treebuddy

Texas Instruments löi ennusteet – 5G-kysyntä lupaa hyvää Nokialle

Puolijohdevalmistajia seuraava SOX-indeksi on noussut vuoden aikana yli 30 prosenttia. Tuloskauden ensimmäisenä puolijohdevalmistajana avasi Texas Instruments, joka löi ennusteet sekä liikevaihdon, että tulosten osalta, Yhtiön näkymät ovat kuitenkin varovaiset.

Julkaistu: 24.04.2019 Kirjoittaja:

osakkeet tulokset tuloskausi

Texas Instruments löi ennusteet

Puolijohdevalmistaja Texas Instruments löi analyytikoiden ennusteet reilusti eilisessä tulosjulkistuksessaan. Yhtiön liikevaihto neljänneksellä oli $3,59 Mrd (ennuste $3,49 Mrd) ja osakekohtainen tulos $1,26 (ennuste $1,13). Vuoden takaiseen Q1:een verrattuna liikevaihto laski -5% ja tulos -7%. Yhtiön osake on noussut vuoden aikana noin 23% ja osakekurssi on lähellä sen historiallista huippua viime vuodelta. Nousu ei kuitenkaan ole tavatonta, sillä puolijohdevalmistajia seuraava Philadelphia Semiconductor Index (SOX) on noussut noin 36%.

Parhaiten yhtiön liiketoimintaosastoista kasvoi Communications, jonka liikevaihto nousi 30% vuoden takaisesta. Tämä johtui erityisesti tilauskannan ja kysynnän kasvusta viestintäyrityksiltä, jotka valmistautuvat 5G-verkkojen rakentamiseen. Viestintäsegmentin raju kasvu, erityisesti verrattuna siihen että yhtiön muut liiketoiminta-alueet heikkenivät vertailukautta kohti, lupaa hyvää kaikille 5G-teknologiaa tuottaville tai hyödyntäville yhtiöille. Yhtiölle tärkeät teollisuus- ja auto-segmentit sitä vastoin suoriutuvat tällä hetkellä verrattaen heikosti. Yhtiö luottaa näillä segmenteillä tulevaisuuden kasvuun, mikä näkyy lisäyksessä tutkimus- ja tuotekehityspanostuksiin. Analogisten piirien kehittäminen on suhteessa edullista ja niiden käyttöikä reilusti pidempi verrattuna esimerkiksi Intelin tuotteisiin.

Kevyet näkymät Q2:lle

Texas Instrumentsin mukaan sen valmistamien tuotteiden kysyntä jatkaa hidastumista myös tulevaisuudessa: ydinliiketoiminnoista analogisten tuotteiden liikevaihto laski -2% ja sulautettujen suorittimien -14% vuoden takaisesta vertailukaudesta. Yhtiön mukaan kysynnän hidastuminen johtuu siitä, että useimmat yhtiön asiakkaista ovat varastoineet komponentteja jo pidemmän aikaa. Yhtiön talousjohtaja Rafael Lizardin mukaan puolijohdealalla pitkää kasvua on tavanomaisesti seurannut 4-5 kvartaalia laskevaa kysyntää. Hän kuitenkin painotti, että näin on ollut historiassa eikä sanomista pidä ottaa ennusteena.

Yhtiö ennustaa toiselta neljännekseltä $3,46-$3,74 miljardin liikevaihtoa ja $1,12-$1,32 osakekohtaista tulosta. Analyytikoiden konsensusennuste kvartaalille on $3,69 Mrd liikevaihto ja $1,24 osakekohtainen tulos. Hyvä tulos oli saanut yhtiön osakkeen noin 5% nousuun, kunnes ilmoitus ennakoitua huonommista näkymistä romautti sen laskuun. Osake päätyi jälkipörssissä noin -2% laskuun.

Seuraa puolijohdevalmistajien tuloksia

Puolijohdevalmistajien lausunnot vuoden 2019 tilanteesta ovat olleet pääsääntöisesti optimistisia ja SOX-indeksin kehitys näyttää, että sijoittajat ovat olleet suurelta osin samaa mieltä yhtiöiden kanssa. Vastaavasti analyytikot ovat olleet varovaisempia puolijohdevalmistajien vuoden 2019 suhteen. Sijoittajan kannattaa seurata myös muiden puolijohdevalmistajien tuloskuntoa, erityisesti mikäli yhtiöillä on liiketoimintaa tulevan 5G-teknologian ympärillä (Xilinx, Intel, Qualcomm). Myös Suomessa kannattaa seurata 5G-teknologiaa hyödyntäviä yrityksiä, kuten Nokiaa (tulos 25.4).

Puolijohdevalmistajien tulosjulkistusten päivämäärät:

  • Xilinx 24.4
  • Intel 25.4
  • Advanced Micro Devices 30.4
  • Qualcomm 1.5
  • Nvidia 16.5

Seuraa tuloskautta

Olemme päivittäneet liikevaihto- ja tulosennusteet tulosseurantataulukkoon!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!kiinnostavimmat osakeideat suomesta -webinaari


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy