American Express löi ennusteet, seuraavatko Visa, Mastercard ja PayPal esimerkkiä?

American Express julkisti ennusteita paremman tuloksen viime perjantaina. Kuluttajaluottamus oli vahvaa ja luottokorttien käyttö kasvoi Q2:lla 7%. FIntech-osakkeet ovat nousseet reippaasti vuoden 2019 aikana. Pystyvätkö muut maksujenvälittäjät kuten Visa, Mastercard ja PayPal lyömään omat ennusteensa?

Julkaistu: 22.07.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset

American Express julkaisi Q2-tuloksensa viime perjantaina (19.7.2019). Yhtiö löi ennusteet sekä liikevaihdon $10,83 Mrd (ennuste $10,82 Mrd), että osakekohtaisen tuloksen $2,07 (ennuste $2,05) osalta. Yhtiön mukaan näkymät vuodelle 2019 ovat ennallaan, mikä tarkoittaa noin 8-10% liikevaihdon kasvua. Yhtiö aikoo lisäksi kasvattaa neljännesvuosittain maksettavaa osinkoa $0,39:stä $0,43:een alkaen tämän vuoden kolmannesta neljänneksestä.

Kuluttajaluottamus taloustilanteeseen vahvaa

American Expressin Q2-tuloksesta nostetaan esille se, että luottokortin käyttö nousi 7% kuluttajavetoisesti vakaassa, mutta vuoteen 2018 verrattuna erittäin maltillisesti kehittyvässä taloustilanteessa. Myös lainojen määrä kasvoi 11%. Tämä kertoo kuluttajaluottamuksen olevan vahvaa vaikka yleisellä tasolla huoli taloustilanteen vakiintumisesta kasvaa jatkuvasti.

Neljästä suuresta maksujenvälittäjästä American Express on markkina-arvoltaan pienin. Muut kolme: Visa, Mastercard ja PayPal julkistavat tuloksensa vielä tämän kuun aikana. Visa ja Paypal 23.7. ja Mastercard 30.7. On hyvin mahdollista, että maksujenvälitystoimialan suuremmat yhtiöt jatkavat American Expressin viitoittamalla tiellä ja ilmoittavat ennusteita paremmista tuloksista. Täytyy kuitenkin pitää mielessä, että koska American Express toimii maksujen välittäjänä sekä varsinaisen luoton antajana, on sen käyttäjäkunta hieman erilaisempaa kuin muilla edellä mainituilla yhtiöillä. American Expressin käyttäjäkunta on keskimäärin tavallista varakkaampaa johtuen paitsi kortin tarjoamista laajemmista eduista, myös korkeammista vuositason kustannuksista.

Fintech kovassa kunnossa vuoden 2019 aikana

Finassiteknologia-alan osakkeet ovat kovassa huudossa juuri nyt, sillä USA-Kiina-kauppasodan pitkittymisen riski koskettaa niitä erittäin rajoitetusti verrattuna suureen osaan muita teknologiaosakkeita. Lisäksi yhtiöt ovat vakaita kasvuyrityksiä, joita sijoittajat nykyisessä matalan inflaation ympäristössä himoitsevat. Yhtiön osakekurssit ovat nousseet tasaisesti jo pitkän aikaa ja viime lokakuun notkahduskin on kiritty umpeen hyvän aikaa sitten. Myös mobiilimaksamista seuraava ETF IPAY on sekin vuoden 2019 aikana noussut lähes 40%. IPAY:n suurimmat omistukset ovat juuri edellä mainitut Visa, Mastercard, American Express, sekä PayPal. Nämä osakkeet löytyvät myös kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalusta ja saavat keskimääräistä selvästi paremmat pisteet.

Seuraa tuloskautta

Seuraa suomalaisten ja kv-osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

 • Osavuosikalenteri
 • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
 • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy