SijoittajaApp

Facebook julkisti kryptovaluutan — Libra käyttöön vuoden 2020 alussa

Facebook julkisti uuden kryptovaluutan, Libran. Kryptovaluuttaa tulee valvomaan voittoa tavoittelematon yhteisö, jossa on Facebookin valuuttaa varten luoman tytäryhtiön, Calibran, lisäksi mukana useita nimekkäitä suuryhtiöitä mm. Visa, MasterCard, PayPal, eBay, Uber ja Spotify. Valuutta tullaan integroimaan Facebookin palveluihin ja sen on tarkoitus olla julkisessa käytössä vuoden 2020 alkupuolella.

Julkaistu: 19.06.2019 Kirjoittaja:

FAANG kryptovaluutat

Jokainen yhteisössä mukana oleva yhtiö on sijoittanut projektiin vähintään $10 miljoonaa ja tulee osaltaan määrittämään sen, miten Libra-valuutta toimii ja miten Libraan käytetyn ”oikean” rahan reservia hallinnoidaan. Yhtiöt saavat panostuksensa takaisin valuutan hankintaan käytetyn rahan reservin keräämästä korkotulosta.

Libra-valuutan dataa ei tulla kaupallistamaan

Facebook ei tule seuraamaan Libran käyttödataa. Luomalla tytäryhtiön hallinnoimaan omaa osuuttaan kryptovaluutassa, Facebook varmistaa, ettei maksudata sekoitu Facebookin käyttäjien dataan, eikä tietoturvaongelmia (tai mainostajien pääsyä maksutietoihin) pääse näin syntymään. Facebookin täytyy olla yksityisyyden suhteen erittäin tarkkana, sillä sen kanssa yhtiöllä on usein ollut ongelmia. Laaja-alainen pohja yhteisössä takaa myös sen, ettei Facebookin oma uskottavuus ole ratkaisevassa osassa Libraa, vaan useiden muidenkin yhtiöiden nimi on tukemassa projektin sujuvuutta.

Libra tulee toimimaan valuuttana, jonka ostaminen, myyminen, lähettäminen muille käyttäjille tai käyttäminen ostoksiin tulee olemaan lähes kulutonta. Valuuttaa voidaan käyttää paljastamatta käyttäjän henkilöllisyyttä tai sitomatta sitä maksutapahtumiin, joko Facebookin omalla Calibra-digitaalisella lompakolla tai jollain kolmannen osapuolen valmistamista ja ylläpitämistä e-lompakoista. Calibra-lompakko tullaan sisällyttämään WhatsAppiin, Messengeriin, Instagramiin ja varsinaiseen Facebook-appiin tulevaisuudessa.

Facebook suojaa omaa ydinliiketoimintaa poistamalla yhden kilpailumahdollisuuden

Aikaisemmat kryptovaluutat ovat olleet uhka, sekä mahdollisuus. Uhan erityisesti Facebookille on muodostunut mahdollisesta, kuluttomasta valuutasta jonka maksuliikennettä voidaan helposti seurata. Tämä olisi mainostajille kultakaivos ja tätä vastaan Facebookin Libra-konsepti toimii. Facebook pitää hallussa arvokkainta markkinointidataa suojaamalla selustansa kryptovaluutalla jota ei seurata.

Mahdollisuus muokata pankkimaailmaa oli olemassa jo aikaisemmilla kryptovaluutoilla kuten Bitcoinilla ja Ethereumilla, mutta niillä ei ollut takanaan miljardien dollarien ja miljardien käyttäjien tukea kuten Facebookin Libra-porukalla on. Näin ollen ne ovat erittäin herkkiä markkinoiden heilahteluille ja niiden käyttäminen ja erityisesti vastaanottaminen jokapäiväisenä maksuvälineenä on erittäin riskialtista.

Toiminta alkaa vuoden 2020 alussa

Libran tavoitteena on valuutta, jolla maksaminen toimii määristä ja rajoista riippumatta lähes kuluttomasti, koko maailmassa. Muutaman sentin lähettäminen toiselle puolelle maailmaa olisi yhtä helppoa kuin kahvin ostaminen lähikuppilasta tai vuokran maksaminen kuukausittain. Nykyisellään maksujen välittäminen kulut saattavat paisua kohtuuttoman suuriksi erityisesti mikromaksuissa.

Libra-kryptovaluutta tullaan julkistamaan suurelle yleisölle vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon aikana. Yhteisö on julkistanut sivukaupalla materiaalia, jossa ideaa selvitetään todella yksityiskohtaisesti. Asiasta enemmän kiinnostuneet voivat lukea Librasta enemmän yhteisön kotisivulta.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
TrialboxSijoittajaApp

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy