5G vetää – Ciscolta vahvat näkymät tulevaisuuteen

Maailman suurin verkkolaitevalmistaja Cisco teki hyvän tuloksen. Yhtiön mukaan USA:n ja Kiinan välinen kauppasota ei vaikuta siihen merkittävästi ja 5G-teknologian tuomat edut ovat yhtiön mukaan vasta realisoitumassa.

Julkaistu: 16.05.2019 Kirjoittaja:

osakkeet teknologiayhtiöt tulokset

Ciscon Q3/2019 oli hyvä. Liikevaihto kasvoi 4% ja osakekohtainen tulos peräti 18% vertailukaudesta. Yhtiö löi myös analyytikoiden ennusteet molemmilla mittareilla:

 • Liikevaihto: $13,0 Mrd (ennuste $12,89 Mrd)
 • Osakekohtainen tulos: $0,78 (ennuste $0,77)

5G:n suurin vaikutus vasta tulossa

Ciscon tulos oli erinomainen ottaen huomioon kiristyneen makrotaloudellisen ja geopoliittisen tilanteen. Parasta kasvua yhtiö sai tietoturva-toiminnasta (Security) jonka vuositason kasvu oli 21%. Yhtiön liikevaihdollisesti tärkein liiketoiminta osa-alue verkkoinfrastruktuuri (Infrastructure Platforms) kasvoi sekin 5% $7,55 miljardiin. Yhtiöllä on hyvät asemat myös 5G-teknologiassa: toimitusjohtaja Chuck Robbins mainisi, että palveluntarjoajat rakentavat tällä hetkellä markotason radioverkkoa ja runkoverkon sijoitukset, jotka ovat Ciscon parasta liiketoiminta-aluetta, tulevat kuvaan niiden jälkeen.

Neljänneksen aikana Cisco sai valmiiksi yhtiön historian suurimman tarjoomapäivityksen langallisissa ja langattomissa verkoissa. Catalyst 9000-linjan tuotteiden kysyntä on kasvussa. Nomura Instinetin tekemän selvityksen mukaan 11% Ciscon asiakkaista on päivittänyt laitteistonsa uusiin ja 16% aikoo tehdä niin seuraavan vuoden kuluessa. Vastaavasti yhtiön hinnankorotukset ovat saaneet ainakin muutamia asiakkaita vertailemaan kilpailevia tuotteita. Lisäksi julkisen sektorin ja palvelutarjoajien laitehankinnat ovat hidastumassa merkittävästi, neljänneksen aikana palveluntarjoajilta saatu liikevaihto laski 13% joka oli ainoa sektori jossa vallitsevan taloudellisen tilanteen vaikutus havaittiin merkittäväksi.

Kauppasodan vaikutukset Ciscoon minimaaliset

Kauppasodan pitkittyminen ei vaikuta Ciscon näkymiin. Toimitusjohtaja Robbins totesi, että konfliktin vaikutukset Ciscon toimintaan ovat minimaaliset ja mahdollinen pitkittyminen on otettu huomioon näkymissä. Päinvastoin, kauppasodasta ja kiinalaisten verkkolaitevalmistajien hallintokytköksistä johtuen Cisco saattaa jopa hyötyä kauppasodan jatkumisesta, sillä kilpailijat kuten Huawei ovat huomattavasti heikommassa asemassa mikäli tilanteeseen ei löydy ratkaisua.

Tilikauden 2019 viimeiselle neljännekselle Cisco ennakoi 4,5% – 6,5% liikevaihdon kasvua. Vertailukelpoisen osakekohtaisen tuloksen ennakoidaan nousevan $0,80 – $0,82:iin analyytikoiden odottaessa $0,81 EPS:ää. Tulosjulkistuksen jälkeen vuoden aikana 22% noussut osake ponkaisi ylöspäin jälkipörssissä noin 4%.

Cisco mukana sijoittaja.fi:n 5G-salkussa

Teimme helmikuussa 10 osaketta sisältävän 5G-salkun, jotta kotimaiset sijoittajat katsoisivat Nokian lisäksi muita 5G-osakkeita. Lue, mitkä osakkeet hyötyvät eniten 5G:n tulosta.

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELITYKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

 • Osaketyökalu
 • ETF-työkalu
 • Indeksityökalu
 • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
 • Markkinakatsaus
 • Analyysit ja rahastovertailut
 • Mallisalkut ja sijoitusideat
 • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
 • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
 • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy