Tesla löi toimitusennätykset — toimitti lähes 100 000 autoa Q2:lla

Elon Musk lupasi ja Tesla toteutti. Sähköautovalmistaja toimitti liki 100 000 autoa kuluttajille vuoden 2019 toisen neljänneksen aikana. Määrä yllätti jopa optimistisimmat yhtiötä seuraavat analyytikot.

Julkaistu: 03.07.2019 Kirjoittaja:

osakkeet

Alamäessä vuonna 2019 alkupuolella ollut Teslan osake alkoi kääntyä nousua kohti kesäkuun aikana. Yhtiön osakkeesta on viimeisen vuoden aikana sulanut pois kolmannes. Kesäkuun lopussa toimitusjohtaja Elon Musk lähetti yhtiön osakkeenomistajille tiedotteen, jossa kerrottiin Teslan olevan kuluvalla neljänneksellä ennätystahdissa.

Tesla ylitti kaikki ennusteet

Eikä Musk liioitellut: Tesla löi pöytään erinomaiset luvut. Yhtiö toimitti vuoden toisella neljänneksellä 95 200 autoa, +51,1% enemmän kuin ensimmäisellä neljänneksellä. Luku ylitti myös aikaisemman ennätyksen 90 700 autoa, joka tehtiin vuoden 2018 lopussa. Analyytikot ennustivat yhtiön toimittavan 91 000 autoa. Toimituksessa olevia autoja ei lasketa toimitettuihin ja yhtiön mukaan 7400 jo valmistettua ja kuluttajalle matkalla olevaa autoa jätettiin pois laskuista. Tesla ilmoitti, että johtuen toimitusketjun parannuksista toimituksessa olevien autojen määrä ei tule jatkossa olemaan merkittävä, eikä yhtiö aio enää julkaista niiden määriä.

Teslan autoja myydään yleensä ennakkotilausten perusteella huikeita määriä, joten toimitusluvut ovat yhtiössä erityisen seurannan alla. Niiden avulla voidaan tarkkailla montako yhtiön sähköautoa päätyy kuluttajille asti. Q1:llä yhtiö oli vaikeuksissa toimitusten kanssa: autojen kuljettaminen Fremontissa sijaitsevalta, Gigafactoryksi ristityltä, tehtaalta takkusi ja ilmassa leijui pelko myös tilausmäärien hidastumisesta. Tilanne näyttää toistaiseksi parantuneen, mutta seuraavat neljännekset näyttävät onko toimitustahti kestävällä pohjalla.

Sähköautokilpailu kiristyy

Kilpailu laadukkaiden sähköautojen tuotannosta on kiristymässä: Ford ja Jaguar ovat sitoutuneet sähköautotuotantoon miljardeilla dollareilla ja toukokuussa myös Volkswagen ja Mercedes-Benz ovat aloittaneet tilausten vastaanottamisen omille sähköautomalleilleen. Teslalla on toistaiseksi selkeä etumatka markkinoilla, mutta autojättiläisten resurssit ovat huomattavasti suuremmat.

Tesla julkaisee tuloksensa osavuosikatsauksen yhteydessä heinäkuun 30. päivä 2019. Ennusteissa yhtiöltä odotetaan -$0,62 osakekohtaista tappiota $6,24 miljardin liikevaihdolla. Vertailuajankohdan tulos oli EPS -$3,06 $4Mrd liikevaihdolla.

Tesla ja muut autonvalmistajat löytyvät Osaketyökalusta

Kansainvälisten osakkeiden Osaketyökalussa on yli 1100 osaketta. Mukana on myös Tesla ja muut pohjoisamerikkalaiset ja eurooppalaiset autonvalmistajat.

Tutustu osaketyökaluun tästä!

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy