treebuddy

Netflix löi ennusteet – näkymät maltilliset kilpailun kiihtyessä

Netflix löi liikevaihto- ja tulosennusteet vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä. Yhtiöllä on nyt liki 150 miljoonaa tilaajaa mutta kilpailijat kuten Apple ja Disney ovat tulossa markkinoille vielä tämän vuoden aikana. Onko Netflixin etumatka kuitenkin jo liian suuri?

Julkaistu: 17.04.2019 Kirjoittaja:

FAANG osakkeet tuloskausi

Netflix löi ennusteet – näkymät maltilliset

Suoratoistopalvelujen kärkiyhtiö Netflix ylitti vuoden 2019 ensimmäisellä neljänneksellä ennusteet niin liikevaihdon $4,8 Mrd (ennuste $4,5 Mrd) kuin osakekohtaisen tuloksenkin $0,76 (ennuste $0,58) osalta. Uusia tilaajia yhtiö lisäsi kvartaalin aikana ennätysmäärän: 9,6 miljoonaa uutta tilaajaa. Ennusteissa uusia tilaajia odotettiin 9 miljoonaa. Netflixillä on nyt kokonaisuudessaan 148,8 miljoonaa maksavaa käyttäjää, joista noin 60,2 miljoonaa Yhdysvalloissa. Käyttäjämäärien ennätyksellinen kasvu on merkittävää myös siksi, että Netflix nosti palvelunsa hintaa edellisen neljänneksen aikana. Ainakaan hinnannousu ei siis suoraa kampittanut yhtiön houkuttelevuutta kuluttajien tai sijoittajien näkökulmasta.

Seuraavalla neljänneksellä yhtiö arvioi lisäävänsä 5 miljoonaa uutta käyttäjää. Näistä vain 0,3 miljoonaa on tarkoitus lisätä Yhdysvalloissa, analyytikoiden odottaessa 0,6 miljoonaa uutta käyttäjää. Liikevaihdolta analyytikot odottavat yhtiöltä seuraavalla neljänneksellä $4,95 Mrd Netflixin ennakoidessa $4,92 Mrd. Yhtiön tuloskunto on paranemassa: käyttäjäkohtainen liikevaihdon ennustetaan nousevan Q1:een verrattuna -2%:sta 2%:iin ja kokonaisliikevaihdon 22%:sta 26%:iin. Tulevan neljänneksen aikana yhtiö joutuu myös hakemaan uuden markkinointijohtajan edellisen jättäessä tehtävänsä Netflixissä.

Kilpailu kiristyy suoratoistomarkkinoilla

Applen TV+- ja Disneyn Disney+ -suoratoistopalvelut ovat tulossa vielä tämän vuoden aikana. Disney on paljastanut omasta palvelustaan sen verran, että sen hinnaksi tulee $6,99/kk ja tämä hinta tippuu edelleen mikäli asiakas sitoutuu palveluun vuodeksi. Apple ei ole vielä hintaa paljastanut, mutta sisällön tuottajiksi yhtiö on valikoinut muutamia Hollywoodin kärkitekijöitä. Disneyn palvelun hinta on niin maltillinen, että on helppo ajatella sitä enemmän komplementtituotteena kuin suorana Netflixin kilpailijana.

Netflixin syrjäyttäminen vaatii todella suuria sisällöntuotannollisia ponnistuksia. Disney+ saa varmasti kuluttajia, jotka ovat kiinnostuneet yhtiön valmiista brändeistä kuten Marvel ja Star Wars, sekä näiden mukanaan tuomasta nostalgiasta. Kuitenkin suoratoistopalveluiden vetonaulana ovat tähän asti toimineet paremmin alkuperäiset, yhtiöiden itse tuottamat sisällöt. Netflix käytti viime vuonna omaan sisällöntuotantoonsa $3 miljardia ja tahti on edelleen kiihtymässä. Applen arvioidaan käyttävän omaan julkaisusisältöön noin $1 miljardin.

Netflix itse ei pidä tulevia kilpailijoita uhkana. Jo aikaisemmin yhtiö ilmoitti, että vaihtoehtoiset tuotteet kuten videopelit vievät heiltä enemmän käyttäjiä kuin muut suoratoistopalvelut. Ja jo markkinoilla olevat suoratoistopalvelui kuten HBO tai Amazon Prime eivät ole pystyneet estämään, tai edes hidastamaan Netflixin nousua lähes synonyymin asemaan puhuttaessa viihteen suoratoistopalveluista. Kilpailijoiden lanseerausuutisista huolimatta Netflixin osake on noussut vuoden aikana 34,30%, ja vaikka heikot näkymät julkistuksessa saivat osakkeen jälkipörssissä laskuun, pomppasi osake takaisin päätyen hieman alle prosentin päätöshinnan. Ensimmäisenä FAANG-osakkeista tuloksensa julkaisseen Netflixin kurssikehitys on tärkeä koko teknologiasektorin kannalta.

Tutustu myös muihin FAANG-yhtiöihin analyysistämme.

Seuraa tuloskautta

Olemme päivittäneet liikevaihto- ja tulosennusteet tulosseurantataulukkoon!

Seuraa suomalaisten osakkeiden tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä. Tulosseurantataulukosta saat nopean käsityksen, missä suomalaisten osakkeiden tuloskaudella mennään. Näet mitkä osakkeet ylittivät odotukset, ja milloin loput tulokset julkistetaan.

  • Osavuosikalenteri
  • Liikevaihto- ja liiketulosennusteet
  • Toteutuneet liikevaihdot, tulokset ja yhtiön suoritus

Sijoittaja.fi -jäsenenä saat kaiken hyödyn irti tuloskausisisällöstä.

Seuraa tuloskautta Sijoittaja.fi:ssä!BSS merkintäoikeusanti


SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


Kiinnostavimmat osakeideat Suomesta -webinaari

Image


treebuddy
BSS merkintäoikeusanti

Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy