Tämä hankinta vie Applea askeleen lähemmäksi koko iPhonen valmistusketjun omistamista, sillä aikaisemmin modeemit on hankittu puolijohdealmistaja Qualcommilta. Vie todennäköisesti oman aikansa ennenkuin Apple voi korvata Qualcommin laadukkaat modeemit, mutta esimerkiksi iPhone XS ja XS Max käyttävät jo nyt Intelin valmistamia modeemeja. Kauppahinta oli ilmoituksen mukaan $1 miljardi, mikä hädin tuskin näkyy Applen käteisvarannoissa. Yhtiön ilmoituksen mukaan sillä on nyt käytettävissään käsittämättömät $210,6 miljardin käteisvarat.

Yhtiön ohjaus vuoden 2019 seuraalle neljännekselle oli optimistinen: yhtiö odottaa kvartaalilta $61 – $64 miljardin liikevaihtoa analyytikoiden ennakoidessa $60,9 miljardia. Apple ilmoitti myös jakavansa $0,77 osinkoa. Yhtiön osake nousi tulosjulkistuksen jälkeen noin 4,2%.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten ja kv-osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy