Kulutusluottomarkkina ottaa askeleen vastuullisempaan suuntaan

Suomen kulutusluottoon liittyvä lainsäädäntö on rajussa murroksessa, sillä syyskuun alussa kaavaillaan lainoihin liittyvää lakimuutosta. Uusimman esityksen mukaan kulutusluottoihin tulisi 20 prosentin korkokatto sekä rajoituksia muihin oheiskuluihin liittyen.

Julkaistu: 08.04.2019 Kirjoittaja:

kumppaniartikkeli sponsoroitu Zmarta

Suomen kulutusluottoon liittyvä lainsäädäntö on rajussa murroksessa, sillä syyskuun alussa kaavaillaan lainoihin liittyvää lakimuutosta. Uusimman esityksen mukaan kulutusluottoihin tulisi 20 prosentin korkokatto sekä rajoituksia muihin oheiskuluihin liittyen.

Tämä tarkoittaisi sitä, että kulutusluottojen myöntämiseen liittyvät edellytykset muuttuvat merkittävästi verrattuna nykyisiin käytäntöihin. Tällä hetkellä korkokattoihin liittyvä rajoitus koskee alle 2000 euron lainoja, mutta uuden lakimuutoksen myötä tätä säädöstä sovellettaisiin kaikkiin lainoihin.

Zmarta toivottaa lakimuutoksen tervetulleeksi

Me Zmartalla otamme muutoksen ilolla tervetulleeksi, sillä jatkossa vain vastuulliset luotonantajat voivat myöntää lainaa maksukykyisille asiakkaille. Olemme luotettava lainanvälittäjä, joka haluaa toimia hyvien periaatteiden mukaisesti ja löytää vain luotettavia toimijoita, jotka voivat sitoutua antamiimme periaatteisiin. Me välitämme mutkatonta ja kilpailukykyistä luototusta elämän eri tilanteisiin. Lainaa voidaan välittää kilpailukykyiseen hintaan esimerkiksi mökin ostamista, sijoittamista, remonttia tai matkaa varten.

Vastuullinen luotonanto tarkoittaa käytännössä, että luotonmyöntäjä arvioi jokaisen lainanhakijan elämäntilanteen huolella heidän ilmoittamien tietojen mukaisesti. Näiden tietojen perusteella he tekevät hakijan profiiliin sopivan luottopäätöksen. Tämä on erinomainen asia ylivelkaantumisen kannalta, sillä sen voi ehkäistä merkittävästi myös yhteiskunnallisia ongelmia.

Näin Zmartan palvelu toimii

Zmartan palvelun kautta lainan kilpailutus käy monen luotettavan pankin ja luotonmyöntäjän toimesta toimesta ja paneelissa on mukana mm. sijoittajille tutut toimijat – Nordea, Aktia, Bank Norwegian ja Santander.

Maksuttoman lainavertailun voi tehdä helposti kotoa poistumatta vain muutamassa minuutissa. Yhdellä hakemuksella on mahdollisuus tavoittaa yli 25 luotettavaa pankkia ja luotonmyöntäjää. Suomessa toimivat pankit ja luotonmyöntäjät käsittelevät hakemuksesi, minkä jälkeen he antavat luottopäätöksen kätevään yhteen paikkaan. Luottopäätöksiä voi saada jo parissa minuutissa, joten laina-asiat voi saada järjestymään erittäin helposti ja sulavasti omalta kotisohvalta käsin.

Kumppaniartikkeli, Zmarta

SINUA VOISI KIINNOSTAA MYÖS NÄMÄ ARTIKKELIT


25.6.2019 12:00 | Vieraileva kirjoittaja
Korkolain muutos syö rahoitusalan yritysten katetta

16.5.2019 12:32 | Vieraileva kirjoittaja
Kauppasodan eskaloituminen tarjoaa vuoden parhaan ostopaikan?


YKSITYISSIJOITTAJALLE AMMATTILAISTEN TIETO & TYÖKALUT

  • Osaketyökalu
  • ETF-työkalu
  • Indeksityökalu
  • Markkinaympäristö ja riski-indikaattorit
  • Markkinakatsaus
  • Analyysit ja rahastovertailut
  • Mallisalkut ja sijoitusideat
  • Lukuoikeus koko tietopalvelun sisältöön
  • Yhteistyökumppaneiden jäsenedut
  • Opastus chatissa
Trialbox
Sijoittaja.fi / Investment Intelligence Oy